-----------------------------------
habarnam
18 Apr 2006 10:41

Montura : Home Made
Vreau sa va intreb daca a incercat cineva asa ceva ..cat de complicat este pentru o sarcina de 1kg sa zicem ...

Cred ca foarte dificil este mecanismul de transmisie...Nu stiu cat de bune sunt cele mai ieftine monturi ecuatoriale cu motor, dar la o greutate scazuta cred ca se poate incerca ceva ! 

Ma  insel?

P.s. testul as vrea sa-l fac cu binoclul

alexconu
18 Apr 2006 13:10


De construit, se poate construi. Dar nu e usor. Cea mai simpla ecuatoriala germana pe care poti s-o faci e din niste T-uri de instalatii. Am avut eu una de-asta cativa ani si era cat de cat ok pentru observatii vizuale. 
Insa azi, cand o montura Astro-3 poate fi cumparata cu 60 EUR (fara trepied si contragreutate) nu cred ca mai are sens sa facem diverse improvizatii. Si Astro-3 asta, dupa putin tunning, e chiar ok. Momentan asta-i calu meu de bataie. Pe ea se afla un 70/700 (folosit ca luneta de ghidaj) si imi duce fara probleme si un aparat foto cu teleobiectiv de 200 pus calare pe luneta. In curand vreau sa experimentez cu cuplarea unui al doilea instrument (un Vixen de 80) in locul contragreutatii (au greutati similare). Montura am motorizato si acum poate fi controlata din calculator. Asa ca nu trebuie investiti bani foarte multi pentru inceput. In curand voi trece la un EQ-5, totusi :D

habarnam
18 Apr 2006 13:19

aha
Aha .. Multumesc. Asta voiam sa stiu.