-----------------------------------
marius78
22 Ian 2010 10:17

Cumpar ''Beam splitter''
Dupa cum spune si titlul cumpar un ''beam splitter '' 20mm/20mm sau 15mm/15mm am vazut si pe ''SurplusShed'' preturile sunt de la 10 $ la 40$ si mai mari dar nu am cumparat niciodata si nu vreau sa ma incurc. Daca are cineva astept oferte.

marius78
22 Ian 2010 19:50


up

Erwin
22 Ian 2010 21:11


am găsit un beam splitter de 2,5mm în pickup-ul unui DVDRW (care scrie dvd-uri), se folosește pentru a ghida cele 2 lasere pe un traseu comun. Poate poți folosi așa ceva pus invers?

marius78
22 Ian 2010 22:02


2,5mm este mic .Multumesc oricum poate apare o persoana care dispune de asa ceva si vrea sa il vanda daca nu caut pe site-uri de afara .

Stanescu Octavian
23 Ian 2010 00:48


Nu are nimeni pe aici asa ceva ... 
Se poate face prin alipirea a doua prisme uzuale din binoclu incat sa rezulte un cub. 
dar e necesara acoperire a unei fete cu aprox 50% strat reflectant dielectric sau semialuminizare apoi lipire cu ceva UV glass glue.

marius78
23 Ian 2010 08:56


Da asa se pare .Am luat legatura cu Neox tiinand cont ca el a cumparat de pe ''SurplusShed'' poate ma ajuta si il iau de acolo.

Stanescu Octavian
23 Ian 2010 09:29


Doar sa te asiguri ca are toate fetele acoperite cu un bun antireflex altfel este greu de folosit eficient din cauza reflexiilor intre toate fetele.

exista si beem-spliter pelicular din nitroceluloza extrrem de suptire semi metalizata se fac si la diametre mari 2-4". 
cele bune de calitate "cuburi " au preturi de la 100-400$ 10 la 50mm.