-----------------------------------
Stanescu Octavian
30 Ian 2010 21:53

Vallis Alpes
in primele zile cand amfacut pregatiri pentru Marte  am facut cateva filmari la Luna , am prelucrat ceva si va arat:

Stanescu Octavian
31 Ian 2010 17:29


conteaza mult prelucrarea , setarea calitatii framurilor suprapuse . eu abea invat sa ma descurc in Registax 5   cu  puncte multiple de aliniere si alte multe setari . sigur apar o gramada de probleme  daca fisere au nume jpeg nu le ia , doar jpg  :cry: . pe un PC nu ia AVI dar pe altu da.
o alta prelucrare din acelasi clip a dat rezultate mai bune:

achy1978
31 Ian 2010 21:56


Foarte reusita poza,  este SUPER. 

La ce focala a fost facuta si cu ce camera?

Stanescu Octavian
31 Ian 2010 23:20


Multumesc, focarul e de 6m cu Cassegrain 250mm http://www.astronomy.ro/forum/files/tavmatix_mart_211.jpg
In focar este  Ap Canon 50D ce filmeaza pe o portiune a cipului 944x632

MariusP
01 Feb 2010 09:22


Parca se distinge o idee din canalul de 0,7 km. Poate cand lumina cade altfel pe relief sa fie mai usor de prins.

Stanescu Octavian
01 Feb 2010 12:31


Da se distinge pe ici pe colo . din ce se stie secunda arc pe luna in centru reprezinta 1,8 km . spre margini poate ajunge si la 20 km.
acolo in zona e de 2,2 km depinde si de luna anului si data din luna.
oricum 0.7km e sub 0.5 sec arc ce e cam greu pt apretura de 250mm si atmosfera proasta. Vizual nu ar fi fost nici o sansa , doar filmarea a prins ferestre cat de cat bune prin atmosfera . Iar stakuirea pare sa simuleze si o apretura mai mare. Cred ca sunt poze (prin suprapunere doar)  la canal reusite si cu diametre mai mici. 
Canalul are de fapt diferite marimi de alungul sau intre 0.7 si 1.1 km.