-----------------------------------
Emil
17 Aug 2010 20:36

Flemming Star H-alfa
Ahoi,
ca vad sa incepe asediul pe astrofoto trebuie sa ies si eu cu ceva la interval  :lol: !
este prima incercare de atac a unui astfel de obiect (extrema: stea foarte luminoasa inconjurata de o nebulozitate de luminozitate mica).
Am uitat optiunea use sub frame in MaximDL activata asa ca  reusit din nou performata de a manca o coloana.
Obiectul a fost fotografiat in aprilie iar pana ieri am crezut ca am pierdut cadrele (disc defect iar apoi laptop mort).
10 x 300 si 10 x 600 sec camera Nova (pe vremea aia mergea) stackare in DSS cu optiunea de high dinamic range.
Datorita modificarii dimensiunii cadrelor sursa nu am putut aplica nici dark-uri si nici flaturi.
Filtru este H-alfa 7 nm Baader
Montura EQ-6 Skyscan Pro prin EQMOD, optica foto TS ED-APO 90/500mm ghidaj Atik16IC prin Celestron SLT 102/660 mm.


A doua imagine a fost realizata acum doua nopti este vorba de Iris Nebula (NGC 7023 daca nu ma insel), echipament identic pana la filtru si camera. Atik 16IC cu UV/IR Cut de la Baader. Expuneri 16x600 sec fara darks si flats.

Numai bine
Emil

Laurentiu
17 Aug 2010 21:31


Excelente ambele imagini (dar e deja firesc in cazul tau  :lol: ). Vad totusi ca nu iti place sa faci flat-uri (ai doua "poarce" negre, praf cred ca e, pe imaginea a 2-a).