-----------------------------------
neox
07 Mar 2010 03:51

Observatii online &quot;real time&quot;
Un amic din State mi-a dat cel mai tare link din cate am accesat in ultima vreme. Stiu ca nu e sectiunea de linkuri utile..dar e despre observatii si trebue vazut.
E vorba de o retea de astroamatori din locatii diferite conectati la un server care transmit in timp real imagini (+audio si text) in timp ce fac observatii. Vezi exact ce vad si ei prin telescop. Nu mai spun de conversatii ca pe mess.

E o pagina simpla..userii cand sunt conectati linkul e in rosu...am inteles ca se poate inscrie oricine, deci daca aveti telescop+laptop+camera video.."go, go, go"

http://www.nightskiesnetwork.com

Doru Dragan
07 Mar 2010 09:04


Foarte tare :)

Cosmin Radu
07 Mar 2010 11:36


Cred ca am devenit dependent de site-u ala :D genial !!! never get bored of it

Laurentiu
07 Mar 2010 14:50


La ora asta (14 ora Romaniei) toate apar "channel offline". Inteleg ca sunt toti americani si acum fac nani  :lol:

neox
07 Mar 2010 16:06


Astanoapte erau cativa. Majoritatea sunt din State si Canada. Dar aseara era cineva si din Spania. 
Cateodata se mai fac si observatii solare. Probabil odata cu incalzirea vremii or sa fie mai multi online. 
Situl in sine mi se pare o idee super. Sunt curios daca ar putea sa se inregistreze si cineva de la noi. Singura dificultate tehnica ar fi ca trebuie o camera video foarte sensibila. Ei folosesc in general Mallincam.

http://mallincam.tripod.com/

Emil
07 Mar 2010 20:09


Hm,
eu am vazut printre alti un Neil Flaming si un TurtleCreekObservatory,
poate pana la urma sant care cred eu...
"I know where your mount lives"
 :D