-----------------------------------
FlorinbB
21 Dec 2009 22:08

Top 10 fotografii astronomice!
Am gasit zilele astea pe net un top al celor mai spectaculoase fotografii astronomice ale anului 2009.
Topul e realizat de cei de la Discover Magazine si fotografiile le puteti vedea aici:
http://blogs.discovermagazine.com/badastronomy/2009/12/15/top-ten-astronomy-pictures-of-2009/

Enjoy!

Dan Vasiliu
21 Dec 2009 22:22


Sugerez Admin sa organizeze in fiecare an un "top 10" cu fotografiile postate in galeria de imagini de pe forum. Chiar daca nu sunt asa de spectaculoase ca la "altii" dar vor deveni in curand. O competitie poate duce la cresterea calitatii si a apetentei pentru observatii. Poate pot fi anuntate si alte genuri de "top-uri" anuale.

FlorinbB
21 Dec 2009 22:25


Eu unul pot sa afirm ca am vazut aici pe forum fotografii care mi-au placut mult mai mult decat unele dintre fotografiile din topul de mai sus!

Ideea asta cu un top aici e foarte buna... Am putea face un sondaj in care toti membrii forumului sa poata vota fotografia preferata!

Doru Dragan
21 Dec 2009 22:28


Din cate stiu, galeria astrofoto are doua moduri de ierarhizare deja existente: numar de voturi (adevarul e ca lumea nu a prea folosit acest mod, nu s-a prea votat) si numar de vizualizari ale pozelor (asta chiar ca e destul de obiectiv).

Dan Vasiliu
21 Dec 2009 22:52


Eu zic ca numarul de vizualizari nu este relevant. Daca vad poza in format mic si ma intereseaza evenimentul surprins o sa o vizualizez. Daca o maresc nu inseamna ca este o poza reusita. Poate fi eventual o poza care ma intereseaza in studiul meu. Un top trebuie facut prin vot. Pot fi date note la fotografiile calificate. Cred ca ar trebui o sectiune speciala unde fiecare sa posteze poza sau pozele cu care concureaza.

FlorinbB
21 Dec 2009 22:57


De acord cu opinia domnului Vasiliu! Votul e sfant :)

neox
21 Dec 2009 23:52


Faina idee. S-ar putea face ceva asemanator ca pe CloudyNights. In primul rand s-ar putea imparti sectiunea astrofoto in doua, una pt. deep sky si una pentru planete. Fiecare sectiune sa aiba cate un "concurs astrofoto" cu voturi asa cum s-a mai mentionat. 
Pe CN sectiunea de deep sky e si a impartita in doua: una pt foto DSLR si una cu CCD dar nu cred ca e  cazul la noi pt. ca nu stiu cate camere CCD astronomice sunt prin Romania :? . Dar pe viitor cine stie...

Emil
22 Dec 2009 18:35


Ahoi
cred ca totusi ideal ar fi impatirea pe CCD si DSLR, numarul de CCD-uri creste si pe acasa (am remarcat niste SBIG-uri pe ici pe colo)...

Numai bine
Emil

P.S. Pai daca puneti numai DSLR-uri eu cu cine votez?

Dan Vasiliu
23 Dec 2009 14:23


Nu stiu cat de relevant a fi sa se imparta sectiunea foto in CCD si DSRL sau altfel. Poate mai interesant, pentru a oferi posibilitatea unei participari mai largi a membrilor, ar fi constituirea unei sectiuni privind desenul astronomic. Vad ca pe afara este foarte la moda. Asta ar permite celor neinitiati in fotografie sau care au doar posibilitatea observatiilor vizuale sa ne incante cu productiile lor. Sincer eu cochetez cu aceasta metoda si sper ca in curand sa va pot oferi cate ceva.

Blakut
23 Dec 2009 19:51


Ar fi un singur invingator, Hans, sau cum il cheama... 8)

Dan Vasiliu
23 Dec 2009 20:17


Poate pentru inceput da dar ... daca ne mai intaratam si ne punem ambitia si perseverenta la bataie mai ies si alti invingatori. Daca este competitie se naste si progres.  :!:  :wink:

Doru Dragan
23 Dec 2009 20:21


Invingatori ar fi toti participantii :) Hans Tines probabil ca ar iesi pe locul I :D

Blakut
23 Dec 2009 20:51


Pot fi doua categorii: una cu instrumente si una fara, doar cu aparatele foto.