-----------------------------------
larrylart
06 Dec 2009 05:14

Unimap
Salut,

Cu ceva timp in urma m-am apucat sa scriu in timpul meu liber un mic soft care sa faca detectia automata a stelelor din astro-photografie si corelarea lor cu diverse cataloage. Intre timp am tot adaugat la el tot felul de alte optiuni gen: sa calculeze daca in poza respectiva sunt asteroizi sau sateliti artificiali ai pamantului, are si o interfata pt controlul intrumentelor (telescopul/camera/etc).

Mai multe detalii si screenshot-uri gasiti la: http://larryo.org/work/information/unimap/index.html

As avea nevoie de unpic de ajutor sa il testez mai bine si sa il optimizez. Sugestii sunt binevenite. Daca cineva e interesat as aprecia mult sa ma contacteze.

Larry

Doru Dragan
06 Dec 2009 11:59


WoOoW :shock: 
Asta da proiect!
Asta e la prima privire. O sa-mi trebuiasca ceva timp sa ma exprim articulat despre el pentru ca azi am o zi destul de incarcata :roll: urmeaza o saptamana de munca si programul asta cred ca merita multa atentie. Hai baieti si fete de pe forum sa-l ajutam pe Larry sa faca un program BETON :wink:

chataros
06 Dec 2009 14:28


offtopic(oarecum): pana una-alta pune si tu link catre programul umouse, ca pare f. interesant.

Blakut
06 Dec 2009 14:50


Ai acolo spectral tab. Ala cum e obtinut? Analiza spectrala ma intereaseaza?

In rest, fa poze la cerul instelat si vezi cat de bine ti le recunoaste...Vezi cum se descurca cu deformarea campului programul tau. La stele cu magnitudini mari cum face, testeaza pe campuri cu magnitudini variabile.

Daca vrei, pentru comparatie, downloadeaza asrometrica si vezi cum ruleaza ala.

larrylart
06 Dec 2009 16:52


Am testat softul pana acum cu o gramada de imagini la magnitudine mica si mare, cu poze facute cu o camera digitala (in calitate foarte slaba) sau cele facute de Hubble si a mers pe toate. Am testat efectiv cu sute de imagini (chiar luate si de pe forumul asta :) )&#8230; dar stii cum e .. realitate mea e subiectiv &#8230; trebuie sa expun programul la puncte diferite de vedere.

E drept, pentru cele la magnitudine foarte mare trebuie folosit un catalog mai mare USNOB1 sau NOMAD si trebuie dat un hint de pozitie aproximativa si dimensiunea campului (asta ca sa limitezi timpul de cautare la cateva secunde &#8211; ore sau poate chiar zile :) ) &#8211; pentru asta am facut o fereastra in care se poate specifica pozitia dupa numele comun obiectului/constelatiei etc sau direct numeric iar pentru dimensiunea campului dupa instrumentele folosite (aici am o baza de date cu peste 1000 de camere digitale/video sau astro si la fel pt telescoape) &#8211; sau se poate specifica numeric &#8211; sunt cateva snapsoturi aici:

http://larryo.org/work/information/unimap/detect_match_sample.html#hint

Datele de analiza spectrala sunt obtinute in mare parte de la NED (NASA/IPAC Extragalactic Database), dar si de la Centre de Données astronomiques de Strasbourg, Centre de Recherche Astrophysique de Lyon, Appalachian State University, etc. Softul stie sa faca query online sa obtina informatiile necesare automat. Am inceput sa implementez si un modul pentru o analiza spectrala mai detaliata dar l-am pus in standby pe moment pana aduc proiectul asta la o versiune stabila (si asa m-am cam aruncat la prea multe pt timpul limitat pe care il am si eu pe langa serviciu, familie etc)

Si eu sunt cam inghesuit acum cu o gramda de treaba o sa pun aici un link de download a unei versiuni de test cat de curand posibil. Vreau sa scriu si un ghid simplu de utilizare si un ghid de testare (ca si asa e cam stufos). Mai mult ar fi de testat la detectia asteroizilor si a satelitilor artificiali... acolo nu prea am gasit multe imagini sa testez&#8230; si oricum pt. asta ai nevoie de pozitia exacta pe glob si de data/timpul exact (chiar la secunda pt sateliti in functie de timp de tranzit) cand a fost facuta poza. Mai e si altceva in cazul satelitilor&#8230; ca sa am o pozitie cat mai precisa (cel putin in cazul pozelor facute retroactiv) am folosit in unele cazuri infomatie de la http://www.space-track.org/ care folosesc masuratori de la NORAD si care au restrictii destul de dure relative la republicare &#8211; deci pt. test in cazul asta o sa scot o versiune mai private pana ma lamuresc cu ei daca pot sau ba sa fac fetch direct&#8230; ca nu as vrea sa mi pun in cap&#8230; pt. o analiza mai putin precisa aici am o alta sursa publica.

