-----------------------------------
Emil
15 Sep 2010 10:28

concurs astrofoto astronomy.ro
Concurs de astrofotografie
Premii: obiectiv Auto Chinon 28mm f/2.8 montura k/Pentax , binocular Baader (http://www.baader-planetarium.de/sektion/s33/s33.htm)

Participanti:
dor membrii astronomy.ro (indiferent de momentul inregistrarii cu conditia de a fi membrii la momentul postarii imaginii).

Modalitate desemnare:
Sistem tip chestionar (cred ca este cel mai bine asa pentru ca infrastructura soft este deja exista)

Durata concursului
Doua lunii de la start (pentru a evita eventualii timpi morti produsi de vremea nefavorabila)

Echipament:
In mod exclusiv echipamentul proprietate personala. Este in mod explicit declarata interzicerea echipamentului care poate fi inchiriat pe perioade delimitate de timp (vezi sistemele astrofoto accesibile prin internet).
Camere permise: toate tipurile: web-cam. point-and-shoot, DSLR, camere astro dedicate.
Este obligatorie punerea la dispozitie (atunci cand acest lucru este necesar) a cadrelor brute neprelucrate. 

Desemnarea obiectelor:
3 categorii:
Wide field (orice optica cu focala cuprinsa intre 10 si 300mm indiferent de tipul constructiv)

Deep-sky (orice obiect din aceasta categorie, indiferent ca este vorba de galaxii, nebuloase, roiuri stelare si indiferent de magnitudine)

Planetare (8 planete, 1 planeta pitica, Luna)

Obiectul ramane la latitudinea participantului (astfel evitam o tergiversare pana la Doamne ajuta a desemnarii si chestii de genul "dar Mxx, ICxxxx de ce nu e ca mie tare mult imi place").

In cazul in care doua fotografii au acelasi numar de voturi seva declara castigatoare cea facuta cu echipamentul mai slab.

Numar maxim de cadre: cate 3 cadre in fiecare rubrica / participant insemnand un numar total de 9 cadre/participant.



Lista este deschisa deci veniti cu propuneri.
Idee: hai sa il punem la punct asa cum trebui si il putem astfel refolosi ori de cate ori este cazul... sper ca nu va ramane in istorie c singurul concurs organizat pe astronomy.ro


Ramane deschisa modalitatea de postare, acum cred ca nu are rost sa o facem anomin.... ar trebui astfel pentru fiecare participant un cont special si nu stiu daca are rost
Postarea se va face intr-un topic special deschis si modificabil DOAR de un moderator care in mod explicit NU va lua parte la concurs (Laurentiu este EXCLUS din acasta pozitie din doua motive deja cunoscute: moderator pe rubrica de astrofotografie si dorinta lui de a participa)

Pe aceasta cale imi confirm dorinta de  a NU participa la concurs.


Emil

achy1978
15 Sep 2010 10:52


Ca sa nu mai lungim, acum avem toate elementele, cu mentiunea ca putem posta pozele chiar in acest topic. Nu cred ca cineva va vota omul in defavoarea pozei.
Stabileste data de start si........... Cer senin!

Emil
15 Sep 2010 11:04


Data start
1 Octombrie 2010 orele 00:00

Data incheiere
30 Noiembrie 2010 orele 23:59

Perioada votare
1-14 decembrie 2010

Propuneri? Cred ca 2 saptamani sunt suficiente, iar astfel castigatorul prime&#537;te ceva de Craciun din parte astronomy.ro

Catalin Paduraru
15 Sep 2010 11:13


1) Nu strica sa se spuna de pe acum cine nu ar trebui sa participe. Fiindca eu ma simt vizat dar nu intr-un mod explicit si nu cred ca sunt singurul.

2) Ar trebui ca pe viitor sa se puna si o taxa de participare modica iar suma adunata sa se constituie premiu. Asa ne putem finanta noi.

Numai bine!

Emil
15 Sep 2010 11:16


Pentru interesati (dealeri , persoane private eventual) lipseste un premiu pe categoria planetare.
Distributie premii:
Obiectivul in categoria Wide
Binocularul in categoria Deep-sky
Pentru planetare nu ar fi rau vreun ocular mai rasarit (parerea mea).

Emil

Emil
15 Sep 2010 11:17


Catalin,
era mai bine daca explicai de ce te simti vizat, nu a fost intentia mea de a exclude pe cineva, eu m-am exclus doar pe mine...

