-----------------------------------
Blakut
17 Aug 2010 11:28

Prima imagine, va mai amintiti?
Care a fost prima imagine de astrofotografie facuta de voi vreodata? Va mai amintiti seara respectiva? Unde erati si in ce an? Cum a iesit? Ce instrument si ce aparat aveati pe vremea aia?

Eu o sa postez diseara prima imagine facuta vreodata de mine, destul de recent, in 2005.

Emil
17 Aug 2010 11:37


Hm,
prima astrofotografie? Pai cred ca nu gresesc daca spun ca de obicei prima este orice dar nu astrofotografie :-) cel putin dupa ce se castiga experienta.
Bine lunand in considerare elanul patriotic cu care ne avantam in acest hobby se poate spune ca acea prima fotografie are o valoare personala dar nu si de alta natura...
Primele mele poze au fost trase cu un 350D calare pe un Newton 130/1000 nemotorizat ghidat complet manual, daca le mai am pe undeva? Cred ca da, nu sunt sigur, daca gasesc ceva postez asa macar din melancolie :-)

Numai bine
Emil

achy1978
17 Aug 2010 12:42


Prima astrofotografie  :x 

Lady Moon, cu un Newton 254/1200 pus pe o montura Dobson, 2008

Dan Vasiliu
17 Aug 2010 12:46


Cu astronomia am cochetat inca din scoala generala si am continuat in perioada liceului. Foloseam tot felul de lunete improvizate. A urmat o perioada in care am uitat de acest hobby, in facultate si dupa - in perioada de stagiatura, dupa care a urmat "revolutia". Am reluat, timid, legatura cu vechea mea pasiune prin 2002. Din 2008 am reinceput, mai sustinut, sa ma ocup de astronomie iar prima "astrofotografie" a fost a Soarelui. Am folosit un Newton 130/650 mm cu folie Baader si un Nikon D80. Am facut tot felul de experimente adaugand in plus diferite filtre colorate. A iesit o "varza" dar ... mi-a placut.  :lol:

red giant
17 Aug 2010 13:42


Primele poze astro le-am făcut cu ocazia eclipsei de soare din '99. Cea postată e din seria respectivă, probabil nu chiar prima. :) Realizată cu aparat Zenit cu obiectiv de 58mm, pe film Konica de 200. Filtrul parcă era de sticla, o antichitate folosită pentru a da lumină ro&#537;ie în laboratorul foto.

auriga
17 Aug 2010 14:21


prima poza a fost una afocala, la luna, prin 2005, printr-o luneta Alcor 60mm cu focala de 700mm si un K25. 
[url=http://www.scirocco.ro/luna1.jpg]luna

Laurentiu
17 Aug 2010 14:30


Coincidenta... si eu am facut prima poza la cer la eclipsa din `99, pe film, cu un SLR Minolta si un obiectiv de 50 mm f/1.7. Din pacate nu voi sti niciodata cum a iesit pentru ca nu am developat filmul iar apoi l-am si pierdut.

Urmatoarea tentativa (cea pe care o vedeti) a fost in 2004 cand mi-am luat primul aparat foto digital (tinut la ocularul telescopului de 200 mm f/6).

dyazzz
17 Aug 2010 14:53


Primul meu astrofoto a fost facut pe Luna cu camera de la telefonul mobil.
Din pacate nu o mai am dar a iesit superb.Am alta prima cu un webcam modificat