-----------------------------------
Pepper
03 Aug 2010 18:18

praf solar
E adevarat ca in acesta noapte? 4 august, se va vedea un nor de materie solara? din intamplare imi vorbea unchiul meu ca s-a uitat la stirile din ungaria si spuneau ca o cantitate mare de praf solar se indreapta spre pamant?

Dan Vasiliu
03 Aug 2010 18:46


Vezi sa nu uiti sa pui galetusa in curte sa culegi ceva "praf de Soare".  :lol: 
Am glumit. Soarele este format in proportie de 73,46% Hidogen, 24,85 % Heliu si restul de 1,69% alte gaze si elemente in stare de vapori. Acum apreciaza si tu cum e cu norul de praf de pe Soare.   8)

MikeC
03 Aug 2010 18:59


COMPLEX ERUPTION ON THE SUN:  On August 1st, the entire Earth-facing side of the sun erupted in a tumult of activity. There was a C3-class solar flare, a solar tsunami, multiple filaments of magnetism lifting off the stellar surface, large-scale shaking of the solar corona, radio bursts, a coronal mass ejection and more.
In zilele astea de 3-4 ar trebui sa ajunga spre pamanat.

Mai multe detalii pe www.spaceweather.com

http://sohodata.nascom.nasa.gov/cgi-bin/data_query_search_url?Session=web&Resolution=2&Display=Images&NumImg=30&Types=instrument=LASCO:detector=C3

De vazut nu se va vedea nimic,nu are cum. In schimb se pot intensifica aurorele si in general activitatea magnetica a atmosferei pamantului.

Blakut
03 Aug 2010 20:03


Sau cineva a amestecat sirea cu eruptia si stirea cu Perseidele...nici reporterii nu stiu multe.

Dan Vasiliu
03 Aug 2010 20:40


Deja trecem la altceva.  :lol: Trecem la "praf de stele". Asta se mai poate dar ... daca pica in galetusa o strica.  :cry:

Pepper
04 Aug 2010 00:51


la mine nu se vede cerul, e innorat cuc!