Emil

Catalin Paduraru
15 Sep 2010 11:21


OK, nu stiu de ce dar asta a fost impresia mea. Poate si din cauza ca s-a spus pe topicul celalalt ca unele persoane cu dotari mai bunicele nu ar trebui sa participe. 
Numai bine!

Emil
15 Sep 2010 11:28


Atunci am specificat ca persoanele cu experienta ar trebui sa se gandeasca bine inainte de a participa,iar acest lucru l-am spus deoarece doream (si acum doresc acest lucru) sa las o sansa noilor veniti.
Ca si comparatie: ce ar fi daca Richard Crisp ar participa? Si eu m-as gandi in acel moment ca nu are rost sa particip.
Taxa? Cred ca e aiurea...cine o aduna, cine o gestioneaza, si mai ales cum putem avea o vedere de ansamblu ? Fara a fi vreun afront personal

Aceasta interventie este colaterala si nu are legatura cu regulamentul

Catalin Paduraru
15 Sep 2010 11:50


Ok, am inteles dar eu am crezut ca ne referim la cei de pe forum cu experienta. 
Numai bine!

Stefan Angelescu
15 Sep 2010 12:09


Mie mi se pare foarte ok regulamentul (scuze de absenta) Ar mai trebui cineva binevoitor care sa puna la bataie inca un premiu... Discutii si carcoteli nu cred ca isi au rostul, pana la urma facem asta de amuzament, sa mai miscam lucrurile si sa ne bucuram de fotografiile rezultate :) Cu astea zise, bafta si cer senin la toata lumea.

admin
15 Sep 2010 13:10


Pentru a facilita categorisirea si votul imaginilor, acestea se vor incarca in albumul foto, in categoria dedicata: http://www.astronomy.ro/album/index-18.html
Acolo gasiti 3 albume pentru fiecare categorie (wide, deep-sky si planetare). Rog participantii sa incarce 1-2 imagini de test in aceste albume, pentru a fi siguri ca acestia au drepturile necesare.

In legatura cu premiile, lansez o invitatie deschisa tuturor firmelor si persoanelor ce comercializeaza produse de profil sa sponsorizeze acest concurs si sa contribuie cu premii. In schimb sponsorii vor primi pentru cele doua luni (octombrie si noiembrie) spatiu de reclama in albumul foto, in partea de sus a paginii, in locul animatiei space-art.

Haideti sa deschidem acum inscrierile pentru concurs. Iata lista primilor participantilor, lista dedusa din discutiile de pana acum:

1. Emil
2. achy1978
3. Catalin Paduraru

Inscrierile sunt deschise pana pe 30 septembrie.
Cine se mai anunta?

cmatei
15 Sep 2010 13:56



E necesara limita asta ? Nu e suficient daca participantii posteaza imaginile pana la o data limita ?

Vlad
15 Sep 2010 15:22



E necesara limita asta ? Nu e suficient daca participantii posteaza imaginile pana la o data limita ?

Sunt de acord. cred ca orice este membru al forului in momentul posterii ar trebui sa poata participa, indiferent de data.

Cum bine a sesizar cineva inainte, este vorba de a aduna cat mai multe poze de care sa ne bucuram. Competitia ca atare este secundara...

Laurentiu
15 Sep 2010 16:18


E oficial  :D  ma inscriu si eu in concurs (si il rog pe admin sa ma treaca in catastif).

Erwin
15 Sep 2010 16:52


Eu nu am de gând să particip, nu am nicio dotare astrofoto deocamdată, însă probabil voi fi unul dintre membrii juriului, dintre cei care vor da note pozelor. Cred că nu contează dacă participanții sunt moderatori sau au o dotare mai impresionantă, ce este important este ca cei care votează să țină cont de raportul dintre calitatea pozei și instrumentarul utilizat. Ar trebui specificat asta în regulament, poate chiar ca introducere în pagina de album respectiv, de asemenea, cei care participă cu poze au dreptul să voteze doar pozele altor participanți, nu și cele proprii, iar dacă se înscriu pe forum cu un alt nick să fie descalificați. O poză reușită necesită întrunirea multor factori, de cele mai multe ori e vorba de migală, dar si de conditiile meteo favorabile.

cluci
15 Sep 2010 16:56



Cine se mai anunta?

Si eu ..si eu

dyazzz
15 Sep 2010 17:09


Ma bag si eu desi nu stiu daca am vreo sansa :lol:.Dar merita incercat :D

Catalin Paduraru
15 Sep 2010 17:13


Eu nu mai tin minte daca pozele trebuiesc facute obligatoriu in lunile octombri-noiembrie sau putem sa folosim si ceva facut anul asta.
Numai bine!

