-----------------------------------
Mihai F. Dinu
03 Mar 2010 10:32

Conceptie Montura Ecuatoriala
Salut. In completarea lui HOO Germany vin si eu cu o conceptie de montura ecuatoriala. Am facut decat sistemele de rotatie, prinderea intre axe si prinderea telescopului. Sistemul de prindere pe trepied nu l-am facut. Rulmenti sunt radial-axiali cu role conice. Nu mai tin minte STASUL si nu mai gasesc nici catalogul. Camasa exterioara (De) are 47 mm si cea interioara are (Di) 25 mm. Sper sa va ajute. Pentru detalii contactati-ma aici pe forum
Totul este lucrat prin standarde.

Doru Dragan
03 Mar 2010 17:10


Foarte tare :) Poate o pune cineva si in practica.

neox
03 Mar 2010 17:24


Aveti poate si o vedere de ansamblu 3D?
Felicitari pentru initiativa!  :D

Mihai F. Dinu
03 Mar 2010 21:29


Aveti poate si o vedere de ansamblu 3D?
Felicitari pentru initiativa!  :D
Salut. Multumesc frumos.  Imi pare rau dar nu am vedere 3D. Aceasta este ca o revenire de cand am lucrat in proiectare. Desenele erau gata de anul trecut dar nu mai gaseam discul cu ele. Proiectia in 3 dimensiuni se poate vizualiza masurant pe o rigla dimensiunile rotii si camasii. Daca vrea cineva sa execute, se paote verifica. Am verificat deja de 2 ori. Mentionez ca pentru rulmenti, canal pana, suruburi, etc, am folosit stasul romanesc.

Erwin
23 Mar 2010 21:27


Din câte văd eu e o singură axă, cealaltă este identică? Carcasa mi se pare prea groasă și grea, chiar dacă e făcută din Al. Ați calculat cam ce greutate duce? Echivalentă cu EQ 2-6?

Mihai F. Dinu
23 Mar 2010 21:33


Din câte văd eu e o singură axă, cealaltă este identică? Carcasa mi se pare prea groasă și grea, chiar dacă e făcută din Al. Ați calculat cam ce greutate duce? Echivalentă cu EQ 2-6?
Salut. Da, sunt identice. Trebuiesc 2 axe si 2 cilndrii exteriori. Materialul este OLC25, nu prea se vede bine din poze. Calculul nu l-am facut, pentru a determina montura echivalenta.