Offtopic :) proiectul umouse e in standby pe momen t(de acum 2 ani cand mi-a crapat calcultorul si am rams intr-un laptop la 700Mhz cu usb1 care era insufficient pt cerintle proiectului)&#8230; asa m-am apuca sa lucrez la proiectul asat unimap pe care l-am scris un sfert pe laptopul ala (saracul il am de 9 ani si ma scos din belele de nus' cate ori). Intre timp mi-am cumparat un desktop mai bun dar pana nu scot proiectul asta la care lucrez intr-o forma rezonabila nu o sa ma intorc la umouse &#8211; deh nu le pot face pe toate &#8211; si asa sunt cam imprastiat... nu mai am mult la el dar o sa te anunt cand o sa il pun din nou online.

Larry

larrylart
07 Dec 2009 20:11


Am uitat sa intreb daca cineva e interesat intr-o versiune pt linux? Codul e scris in c++/wxwidgets (mai putin partea de control pt camere digitale) deci teoretic ar fi posibil sa scot si un release pentru linux.

Larry

Doru Dragan
08 Dec 2009 09:00


In mod evident raspunsul este: YESSSSSSSSSSSSSSSSSS
:)

larrylart
21 Iun 2010 03:09


A trecut ceva timp dar am reusit pana la urma sa scot versiunea pre-alpha. Pentru cei interesati poate fi download-at de pe site:

http://larryo.org/work/information/unimap/index.html

Orice sugestii sau probleme cu el sunt bine venite.

http://larryo.org/work/information/unimap/new/telescope_control.jpg

http://larryo.org/work/information/unimap/constellation.jpg

http://larryo.org/work/information/unimap/new/match_step_8.jpg

Erwin
21 Iun 2010 09:25


Felicitări! Proiectul avansează frumos! Foarte interesant. O observație aș avea: atunci când se suprapun denumirile unor obiecte apropiate in plan orizontal se poate face ceva ca să se vadă distinct? De pildă notația obiectului aflat mai la dreapta să fie trecută mai jos cu un rând și o mică liniuță care să-l indice?

nobody
21 Iun 2010 10:21


Erwin, daca citesti atent pe site, omul se afla la faza de "proof of concept". In aceasta faza are nevoie mai mult de observatii referitoare la functionalitate si mai putin la aspect. Parere personala. Oricum, observatia ta este corecta.

Felicit autorul pentru ideea de a dezvolta programul pe o platforma portabila pe deiferite sisteme de operare !

valy
21 Iun 2010 11:02


Ma simt nevoit sa il citez pe Doru Dragan: WoOoW :shock: 
Suna cool, daca pot ajuta concret, in limita timpului, m-as baga (in tinerete am facut opengl, c++, c#, mai putin linux dar m-am jucat si acolo putin, java ca e cross platfom?).
Vad ca are si parte de control telescop/camera, un subiect la ordinea zilei pe aici.
Inca odata trebuie sa zic: WoOoW :shock:

larrylart
21 Iun 2010 15:47


Felicitări! Proiectul avansează frumos! Foarte interesant. O observație aș avea: atunci când se suprapun denumirile unor obiecte apropiate in plan orizontal se poate face ceva ca să se vadă distinct? De pildă notația obiectului aflat mai la dreapta să fie trecută mai jos cu un rând și o mică liniuță care să-l indice?

Da, ai perfecta dreptatea si am in plan sa implementez un mic algoritm de organizare a notatiilor si cu o optiune manuala de slectare a obiectelelor zonelor vizibile. 
Am cam avut timpiul liber extrem de limitat in ultimul timp si cand am avut am incercat sa ma concentrez sa rezolv prioritar probleme legate de functionalitate... sa nu mai vb ca m-am cam intins cu proiectul asta ca nu m-am putu abtine sa nu ii adaug si aia si aia...