Vlad
15 Sep 2010 17:43


 de asemenea, cei care participă cu poze au dreptul să voteze doar pozele altor participanți, nu și cele proprii, iar dacă se înscriu pe forum cu un alt nick să fie descalificați. 

Cred ca aici toti suntem de acord.

Apropos, considerati-ma inscris

Cristi M.
15 Sep 2010 18:22


Eu nu mai tin minte daca pozele trebuiesc facute obligatoriu in lunile octombri-noiembrie sau putem sa folosim si ceva facut anul asta.

 si inca ceva, se poate participa doar la o singura categorie sau e musai toate 3? (DSO, planete, wide)

Emil
15 Sep 2010 18:52


Participare:
pe oricare din categoriile alese, ca e numai una sau doua sau toate trei nu conteaza, limita este de 3 poze pe categorie pe participant.
Cand au fost facute iar nu conteaza, conditia este ca ele sa fie nepublicate anterior sub nici o forma, deci sa fie premiera.

Nu vad rostul sistemului de inscriere, prin participare candidatul se inscrie automat nu?

Doamne ajuta ca am reusit sa ii dam drumu...

Emil

Vlad
15 Sep 2010 18:55


Participare:

Nu vad rostul sistemului de inscriere, prin participare candidatul se inscrie automat nu?
Emil

total de acord

Emil
15 Sep 2010 19:01


@ admin
Errrr eu nu particip... voi fi activ pe partea de astrofoto insa nu in cadrul concursului

auriga
16 Sep 2010 00:03


frumoasa initiativa
dar deja e clar cine va castiga avand in vedere cine s-a inscris :)
voi participa si eu daca voi reusi sa obtin ceva decent.
succes tuturor!

nobody
16 Sep 2010 00:21


Cine va castiga ?

Faceti sa castigati toti, daca intelegeti ce vreau sa zic.
Castigati cunostinte si experienta. Lucruri mai de pret decat orice premiu material.

Poate castigatorul, intr-un gest nobil, va ceda premiul cui crede el ca merita si are nevoie mai mult.

valy
16 Sep 2010 00:48


Vor fi trei castigatori asa ca e loc pt. toata lumea. Si oricum prin participare cred ca va castiga toata lumea.

achy1978
16 Sep 2010 07:39


Pai atunci daca nu exista perioada de timp limitata stritc pentru achizitia fotografie, inseamna ca de astazi putem posta poze pentru concurs pana pe data de 30 noiembrie? Asa este sau este obligatorie postarea incepand cu 01 oct.

Emil
16 Sep 2010 08:33


postarea se va face intre 1 octombrie  si 30 noiembrie.
Acu daca ne-m apuca sa verificam cand anume s-au facut cadrele in fiecare caz in parte cred ca nu o sa fim gata  nici in 200 ani...
Si stim cu totii ca manipularea datei este chiar lejera iar manipularea atunci cand data si ora a fost setata "gresit"in camera sau la calculator nu se poate demonstra aia numai daca "desteptul" nu ataca un obiect care nu este vizibil pe perioada oct-nov....
Iar pe de alta parte acu nu o sa fim chiar asa de exigenti... suntem la prima incercare, daca reusim sa facem acest concurs in fiecare an putem mai incolo sa delimitam exact prin tinte impuse prin alegere la vot.

Emil

Si bafta la toti participantii, hai rupeti gura targului.

achy1978
16 Sep 2010 10:09


Ok. Atunci eu personal consider ca cine a avut ceva de spus, a spus. Asadar, acestea sa ramana regulile jocului si ....... ne vedem pe 1!  :evil:

dragos.n
16 Sep 2010 12:50


Liliensternus si cu mine am hotarat sa donam pentru premii un adaptor foto de la Vixen si un ocular Celestron Plosll de 20mm.

Emil
16 Sep 2010 15:02


Frumos gestul
Jos palaria!

Emil

dragos.n
17 Sep 2010 01:50


As vrea sa adaug cateva ganduri personale in legatura cu acest concurs. 

