-----------------------------------
Pepper
14 Iul 2010 19:45

Intrebare
Hei, as avea o intrebare, din intamplare ma uitam pe google eath la sky si tot din itamplare am marit imaginea intr-un punct oarecare pana ce am dat de ceva ciudat sau cel putin asa mi se pare mie, niciodata nu am mai vazut o cometa cu asa o forma si asa o coada. Imi poate spune cineva daca e o cometa sau ce e?Nu cred ca e o cometa obisnuita. :roll:

Pepper
14 Iul 2010 22:25


vaaa rooggg :o

Blakut
15 Iul 2010 01:08


S-ar putea sa fie doua imagini:

una sub expusa, cu steaua aia luminoasa, si alta, care nu contine steaua, expusa mai mult. In cea de-a doua imagine, stralucirea stelei care e off-screen genereaza un fel de glare... Numai ca se vede doar o bucata.

Cei care stiu mai multa optica de pe acest site sigur te vor ajuta.

http://www.nckas.org/images/objects/sao150058.jpg

Dan Vasiliu
15 Iul 2010 02:30


Pare o eroare soft. Nu seamana cu ceva real. Un bug de la vre-o suprapunere si prelucrare automata a unor imagini.

dragos.n
15 Iul 2010 06:22


Si eu as vrea sa stiu ce e. La prima vedere pare a fi o reflexie, daca nu ar fi dubla. Iar la sud de ea mai e ceva. O dara verde, poate o urma de satelit, poate altceva. Avion nu prea pare a fi ca unghiul e destul de mic, si frecventa aprinderii si stingerii, e mult mai mare decat un unghi de 11minute de arc.

dragos.n
15 Iul 2010 06:30


Seamana cu astea de mai jos, dar parca nu e acelasi lucru. Oricum e interesant daca nu din punct de vedere astronomic, macar optic.

Pepper
15 Iul 2010 12:47


Am mai vazut cateva dinastea si unele parca chiar erau imagini aiurea, ma rog... cred ca era o cometa prinsa pe jumatate in imagine

nobody
15 Iul 2010 13:05


Mai mult ca probabil sunt artifacte rezultate din prelucrarea si suprapunerea  marginilor segmentelor de imagine luate in conditii diferite. 
Este plin de ele in Google Earth, si pe cer, si pe Pamant.

Blakut
15 Iul 2010 13:08


Dap, si chestia aia mai mult ca sigur nu e cometa.

Pepper
20 Iul 2010 00:00


Ok, deci am gasit "chestii" dinastea cu coada despicata in mai multe locuri.Cerul e plin de aceste vitezomane care au fost  prinse aiurea in fotografii. :o

Pepper
20 Iul 2010 00:06


Inca ceva! toate pe care le-am gasit eu merg in aceiasi directie!!! :x  si nu sunt nici la fel una cu celalata.

Blakut
20 Iul 2010 01:50


Nu merg nicaieri. Alea nu sunt cozi, sunt flare-uri... straluceste in lentila aparatului. In mod normal s-ar vedea in ambele parti, sau pe mai multe parti, dar cum fotografiile sunt decupate ca sa iasa una mai mare, mai taie din imagini si raman doar intr-o parte...

Vezi imaginea lui dragos.n