-----------------------------------
Emil
04 Mar 2010 11:55

Conus Nebula H-alfa
Ahoi,
printre nori in doua seri am reusit sa fotografiez acest obiect.
Personal il consider la fel de frumos ca si Nebuloasa din Orion (poate chiar un pic mai frumos).
Pentru amatorii de culori imi fac concurenta :-)
http://www.eso.org/public/archives/images/large/eso0848a.jpg
Setup-ul fotosit este cel bine cunoscut.
Montura EQ-6 SkyScan Pro
Optica foto: TS ED-APO 90/500 cu Nova CCD 1602E la -25°C
Optica ghidaj: Celestron 102SLT 102/660 mm cu Atik 16IC
Achizitie si ghidaj cu MaximDL.
Singura noutate o reprezinta focalizatorul automat Seletek Armadillo
http://tienda.lunatico.es/epages/Store.sf/seciBZnldeHy8_/?ObjectPath=/Shops/Store.Lunatico/Products/ACNSEL12
Poseda 3600 pasi pe rotatie ceea ce pe focusorul Long Perng Crayford duce la o rezolutie de 3,3 microni pe pas, este fixat in mod direct fara a utiliza reductia.
Focalizarea s-a facut in regim automat (de fapt muream de curiozitate sa stiu daca este capabil sa gasesca punctul optim de focus focalizand pe acest obiect si nu pe o stea singulara fara nebulozitate, insa se pare ca si-a facut treaba destul de bine.
Imaginea este un compozit obtinut in doua seri consecutive, de aceea a trebui sa corectez niste benzi negre rezultate prin stackare (go-to-ul nu a fost chiar perfect in a doua seara).
Stackare in DeepSkyStacker, post corectare in Photoshop, corectie doar cu darks ca vremea nu mi-a permis flat-uri.
Cadre 22x600 sec.
Filtru H-alfa Baader de 7 nm.

Numai bine
Emil

Catalin Paduraru
04 Mar 2010 17:21


Este reusita poza, ai mult detalii in ea. In schimb sta cam prost la capitolul zgomot. Mi se pare ca ai prea mult.
Numai bine!

Emil
04 Mar 2010 19:27


Hi hi hi
Cumpara cineva zgomot?
Aia am remarcat si eu si cred ca stiu de ce... (iaca fac si eu pe desteptul) sesiunile foto au mers cat timp am avut conditii cat de cat bune, zgomotul ala cred ca e mai mult zgomot de nori decat de camera... Incepem sa ne multumim cu din ce in ce mai putin din cauza vremii astea pacatoase, cred ca trec si eu pe fulgere pana la urma daca merge treaba asa nasol  :D ca pana la urma chiar am vazut poze faine cu "fuljere".
Cu toate ca parca Astrofoto e mai lipsita de riscuri (eventual la "Mitior schauerz" ar mai fi probleme).

Numai bine
Emil

Doru Dragan
04 Mar 2010 20:27


Aveti si voi putintica rabdare pana da macar primavara :) Nu puteti cere cer senin in martie :? Face si sefu ce poate :wink:

Laurentiu
04 Mar 2010 23:57


Cu 1-2 lazi de bere se rezolva si cu vremea. La solicitare expresa, va dau pe pm adresa mea sa stiti exact unde sa trimiteti ploconul.

.........

Dar, in fine, pentru ca sunteti baieti buni va dau gratis si solutia. 

Care e simpla: dupa cele 1-2 lazi de bere (cu prietenii, desigur) vremea, buna sau rea, nu va mai prezenta nici un interes  :lol:

Daca, totusi, mai vreti sa trimiteti berea sa stiti ca nu ma supar deloc  8)

Vlad
05 Mar 2010 17:58


Emil, daca te grabeai un pic..Conus nebula era challenge-ul pt Februarie pe cloudynights  :) 

Oricum, foarte frumoasa, mi nu mi se pare asa mult "zgomot". Comparat cu alte poze ale tale, poate, comparat cu pozele altora..este brici
Am marit mai mult poza ta, genul asta de "zgomot" se poate elimina destul de bine in PixInsight, chiar si in varianta gratis
cateva turoriale:
http://www.pixinsight.com/doc/legacy/LE/21_noise_reduction/example_1/01.html

iar pt varianta gratuita (LE):
http://www.davesastro.co.uk/techniques/pixinsight_tutorial/pi_le_tut6.html

Eu am varianta gratuita, si desi imi dau seama ca este un program f bun, mi se pare f complicat. Cativa prieteni care folosesc varianta full (de plata), mi-au spus ca este de zeci de ori mai puternic si versatil decat varianta gratis - si implicit mai complicat. asa ca experienta personala, putina cu acest program. Rabdarea este o virtute pe care eu nu prea o am  :)

Emil
05 Mar 2010 19:29


Ahoi Valy,
mi-or mai spus si alti de soft-ul asta il am si eu instalat pe calc, am avut si versiunea full... Dar sa fiu sincer imi prind urechile prin el, iar de invatat trebuie timp, abia cat de cat zgarii Photoshop-ul la suprafata, noroc ca am niste actiuni de photoshop care imi fac viata mai usoara.

Cloudynights.... nu am interes, prefer aici, ma simt ACASA. Iar pe de alta parte poza a fost chiar un fel te "test run" asa ca...
Oricum multzam de comentarii.

Numai bine
Emil

Vlad
05 Mar 2010 19:39


de cloudynights nu ziceam in loc de aici ci in plus fata de...

actiunile, nu ar fi cumva cele facute de Noel Carboni?

Emil
05 Mar 2010 19:45


Nici nu am zis sa pun acolo si nu aici, nici nu se pune problema asta. Astronomy.ro la mine este oricum intodeauna premiera. Intai aici si apoi pe http://www.astrophotogallery.org/
Da si sunt actiunile lui Noel Carboni. La mine dau rezultate bune dar le mai folosesc in combinatie cu plug-in-urile de la Nik software.

Numai bine
Emil

Emil
07 Mar 2010 14:57


Bun,
m-am distrat un pic cu cele doua poze, a mea si respectiv aia de la ESO, le-am facut un stacking manual si am reusit sa le aduc la aceasi scara si orientare.
Combinarea s-a facut prin excludere de aceea stelele care au halou mare apar si pe poza mea.

ESO - Emil Stationary Observatory  :twisted: 

Numai bine
Emil

Emil
07 Mar 2010 15:00


Atasez crop-urile daca mai vrea cineva sa se distreze

Doru Dragan
07 Mar 2010 15:00


Trimite-o si cerele bani :lol:

Emil
07 Mar 2010 15:01


Si de la ESO

Emil
07 Mar 2010 15:03


Pai o expirat termenul...
Le cer direct banii, ce sa ma mai complic cu upload-ul?

Emil