In mod evident, sunt mari decalaje intre nivelul de echipare si de experienta al membrilor forumului. Am vazut aici fotografii foarte bune dar si mai putin bune, fiecare dupa cum poate. Mai rau este faptul ca sunt foarte putini astrofotografi aici, ca si in toata tara de altfel. Si in aceste conditii, cred eu, si sper ca sunt si in asentimentul lui Emil, care e  initiatorul acestui concurs, ca nu este vorba de a face o ierarhie (aici cred ca ma repet, scuze) ci de o adunare a tuturor, intr-un fel de intrunire pe care distantele, si conditiile nu o permit la modul fizic, direct.

Admir faptul ca Emil, din modestie si bun simt, nu vrea sa participe, dar  cred ar trebui sa vedem lucrurile mai relaxat. Sa ne bucuram de aceasta ocazie de a aduna munca tuturor la un loc, de faptul ca prin acest concurs, ne putem afirma existenta ca si comuniune de astronomi amatori. Ca putem astfel sa ne cunoastem, si sa ne facem cunoscuti. Sa putem arata prietenilor :

- Uite ce poze frumoase fac colegii mei de forum, si uite si pozele mele.

Si de aceea, il invit si pe Emil sa puna niste poze la albumul concursului, chiar daca in afara competitiei. Si daca mai sunt astrofotografi - si stiu ca sunt - care din diverse motive au unele retineri, vreau sa ii rog pe toti sa participe, fie in competitie, fie in afara ei.

achy1978
17 Sep 2010 09:17


Foarte corect ce spune dragos.n. In acest fel, avand pozele lui Emil postate, le putem utiliza ca referinte si astfel sa avem un exemplu luminos la care sa tindem  :wink: 

Pentru admin...... cred ca ar fi frumos ca astronomy.ro sa editeze niste diplome de participare (pentru toti participantii) care sa fie inmanate cu premiile.

Ccata
17 Sep 2010 15:55

...
Ei..la instrumentele mele "de precizie" pe care le am ... am sa incerc o participare cu astrul ceresc cel mai apropiat....

Luna... ultima speranta a  astofotografului amator.

jimao22
17 Sep 2010 16:28


Intru si eu. Nu am chiar ce echipament mi-as dori, lucrez in permanenta la asta si nu ajung la nici un rezultat in aparenta dar initiativa este grozava si ne va da ocazia sa ne testam puterile. 
Competitia iti da un impuls grozav de a te perfectiona si are si un rol mobilizator extraordinar. Daca pana acum imi era uneori lene sa ies cu telescopul chiar daca era vreme buna, acum nu mai ratez nimic. FEREA !

gabi
17 Sep 2010 16:38


Salut,

Vreau sa donez pt. concursul astrofoto LVI Smartguider,dar va las pe voi organizatorii, sa decideti cine il merita.

Gabi.

Catalin Paduraru
17 Sep 2010 16:55


Chiar s-a incins "atmosfera" :) Adica avem premii serioase nu gluma.
Nu ar strica sa se reorganizeze premiile pentru fiecare categorie ca sa fie totul mai clar.
Apropo, pana la urma s-a ales un obiect anume la fiecare categorie? Sau fiecare face ce vrea? Nu ar strica ca cel care a donat premiul sa spuna si ce sa se pozeze la categoria respectiva :D
Numai bine!

Emil
17 Sep 2010 18:27


Da chiar avem premii serioase si chiar ma bucura acest lucru.
Repet
Binocularul la deep sky
Obiectivul  la wide
Adaptorul foto si ocularul la planete
Noul premiu va ajunge la... Sa mor de stiu, aiurea avem prea multe premii :-)
Eu cred ca cel csre il doneaza sa decida sau sa vina cu vreo propunere

Catalin, nu va exista o lista cu obiecte, fiecare cu ce il doare :-) limita trei cadre pe categorie pe participant si se participa la care categorie sau categorii se doreste.

IMPORTANT: castigatorul preia cheltuielile de transport daca predarea personala nu este posibila, de acord?

gabi
17 Sep 2010 18:42


Smsrtguiderul cred ca ar merge ca premiu pt. un " subiect" deep sky,ceva mai putin abordat  pana in prezent.
Ce parere aveti ?

Catalin Paduraru
17 Sep 2010 19:08


Ok, mi se pare totul in regula pana acum. 
De acum spor la pozat :)
Numai bine!

admin
23 Sep 2010 13:34


Pentru participantii la acest concurs, va rog incarcati o imagine de test in cele 3 categorii dedicate din album, pentru a testa drepturile de acces la album: http://www.astronomy.ro/album/index-18.html

Daca sunt probleme tehnice va rog sa le semnalati in aceasta discutie.

