-----------------------------------
mak
08 Apr 2010 10:24

Tub 220mm diametru exterior
Stie cineva de unde as putea face rost de un tub sau bara cu diametrul exterior de 220mm si lungime minim 500mm? Ma intereseaza sa nu fie oval sau curbat si cu suprafata neteda. Eventual daca are cineva si mi-l poate imprumuta vreo saptamana (il dau inapoi la fel cum l-am luat).
Am incercat la cei de la Isovolta care au zis ca au nevoie de comanda minima de 3000 Ron, dar ca pot gasi la un distribuitor de-al lor (unde nu am gasit, pana la urma).
Nu conteaza din ce material e facut, am nevoie sa nu se deformeze cand e apasat usor cu mana.

Multumesc.

Erwin
08 Apr 2010 11:47


La copiatoarele color se gasesc ceva tuburi de dural cu diametrul exterior de 200mm dar lungimea e mai mica, cel mult 340mm daca nu mai putin. E posibil sa primesc maine unul și îți zic exact cât este, poate ajută la ce ai tu nevoie, eventual 2 bucăți puse în prelungire?

mak
08 Apr 2010 13:02


Mersi, Erwin, dar mie imi trebuie de 220mm diametru exterior. Lungimea nu e foarte critica, diametrul insa e.
Am trimis un mail la cei care i-au faut tubul lui Laurentiu si astept raspuns.
Daca mai stiti pe cineva care are sau poate sa faca rost de un astfel de tub, dati-mi de stire. Multumesc.

Laurentiu
08 Apr 2010 14:11


Tub din tabla inox, cum am eu, e cam ceea ce ti-ar trebui insa e putin cam prea flexibil la capete (de aceea eu l-am ranforsat cu coliere din aluminiu de 3 mm grosime prinse cu nituri).

mak
08 Apr 2010 14:19


Laurentiu, poti sa imi spui, te rog, daca la tubul tau se simte vreo denivelare, ceva, pe locul unde e sudat? e complet neted pe toata circumferinta?

Laurentiu
08 Apr 2010 14:25


Tubul nu e sudat ci roluit, iar imbinarea e relativ proeminenta dar pe mine nu ma prea deranjaza.

mak
08 Apr 2010 14:52


Am inteles. Mersi de raspuns.
O sa mai caut. Eu am nevoie de un tub complet neted.

Laurentiu
08 Apr 2010 14:56


Daca vei gasi te rog sa ne spui si noua (poate fi util pentru proiecte viitoare).

mak
08 Apr 2010 15:52


Sper sa am ce va spune  :lol: .

mak
09 Apr 2010 14:55


Am reusit sa fac rost de teava de aici http://www.gilinox.ro/. Au de toate, de la tabla de Al de aviatie pana la bare din polipropilena.
Au fost foarte de treaba si nici nu s-au uitat la mine ca si cum as fi avut ciuma cand le-am zis ca sunt particular si nu firma cum au facut multi altii.
Am fost foarte placut surprins, mai ales ca toata lumea s-a purtat foarte frumos, de la cel din atelier care a taiat teava pana la cei de la facturare.
De-ar fi toti asa...

neox
09 Apr 2010 15:15


Poti sa comanzi numai lungimea care ai nevoie sau trebuie sa cumperi 7m de teava odata?

Credeam ca numai eu am avut "norocul" ala cu persoana particulara :lol:

mak
09 Apr 2010 16:03


Am avut un pic de bafta pentru ca aveau si teava la lungime de 2m. Altfel, trebuia sa iau 6m si nu ar fi fost ok.
Mi-au ramas 1,5m de teava pentru un proiect viitor.

Cei mai tari au fost unii de la o firma din Bucuresti care mi-au propus sa iau o bara din PP de 250mm diametru si 2m lungime si s-o strunjesc. Era ieftin, 1400RON.

Laurentiu
09 Apr 2010 16:16


Ti-ai luat tub inox sau alt material ? din aluminiu au ? e roluit sau sudat ori laminat ?

Pret ?

Hai cu detalii !  :D

mak
09 Apr 2010 16:37


Nu, e un tub din otel obisnuit (nu mi-am batut capul sa vad exact de care). E teava sudata. Aveau si bare sau tevi din AL.
2m m-au costat 180RON cu tot cu taiat. Am taiat o bucata de 500mm din cei 2m.
Nu m-a interesat ce material e pentru ca tubul e pe post de matrita.