-----------------------------------
rhadoo2004
15 Mai 2010 20:18

trepied + adaptor binoclu. cine ma poate ajuta?
Salutare.

Tocmai mi-am cumparat un binoclu 20x60 si l-am incercat de cateva ori noaptea dar cu succes limitat din pacate pentru ca nu reusesc sa tin binoclul nemiscat indeajuns incat sa disting ceva. De vreo 2 zile tot caut prin magazine un adaptor trepied-binoclu in zadar. Am vazut ca avea cineva pe forum de vanzare si trepiedul si adaptorul dar nu mai e valabil anuntul. 

Imi poate spune cineva de unde sa pot cumpara asa ceva din Cluj-Napoca sau chiar de pe internet? Daca are cineva de vanzare 2nd hand doar adaptorul sau trepied+adaptor e excelent deasemenea. 

Multumesc!

FlorinbB
15 Mai 2010 20:43


http://www.fotohobbyshop.ro/dorr-adaptor-p...16-108-34/ 
http://www.f64.ro/fancier-ft6102-trepied-foto-cap-3d-husa.html 

Un trepied de-asta o sa-mi iau si eu. Adaptorul a venit odata cu binoclul :)

rhadoo2004
15 Mai 2010 20:50


Am vazut modelul acela de binoclu doar dupa ce l-am cumparat pe al meu.
Marea mea problema acuma e gasirea de adaptor. Trepied am vazut prin magazine de toate marimile si preturile

FlorinbB
15 Mai 2010 20:54


O corectura mica... gresisem link-ul in postul anterior. Aici gasesti un adaptor:
http://www.fotohobbyshop.ro/dorr-adaptor-pt-montarea-binoclului-pe-trepied/1016-108-34/

rhadoo2004
15 Mai 2010 21:11


Multumesc de link.

O sa mai caut ceva prin Cluj ca daca il comand din Bucuresti imi ajunge acasa cu pret de 1 milion si parca e usor cam mult pentru un adaptor. Daca nu o sa gasesc rapid pe aici o sa comand de unde mi-ai recomandat ca mor de nerabdare sa ies la observat :)

cudjo66
15 Mai 2010 23:12


http://astromagazin.ro/catalog/adaptor-trepied-p-297.html?osCsid=0e57081cfd1474f2c3b2c635ff0660b8


Comanda vine din Tg Mures sau Bistrita deci la 16 lei cat face adaptorul, taxele nu pot fi f. mari pana la Cluj

rhadoo2004
15 Mai 2010 23:24


Multumesc cudjo66. Chiar am drum in cateva zile prin Bistrita

horatius
15 Mai 2010 23:44


Avem noi in Cluj, de plastic - 50 RON sau metalic - 75 RON, pentru binocluri porro sau roof (sunt adaptoare diferite). Acum vad ca nu apar pe site, dar sunt in stoc.

dragos.n
16 Mai 2010 05:55


Nu iti recomand un adaptor de plastic. Mai bine il iei pe cel de metal recomandat de Horatius.

cudjo66
16 Mai 2010 08:57


Trepiedul e foarte important. Adaptoare am avut de ambele tipuri fara mari diferente la comportament. Cel putin acela cu care vine 15X70 e foarte bun.

rhadoo2004
17 Mai 2010 16:09


Am facut o decizie. 
Va multumesc pentru ajutor

nemul
23 Iun 2010 17:45


Salutari,

 Am vazut ca thread-ul este practic inchis (dpdv al celui care l-a deschis cel putin) asa ca sper sa nu se supere nimeni daca postez si eu tot aici.

 Problema este ca binoclul pe care l-am cumparat ( SkyMaster 15x70) vine cu un adaptor dintr-un plastic destul de elastic care duce la vibratii foarte iritante in momentul in care vrei sa misti binoclul sau chiar si atunci cand te apropii de el ca sa te uiti la ceva. Am incercat sa gasesc un adaptor de metal de la United Astronomics dar cei care il aduc in Europa vor aprox 50 de euro pe adaptor + aproape 30 shipping and handling (wtf) si uite asa ajunge adaptorul sa coste cam cat am dat si pe binoclu.
 Ca sa ajung la subiect, in sfarsit, a testat cineva adaptorul acela de metal din link cu un binoclu mai greu si poate sa posteze ceva opinii aici ?
 Daca nu, a testat cineva orice adaptor din metal (cu un pret decent :o) ) cu un binoclu mai greu si un trepied si are vrea sa impartaseasca experienta ?
 
