-----------------------------------
Pepper
18 Iul 2010 15:28

Intrebare
Puteti sa-mi spune-ti si mie cum se formeaza o stea? :oops:  :?:  :D

Blakut
18 Iul 2010 17:43


http://en.wikipedia.org/wiki/Star_formation

Praf si gaz...

Doru Dragan
18 Iul 2010 20:41


... si gravitatie si ... cunostinte aprofundate de fizica :roll:

Blakut
18 Iul 2010 23:33


De fapt cunostintele aprofundate de fizica nu sunt necesare. Steaua se formeaza si fara ele  :P ...

Pepper
18 Iul 2010 23:41

Fizica...
pai, stelele sunt foarte frumoase , dar pe mine nu m-a pasionat niciodata fizica:( sunt in clasa a 10-a si nu-mi amintesc aproape nimic din ce am invatat pana acum ,la fizica.  :?

Blakut
18 Iul 2010 23:52


:? 

Mie din liceu mi s-a parut printre putinele materii utile. Asta si istoria poate.

Pepper
18 Iul 2010 23:54

fizica...
Istoria e ok, cred ca fizica e singura materie la care sufar. Teodora notele tale sunt 7, 5 ,7 si ai si un 4 in caietul meu. Cam asta aud de la profa in fiecare semestru.

Blakut
19 Iul 2010 00:05


Eh, pacat. Nu ar trebui sa te lasi influentata de asta. Daca te intereseaza lumea din jur vei avea nevoie de fizica, altfel nu o s-o intelegi. De multe ori e si profesorul de vina. Exista pe net site-uri, carti si tutoriale care iti explica ce si cum, in cazul in care nu intelegi...

Cele mai tari carti de fizica, pentru nivelul tau, care te iau de la usor si te duc pana la greu, sunt Lectures on Physics de Richard Feynman. Scrise foarte misto, asa ca o prezentare, cu imagini. Sunt printre cele mai tari carti ca nici nu iti dai seama ca citesti si intelegi fizica.... :D

Pepper
19 Iul 2010 00:07


wow, suna foarte tare,macar un pic sa o inteleg si ar fi super deja.Ma apuc sa o caut.

Blakut
19 Iul 2010 00:12


Vezi ca sunt mai multe volume. Cele mai pe interesul tau sunt primele, cu mecanica si probabil termodinamica si electricitate. 

Oricum, explica foarte tare si fizica cuantica, deci nu asta ar fi problema. 

Se gasesc in limba romana, cred si ca pe la anticariat, eu am toate volumele, daca nu, pe net... in engleza.

Pepper
20 Iul 2010 12:48


Nu este vreun site de unde sa mi le pot comanda? eu momentan nu sunt acasa, sunt plecata in Brussels la mama mea si cand ma intorc acasa nu stiu in Tg-Mures de unde mi le-as putea procura.

Blakut
20 Iul 2010 17:25


Incearca Amazon.

http://www.amazon.com/Feynman-Lectures-Physics-including-Feynmans/dp/0805390456

Mai cauta si gasesti chiar si mia ieftine. 100$ pentru toate cartile, hardcover, nu mi se pare deloc mult.

Alex B.
03 Aug 2010 15:43


Despre formarea stelelor uite aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Star_formation
&#536;tiu cã în general Wikipedia este consideratã discutabilã dar articolul acesta este bine documentat &#537;i po&#539;i consulta &#537;i oricare dintre sursele de la final.