Suna cool, daca pot ajuta concret, in limita timpului, m-as baga (in tinerete am facut opengl, c++, c#, mai putin linux dar m-am jucat si acolo putin, java ca e cross platfom?). 

Da in mod sigur - orice ajtor e bine venit ... e singur nu prea mai fac fata. Cum am putin timp o sa setez un repository cu codul sursa si o documentatie orientativa pt cod. tot proiectul e in c/c++.


Larry

Emil
27 Iun 2010 18:52


Salut,
sub Win 7 64 nu este permisa creearea de directoare, de aici erorile produce prin lipsa unor fisiere...

Numai bine
Emil

larrylart
27 Iun 2010 19:16


Merci Emil! 

Da, asta am observat si eu ... am facut cateva ajustari la installer si acum in principiu ar trebui sa mearga si pe win7/64 - cel putin eu am testat in vmware/win7 64 cu el si a mers.

Larry

dragos.n
28 Iun 2010 04:34


Eu as avea o propunere pentru toti cei care mai aveti salarii, (eventual netaiate). Hai sa facem ceva pentru ca sa sprijinim acest proiect cu cate o mica donatie. 5 sau 10 euro de la cativa membri ai forumului, cred ca vor conta. 

Cum stiu sigur ca avem pe aici si cativa patroni de firme, (si nu ma refer doar la cei care vand telescoape), sper sa putem aduna o suma suficienta pentru ca acest proiect sa fie cat de cat ajutat.

Si de asta, il rog pe Larrylart sa puna un link direct unde sa se poata face donatii. Eventual prin Paypal.

Eu am sa donez 5 euro.

Sincer, nu stiu daca se poate face un concurs, de genul, ''cine a donat mai mult'', dar nu mi-ar displace daca as fi ultimul clasat.

theogon
28 Iun 2010 09:37


Și eu sunt de acord. Am răsplăti cu modestie un efort pe care eu îl consider extraordinar. Aștept(ăm) aici, sau pe pm o adresă sau un cont.

Emil
28 Iun 2010 10:38


Si eu sunt de aceasi parere.
Idee: ce ar fi daca ar putea interfata cu MaximDL-ul pentru transferul imaginii? De ce spun acest lucru, Nova este o camera destul de exotica iar plug-in-uri pentru ea nu se gasesc, de programare nu am nici macar o idee de cum s-ar face, soft-ul (Unimap) pare foarte promitator asa ca parca m-as simti cam "sarac" daca nu as putea sa il folosesc...
Asta asa ca idee mai incolo dupa ce intram din versiunea alfa in beta sau poate la prima versiune full sa zic asa...

Numai bine si bafta multa
Emil

P.S. Poate manualul in format pdf pentru citire off-line (eu cel putin inca nu l-am gasit) nu ar strica

larrylart
29 Iun 2010 14:10


Eu nu sunt de acord cu donatiile - cel putin nu pe moment. Vreau sa il aduc macar la versiunea beta si sa vad ca este folosit ca sa ma simt ok sa accept donatii. 
Pe moment ma puteti ajuta cu feedback/sugestii sa imbunatatesc aplicatia. Acum nici nu stiu daca o foloseste cineva si daca o foloseste daca merge, daca este utila etc.

Idee: ce ar fi daca ar putea interfata cu MaximDL-ul pentru transferul imaginii? 

Da, am implementat scheletul de baza pt interactiunea cu alte aplicatii - momentan asta face numai sa detecteze daca anumite aplicatii sunt instalate si pentru cateva (photoshop, gimp, google earth/sky, registax si deepskystacker) sa poti chema application cu imaginea(sau stackul) curent(a). Stiu ca maximdl-ul ofera posibilitatea de scrie pluginuri si alte aplicati gen thesky au interfata la el - deci teoretic ar trebui sa fie posibil si e pe lista mea de todo oricum - dar in primul rand o sa ma ocup sa stabilizez aplicatia curenta si dupa o sa ma uit si in asta.