 Va multumesc.

Cristi M.
23 Iun 2010 21:34


Du-te cu binoclu si adaptorul intr-un magazin foto si testeaza pe cel mai solid trepied pe care il au. 
Cu siguranta trepidatiile nu sunt de la adaptorul din plastic.

nemul
23 Iun 2010 22:43


Du-te cu binoclu si adaptorul intr-un magazin foto si testeaza pe cel mai solid trepied pe care il au. 
Cu siguranta trepidatiile nu sunt de la adaptorul din plastic.

Multam pentru idee dar nu este nevoie. Trepiedul este un Manfrotto foarte solid, tin pe el un D80 si un array de lentile de la 70-300 la 24-70 ( care este destul de greu) si nu am nici o problema cu el. However, daca montezi adaptorul pe trepied si misti binoclul poti observa cu ochiul liber ca adaptorul se ... nu indoaie ... nu gasesc un cuvant potrivit acum. Pare foarte maleabil, to say the least.

dragos.n
23 Iun 2010 22:54


Eu am avut un adaptor de plastic si nu il recomand nimanui.

MariusP
23 Iun 2010 23:31


However, daca montezi adaptorul pe trepied si misti binoclul poti observa cu ochiul liber ca adaptorul se ... nu indoaie ... nu gasesc un cuvant potrivit acum. Pare foarte maleabil, to say the least.
Ai dreptate, asta am observat si eu tot cu un 15x70 cu adaptor din plastic. Greutatea si lungimea binoclului fac ca la orice atingere, adaptorul sa se flexeze aproape imperceptibil si sa oscileze.

Erwin
24 Iun 2010 00:20


o soluție ad-hoc: folosește adaptorul de plastic drept formă pentru turnarea unuia din aluminiu... :) 

Oare mai există întreprinderi care au turnătorie de neferoase?  :roll:

neox
24 Iun 2010 00:26


Este la Bacau una. Toarna aluminiu, alama si bronz din cate stiu dar oricum nici nu te baga in seama pt o simpla piesa  :roll: ..tipic romanesc.

Erwin
24 Iun 2010 02:20


La Timișoara erau vreo 4-5 cel puțin înainte de '89. Din câte știu, s-ar putea să mai existe la UMT, o să-l întreb pe strungarul meu, că a lucrat în fabrică. 

Altă metodă este să-l confecționezi din material brut, prin frezare, găurire, ce mai trebuie. Dar s-ar putea să fie mai scump decât turnat. La rece se poate turna un material compozit: epoxi armat cu fibre de sticlă sau cu țesătură metalică, așezate în straturi perpendiculare pe direcția de efort, ar fi mai rigid decât plasticul simplu. Am adunat șpanul de aluminiu de la diverse lucrări și vreau să încerc să îl combin cu poxilină, să văd ce iese...:)

nobody
24 Iun 2010 07:47


Cu epoxy + aluminiu vei obtine ceva mai rigid si in acelasi timp elastic. Exista epoxy pentru turnare in forme: http://hybris.cms.henkel.com/medias/sys_master/8469510209040448.pdf. Putin probabil ca sa obtii proportia, fluiditatea si omogenitatea necesara turarii.

Piesele mai complicate, cu detalii fine, se toarna cu un aliaj bazat pe zinc cu adaosuri de aluminiu, cupru si magneziu numit "Zamak": http://en.wikipedia.org/wiki/Zamak. 
Aliajele de aluminu nu se pot turna prea precis si necesita prelucrari ulterioare substantiale.

Am cunoscut pe cineva care se ocupa in particular de prelucrari neferoase. Mi-a turnat un piston de aluminiu cu armatura de otel si un brat de la cutia de viteze dar a murit acum 15 ani si nimeni n-a vrut sa-i fie ucenic. L-am vazut lucrand si nu mi se pare o joaca. M-a costat mai mult decat piesele originale dar la acea vreme nu se gaseau.