-----------------------------------
dyazzz
27 Aug 2010 13:21

Noapte alba si...nebuloasa.
Salutare.
Noaptea trecuta nu am avut deloc somn(cam pana la 7 dimineata :lol: ) din cauza unui suc (cu cofeina dar nu am stiut ca are) nu dau nume ca fac reclama :D.Cam pe la ....5 30 (?) am mers la baie si la intoarcere mam gandit sa trec si prin balcon.Eu am balconul indreptat S SE cea mai buna priveliste e exact in fata,SE.Ce sa vad eu..... :shock: deasupra blocului exact la SE.......ORION :shock: .Mi s-au inmuiat picioarele.Miam luat repede telescopul si am gasit nebuloasa in 5 secunde(+timpul in care lam pozitionat "dupa ureche").
la 35X se vedeau multe stele foarte stralucitoare si 3 pozitionate cam asa:
. .
 .
aproximativ,stelele de sus erau putin in diagonala.Miam dat seama ca este o nebuloasa.Privind decat acele 3 stele nu se facea usor diferenta.Insa daca le priveam langa alte stele,sau cu coltul ochiului se vedea ca au o anumita aura.Mi s-a implinit visul.Desi vreau sa o vad fara geam inaintea obiectivului si fara 2 becuri de iluminat stradal langa balconul meu .... incep deja sa tintesc "deep"(sky) planetele nu ma mai multumesc.Acum inteleg valoarea unui reflector,la deep sky.
Am in sfarsit si un cadru rezonabil cu Luna,facut tot aseara dar mai devreme pe la 1.25.Am reusit sa ma "inteleg" cu focusul camcorderului si a iesit...ceva
Cer senin!

Forever_Man
27 Aug 2010 13:33


:D Tin minte cand am vazut si eu prima data Nebuloasa din Orion. Am folosit atunci binoclul 10x50 si se vedeau stelute micute frumos stralucitoare, inconjurate de o ceata frumos luminata si ea. Asteptam de mult sa o vad si imaginatia mea ii crease diverse infatisari. A fost mai frumos decat ma asteptam. Era magica.