Larry

Dan Vasiliu
29 Iun 2010 21:22


Am incercat eu programul. Am luat o poza de pe forum care mi s-a parut mai bunicica. A scanat dar nu a identificat nimic. Poate nu am parcurs eu bine pasii. Are vre-o importanta pozitionarea pozei? Merge si daca este rotita, adica N din poza este rotit cu x grade fata de verticala ecranului?
In rest pare interesant si probabil foarte util in viitor.

larrylart
29 Iun 2010 21:53


Am luat o poza de pe forum care mi s-a parut mai bunicica. A scanat dar nu a identificat nimic. Poate nu am parcurs eu bine pasii. Are vre-o importanta pozitionarea pozei? Merge si daca este rotita


Nu are importanta cum e pozitionata sau rotita. In general conteaza ce catalog alegi - adica de exemplu sao nu merge in general la o poza facuta la un focal 1000+mm ... trebuie sa incerci cu tycho2 sau usnob1.0. Si hintul e important daca imaginea a fost facuta la un focal mare. 

Ce imagine ai incercat? 

Larry

Dan Vasiliu
29 Iun 2010 22:19


Imaginea am luat-o de pe un post recent si este cu M3.

larrylart
29 Iun 2010 22:51


Detectata fara probleme din prima. Cel mai simplu:
1. dai click pe button de pe toolbar care arata ca un check mark. Aici eventual daca a mai fost detectata odata imaginea o sa te intrebe daca vrei sa redetectezi.
2. o sa te intrebe ce catalog sa folosesti - pt poza asta tycho2 e ok - sao are prea putine obiecte 
3. o sa te intrebe daca vrei sa setezi hint si da ok pt ca poza e aprox la focal 2000mm si daca ar fi sa caute tot cerul  ar dura foarte mult. da ca hint messier 3 si la focal length pune 2000 (am aproximat si eu nu tre sa fie precis neaparat) - La dimensiunea sezorului in general poti sa lasi ce e default. 

Dupa asta ar trebui sa iti rezolve poza instant. 
Sa imi zici daca a mers?

Larry

Dan Vasiliu
29 Iun 2010 23:46


Am incercat asa cum ai spus.
Pasul 3. nu m-a mai intrebat si a trecut direct la scanare. Rezultat = 0.
Am dezinstalat programul si l-am reinstalat. La fel cu pasul 3. Rezultat = 0.
Precizez ca initial am urmat pasii:
1. Image - Detect
2. Image - Hint ----- M3
3. Image - Match

Am folosit initial catalogul SAO. Ulterior am folosit Tycho2 (download si decompilat). 

Poate am downloadat o versiune mai veche ?   :oops: Sau poate nu am inteles bine filosofia softului.  :roll:

Dan Vasiliu
29 Iun 2010 23:54


Cred ca nu detecteaza obiectele. Am vazut ca la alte poze, predefinite, dupa "Detect" incercuieste anumite elemente. In cazul de fata nu incercuieste nimic.  :?

larrylart
30 Iun 2010 00:23


Daca te uti jos pe status bar ai DOBJ: acolo iti spune cate au fost detectate(adica surse de lumina dar nu inca identificate). La M: (matched) sunt cate au fost associate cu catalogul. 
Vezi in menu->view->objects ... acolo ai cateva optiuni prin care cotrolezi cat si cum sa afiseze.

Eventual daca setarile sau dat peste cap incerca sa ii dai uninstall si dupa asta sterge tot din c:\program files\unimap, da jos din nou softul din pagina de download si instaleaza din nou. Ar trebui sa mearga. 

Larry

Dan Vasiliu
30 Iun 2010 00:34


Merci, o sa incerc maine. Te tin la curent. Sper sa foloseasca incercarile mele pentru eventuale ajustari ale softului. Felicitari oricum, sper ca in final sa fie un soft de succes. Ma inscriu si pe lista sponsorilor. ... de la versiunea beta!  :lol:

larrylart
30 Iun 2010 00:55


Sper sa foloseasca incercarile mele pentru eventuale ajustari ale softului. 

In mod sigur, daca setarile se dau peste cap din orice motiv problema trebuie corectata.

Aaa, in legatura cu cataloagele, nu trebuie sa le dai jos (decat daca vrei sa lucrezi cu ele offline sau sa mai rapid unpic daca legatura la net nu e prea buna) altfel daca lasi setarile default applicatia stie sa le foloseasc direct remote si nu da jos decat zona de interes.

