-----------------------------------
Laurentiu
11 Iun 2010 13:37

astrofoto camp larg, 3x2 grade (rog sugestii)
Salut,

Aveti ceva sugestii pentru ceva obiecte deepsky care s-ar incadra
frumos intr-un camp larg (3x2 grade) pentru weekend-ul asta ?

Va trec la rubrica coautori :-)


Exista vreun soft astro care sa faca liste cu obiecte deepsky in functie de dimensiunea aparenta (unghiulara) si data la care sunt vizibile pe cer in conditii bune pentru observatii si fotografiere ?

Catalin M. T.
11 Iun 2010 13:54


Incearca Nebuloasele America de Nord & Pelicanul, Nebuloasa Fluture (IC 1318), zona Rho Ophiuchi, M24, M8 & M20, M52 & Nebuloasa Bula, Nebuloasa Pacman, portiuni din Nebuloasa Val.Sper sa iti fie de ajutor! :)

Emil
11 Iun 2010 18:51


Salut Laurentiu
Soft: CCD Navigator (dar din pacate nu este free - demo parca 60 zile).
Cred ca zona din jurul  IC1396 (contine si trompa elefantului) s-ar putea incadra cerintelor tale...

Numai bine si succes
Emil

Laurentiu
11 Iun 2010 21:38


Multam fain baieti !  :D 

Ideea e ca incerc sambata noapte o iesire pentru astrofoto la vreo 38 km sud de Timisoara (in zona com. Tormac) si vreau sa pun putin la munca micul astrograf newtonian de 110 mm f/4.

Forever_Man
16 Iun 2010 11:07


Am inceput sa subliniez prin TriAtlas obiectele pe care le-am vazut. Astfel am avut ocazia sa il analizez un pic mai in detaliu si am dat peste obiectul SH2-240 in Taur, pe acelasi meridian cu Orion si sub Auriga. Are 3 grade si e spectaculos, in pozele detaliate pe care le-am cautat apoi, fiind plin de detalii.

Laurentiu
16 Iun 2010 11:18


Multumesc frumos.

Insa e de retinut si ca "It is one of the faintest objects in the sky, discovered using a 25" Schmidt camera (...)" ( http://www.skyfactory.org/simeis147/simeis147.htm ) adica, probabil, depaseste posibilitatile mele tehnice.

MikeC
20 Iun 2010 11:47


Pe cand niste fotografii cu astrograful? Sunt tare curios sa vad cum sunt imaginile prin el, fie ele si brute. 

Mihai

Laurentiu
21 Iun 2010 11:09


Uite aici cateva:

http://www.flickr.com/photos/nazgull/tags/110mmf4/

Deocamdata principala mea problema a devenit montura eq5 care nu merge cum ar trebui. Telescopul este ok, sunt multumit de el.