-----------------------------------
Stefan Angelescu
27 Aug 2010 15:13

Prima Incercare
Am o camera veche miniDV care aduna praf degeaba prin raft si niste lentile de la diverse obiective stricate. Asa ca m-am apucat sa incerc sa ii cresc distanta focala, constructia a fost mai mult intuitiva deoarece matematica din spatele fizicii optice nu este unul din punctele mele forte  , mai jos rezultatele.

http://www.youtube.com/watch?v=MeSqZHnhiag

catalin dumitru
27 Aug 2010 15:54


Interesant! Ce anume tine toata greutatea noului obiectiv? Si cum se impaca autofocus-ul cu noul atasament de lentile?

Stefan Angelescu
27 Aug 2010 16:11


E montat pe filetul filtrului. e destul de ok autofosul pe subiecte apropiate, dar la luna din cauza focalei mari da balbe, cel mai bine e in manual focus si cu stabilizarea scoasa.

valy
27 Aug 2010 16:20


Ce focala are camera? Rezultatul e interesant dar cam soft, niste fine tunning poate mai rezolva.

Eu am ramas putin deceptionat de camera. Am tot un sony, minidv, zoom 12 x (focala pana pe la 360mm). Am incercat sa o folosesc afocal cu un ocular dar nu "vad" nimic, indiferent de zoom, la wide vad o pata luminoasa in centru, la restul focalelor nimic. Ciudat e ca cu un P&S sau cu DSLR tot afocal, folosind acelasi ocular, totul e ok.

Stefan Angelescu
27 Aug 2010 16:44


Mai sincer sa fiu habarnu am cat duce zoom-ul optic, cred ca undeva pe la 10x dupa aia trece in digital 120x, de asta e si soft imaginea ca am intrat putin in zoomul digital, alt motiv ar fi alinierea imprecisa a elementelor optice :) Cat despre faptul ca nu ai reusit nu stiu ce sa spun, probabil e construit altfel trenul optic la camera ta. Am construit obiectivul din niste ramasite de la un 50-200mm si un zenit antic C mount de 50mm. Am obtinut o distanta de flanje foarte mica, dar nu acopera tot senzorul cand, camera e in 35mm, putin zoom optic si e ok, proiecteaza imaginea pe toata intregimea senzorului. Daca ar fii fost si HD 1080p camera...  :D Am incercat sa rezolv si jupiter dar fara reusita, e rezolutia camerei prea mica...