Larry

Dan Vasiliu
30 Iun 2010 14:26


Am urmat intocmai instructiunile. La paul 3 tot nu m-a intebat daca setez "hint" si a trecut direct la scanare. Nu a afisat nimic. Am obtinut insa rezultatul de mai jos dupa ce in View/Objects am scos bifa de pe "Hide Not Mached". Fata de pozele predefinite am observat ca optiunea: View/Constellations nu este activa. Pobabil din cauza asta nu afiseaza corect.

Dan Vasiliu
30 Iun 2010 14:41


Mai m-am jucat un pic si am observat ca la "Hint" am pus Id Messier = messier 3. Am schimbat si am pus doar cifra "3" si ... A FUNCTIONAT !. Recunosc ca este un instrument super! Ma joc in continuare cu el. S-a activat si optiunea View/Constelattions. Te tin la curent.  8)

Emil
30 Iun 2010 14:54


Salut,
se pare ca ar fi ceva probleme cu citirea FITS-urilor
Stochez datele tot timpul insa la fisier in Unimap aceste valori nu sunt afisate / sau preluate.

Exemplu
NGC1491
OBJCTRA = '06 31 58' Nominal Right Ascension of center of image      
OBJCTDEC= '+04 57 06' Nominal Declination of center of image          
OBJCTALT= ' 43.8000' Nominal altitude of center of image             
OBJCTAZ = '148.7246' Nominal azimuth of center of image              
OBJCTHA = ' -1.4728' Nominal hour angle of center of image          
SITELAT = '47 02 33' Latitude of the imaging location               
SITELONG= '16 04 39' Longitude of the imaging location

Daca doresti pot pune la dispozitie cateva fits-uri.

Numai bine
Emil

Dan Vasiliu
30 Iun 2010 15:23


Am refacut operatiunea folosind "The Guide Star Catalogue" si uite ce a iesit !?  :shock:

Dan Vasiliu
30 Iun 2010 15:48


Am testat toate hartile. Concluzii:

1. SAO Star Catalog - scaneaza dar nu afiseaza nimic iar optiunea View/Constellations ramane inactiva.
2. Hipparcos Input Catalogue - nici nu incepe scanarea. Mesajul este ca nu sunt constelatii.
3. The Tycho 2 Catalogue - functioneaza bine (poza prelucrata de tine).
4. Urmatoarele trei cataloage dau rezultatele din pozele de mai jos.
5. The guide Star Catalogues - este in eroare cu ceva parseci  :lol:

larrylart
30 Iun 2010 18:52


Cu Hipparcos e normal pentru ca daca nu sunt suficiente stele(nu constelatii) in zona de hint nu poate sa gaseasca o solutie - numarul minim e confgurabil din options->matching pe moment setat la 40.

Da, e o problema cu GSC-ul investigez acum si am gasit deja un bug dar nu sunt sigur ca asta e responsabil inca de defect - am dat peste o problema asemanatore la 2mass - am cam dat peste cam o parte din cu conversia la unicode ca nu m-am gandit niciodata sa il fi scris de la inceput in unicode ... si acum patimesc :) dar o sa corectez problema asta in urmatorul release. 

se pare ca ar fi ceva probleme cu citirea FITS-urilor 
Stochez datele tot timpul insa la fisier in Unimap aceste valori nu sunt afisate / sau preluate. 


Da, si aici am o problema - de cand am facut update la ultima versiune de cfitsio initial nu mai mergea aproape nici un fits nici macar sa citeasca imaginea - dupa care rezolvat partial problema dar am facut disable la partea de data header pe moment. Daca ai cateva imagini in fits te rog trimite pe email mai am si eu cateva pe aici dar nu mi-ar strica cateva in plus sa am sa testez mai bine.

Larry

larrylart
30 Iun 2010 20:39


Ok, la problema cu GSC am gasit un bug mai general - am o scapare mica la validarea solutiilor bune - accept solutii cu o erroare prea mare, dar cred ca am o solutie pt asta.

Oricum daca te duci si schimbi in options->detection "image channel" la median on loc de green si ii dai sa detecteze din nou si match o sa obtii rezultatul corect. Sau tot in options->detections poti sa scazi "detection threshold" la 10.0 in loc de 50. (in felul asta detecteaza mai multe surse de lumina) in poza si la match e fortat sa gaseasca o solutie cat mai correcta.

Laurentiu
01 Iul 2010 12:11


Am incercat si eu programul. Merge ok pe imagini in format jpeg (si destul de repede daca ii dau hint-uri bune) dar mai putin bine pe cele in format tiff (mai precis ma aleg cu un crash).

Cred ca este promitator dar mai trebuie totusi lucrat la el.

larrylart
01 Iul 2010 13:54


Am incercat si eu programul. Merge ok pe imagini in format jpeg (si destul de repede daca ii dau hint-uri bune) dar mai putin bine pe cele in format tiff (mai precis ma aleg cu un crash).

Daca dai peste imagine la care face crash, daca poti, trimite-mi si mie prin email imaginea respectiva sa investighez cauza. 

Cred ca este promitator dar mai trebuie totusi lucrat la el.

In mod sigur mai e de lucrat la el destul :) e abia in pre-alpha nici macar alpha version. 

Larry

larrylart
11 Iul 2010 23:24


A mai incercat cineva aplicatia? In general la nivel de concept ce credeti ca ar trebui modificat?

Doru Dragan
12 Iul 2010 20:15


Imi pare rau dar sunt intr-o perioada mai dificila (mama e operata) asa ca nu prea am timpul si starea sa fac teste dar din cate citesc pe aici conceptul e OK. Daca reusesti sa "piepteni" programul, sa elimini bug-uri si sa-l faci sa mearga fara probleme cred ca e numai bun de raspandit prin lume :)

Dan Vasiliu
12 Iul 2010 20:42


Eu m-am "jucat un pic" dar astept varianta beta.

larrylart
10 Oct 2010 22:55


Greu cu timpul liber dar am reusit pana la urma sa scot o versiune 0.0.2 pre-alpha - disponibila pentru download la:

http://larryo.org/work/information/unimap/download.html

Larry

psemil
05 Feb 2011 00:17


Pornind de la discutile din acest topic http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=66952#66952 (apropo de magnitudinea limita atinsa in imagine) Am folosit programul in a detecta un total de 48 de galaxii. 

A mers mai bine pe .TIFF deact pe .jpg detectand un numar aproape dublu de DSO.

larrylart
29 Mai 2011 04:51


Versiunea 0.0.3 pre-alpha disponibila pentru download: 

http://larryo.org/work/information/unimap/download.html 

Larry

larrylart
30 Mai 2011 00:27


Am facut si doua prezentari scurte:

http://larryo.org/work/information/unimap/support.html

Nu sunt sigur daca formatul e cel mai nimeri - orice sugestie e binevenita.

Larry

MariusP
30 Mai 2011 08:42


Am incercat versiunea 0.0.3 pe cateva fotografii si pare mai stabil, inca nu mi s-a blocat.

Am observat si la versiunea anterioara ca la o fotografie cu orientarea in oglinda ( http://www.astronomy.ro/forum/files/m106a_379.jpg ) face corect detectia si identificarea stelelor si obiectelor deep-sky, dar orientarea elipselor pentru galaxii le pune aiurea, ca si cum n-ar tine cont ca imaginea este in oglinda.

O alta observatie: daca o imagine are inclusa o data Exif, atunci chiar daca modific data si ora la Properties/Observer, programul nu salveaza datele astea, iar la reincarcarea programului, informatia despre data si ora este tot cea Exif.

Am mai incercat modulele pentru asteroizi si sateliti artificiali.
La asteroizi apar diferente destul de mari intre pozitia marcata si pozitia reala, iar uneori chiar si traiectoria aparenta este decalata, chiar daca elementele orbitale sint recente. Poate coordonatele ecuatoriale luate in calcul sint la o epoca diferita fata de cea setata in Option/Formats/System Epoch?
La sateliti artificiali, Options/Catalogs/Artificial Earth Satellites/View, imi afiseaza aiurea Epoch, ceva de genul 04/05/-4603.

Daca imi mai aduc aminte si alte chestii le mai semnalez...  :wink: 

Spor la munca, este un program extraordinar si foarte util!

auriga
30 Mai 2011 09:27


Am downloadat si eu v. 0.0.3 dar tot imi crapa destul de des (la match). pe M51 pot sa reproduc comportamentul spus de dl. Pteancu - directia elipselor la galaxiile mai mici este gresita.
Pot ajuta si eu daca e nevoie la testare, eventual cu o versiune debug ar fi mai facil sa dam mai multe informatii legate de crash. - sau setupat un site gen bugzilla.

larrylart
30 Mai 2011 22:42


Am mai avut problema asta la un moment dat cu axele elipselor deviate la 45 sau 90 de grade dar am crezut ca in mare am rezolvat-o... dar se pare ca nu inca complect :) 
Multumesc pentru imagine, o sa o folsesc sa gasesc unde e problema.

Am pus pe lista si problema de exif asta cred e usor de rezolvat.

La asteroizi/satelitii artificiali problema e "sensibila" sa zic asa - am facut teste limitate pt ca nu am avut imagini suficiente datate precis si cu pozitia cat mai exacta (lat/lon). Daca ai putea sa imi pui pe email ceva imagini sa testez ar fi ideal!

Pot sa pun fara nici un fel de problema o versiune debug pe site. M-am gandit si la un sistem gen bugzilla - ata timpul a fost limitat cu mutatul, scimbatul de joburi si primul copil... toate deodata ma cam dat peste cap :) As vrea in primul rand sa fac un repository cu source code-ul undeva si sa incerc sa gasesc si alte persoane interesate sa lucreze la proiect pentru ca a devenit deja prea mare pentru timpul meu liber.

Iar daca inca crapa si daca reusiti sa identificati cand crapa si imi trimiteti detaliile, eventual imaginea la care crapa, sunt sanse mari sa gasesc imediat problema si sa o rezolv.

valy
31 Mai 2011 10:23


Sa-ti traiasca bebele!

.. si alte persoane interesate ..Ce ar presupune asta?

MariusP
31 Mai 2011 10:35


La asteroizi/satelitii artificiali problema e "sensibila" sa zic asa - am facut teste limitate pt ca nu am avut imagini suficiente datate precis si cu pozitia cat mai exacta (lat/lon). Daca ai putea sa imi pui pe email ceva imagini sa testez ar fi idea!
Ti-am trimis un email pe adresa din profil (i@larryo.org) in care am atasat cateva fotografii de pe forum cu fisierele .ini generate de Unimap. Deocamdata doar cu asteroizi. O sa-ncerc mai tarziu sa fac ceva asemanator si cu sateliti artificiali.

larrylart
31 Mai 2011 13:49


Sa-ti traiasca bebele!
.. si alte persoane interesate ..Ce ar presupune asta?

Merci! 
Ar fi mai multe - am o lista foarte lunga de idei noi de implementat si probleme de rezolvat si optimizat. In mare s-ar focaliza in 3 zone:
1. programare c/c++ - la partea de baza a programului 
2. php/mysql pentru interfata de colaborare online care o interfata simpla pe moment cu programul principal - http://uni-map.net/uonline.html - aici as incerca sa fac ceva gen flickr dar specializat pt astrophotografie cu overlay-uri pt obiecte (eventual folosind html5 sau flash) - sau poate alternavit sa incerc sa ma folosesc de motorul de la google sky
3. am cateva baze de date in unimap, cu camere, telescop, observatoare - care le-am creeat unele cu scripturi perl (facand parse dupa diferite siteuri) altele manual. Aici ar fi mai mult munca de intretinut updatat bazele de date si eventual creata o interfata phh cu baza mysql ca orice sa poate contribui - ma rog contributiile trebuiesc supervizate cumva.

Bine si ar mai fi siteul si documentatie, etc. Zic eu e loc de facut o gramda :)

Larry

larrylart
31 Mai 2011 13:51


Ti-am trimis un email pe adresa din profil (i@larryo.org) in care am atasat cateva fotografii de pe forum cu fisierele .ini generate de Unimap. Deocamdata doar cu asteroizi. O sa-ncerc mai tarziu sa fac ceva asemanator si cu sateliti artificiali.

Multumesc! Am primit. O sa fac teste cu ele in weekend.

Emil
10 Apr 2015 14:41


La cataloage daca pe langa NOMAD mai selectez ceva imi crapa programul.
OS Win 8.1 Pro
Ceva idei ca tot ce am incercat eu nu a dat rezultate.
Multumesc

Numai bine
Emil