Vlad
23 Sep 2010 13:48


am incercat sa urc una acum. 
Dupa ce poza este incarcata, pe pagina unde ar trebui sa selectez albumul, nu-mi apar ca optiuni decat:
Eclipsa Luna
Eclipsa Soare
IYA 2009
Star Party,

fiecare cu subcategoriile sale

cluci
23 Sep 2010 20:10


La fel am patit si eu...

admin
24 Sep 2010 23:34


Mai incercati inca o data va rog. Ar trebui sa mearga acum.

Vlad
25 Sep 2010 00:31


da, acum merge.
va rog , nu uitati sa stergeti poza incarcata de proba

dcristi
25 Sep 2010 10:42


da, acum merge.
va rog , nu uitati sa stergeti poza incarcata de proba

Merge.
Imi cer scuze dar nu stiu cum s-o sterg. Ar trebui sa apara un buton "delete" in dreptul imaginii?

achy1978
02 Oct 2010 13:38


Avand in vedere ca a inceput perioada in care se pot posta fotografii,nu ar fi rau ca imaginile test sa dispara de acolo!

cluci
02 Oct 2010 14:32


Corect!

Eu insa nu reusesc sa ma prind cum sa o sterg pe a mea ( sau poate doar adminul are drepturi sa stearga ? )

Luci

CristiB
02 Oct 2010 14:49


Cred ca ar fi mai corect ca fotografiile pentru concurs sa fie postate fara date de identificare ale posesorului, acestea sa fie stiute doar de cineva din ,,umbra", gen Admin. Astfel votarea va fi facuta mult mai corect, doar pe calitatea fotografiei, fara sa intervina factorii regionali, cunostinte, pile.
Nu cred ca vrea nimeni sa apara si aici ,,amprente emotionale" !

cluci
02 Oct 2010 16:12


Asa este e acord ca e mai corect asa.Atunci trebuie ca cineva sa tina "contabilitatea" - care poza cine a postat-o - cu ce instrument e facuta.. Posbil ca adminii sa aiba informatia deja (sa se logheze automat ce user a postat o anumita poza).. daca nu tb sa trimitem undeva un formular in care sa mentionam detaliile pt fiecare poza postata (autor, instrument etc)

achy1978
02 Oct 2010 16:18


Deja avem un regulament si nu cred ca este bine sa il schimbam in timpul jocului. Totusi, revin la maturitatea membrilor forumului: Nu cred ca cineva va vota persoana si nu fotografia. In plus este bine de stiut detaliile unei fotografii pentru a putea cantarii votul. Asadar, consider ca este irelevant pentru clasament, daca se stie persoana care a postat poza.

admin
02 Oct 2010 17:50


Cele 3 imagini de test au fost sterse.
Cat despre votarea imaginii vs a persoanei/regiunii, cred ca nu e cazul sa mai discutam. Nu suntem la Eurovision. Asadar, votati imaginile.
Daca vor fi abuzuri sau vor exista suspiciuni, atunci putem relua votul pe forum sau pe email.

dyazzz
02 Oct 2010 17:55


AA..deci pe ultim moment am schimbat echipamentul de astrofoto.Conteaza?Pana acum urma sa fac cu un 76/700 acum o sa fac cu 130/900.Daca nu se poate raman la 76

Emil
02 Oct 2010 18:27


NU conteza daca in perioada concursului echipamentul s-a modificat. Conditia necesara: sa fie proprietate personala.
Dupa cum si admin-ul a sugerat apelez la bunul simt si va rog sa apreciati fotografia si nu fotograful.
Votarea se va face in decembrie

Emil

achy1978
02 Oct 2010 19:35


Cine sparge gheata ? :)

dyazzz
02 Oct 2010 19:50


Daca se sparg si norii o sparg eu :D

dyazzz
11 Oct 2010 21:01


Poate este cam devreme din punctul de vedere al profesionistilor dar....poate ca ii motivez si pe ceilalti...incep eu.Postez a album?

dyazzz
13 Oct 2010 17:21


Cine s-a gasit sa voteze poza mea de acum?  :evil: Votarea este 1-12 Decembrie nu?

Emil
13 Oct 2010 18:33


No pai acu si tu... Macar e buna nota?  :lol:
Ar fi bine daca la album ar aparea undeva MARE SI USOR DE CITIT:
"Votarea se va face intre 1-12 decembrie!" cu flash  si semnal sonor plus un mp3 in fundal cu acelasi mesaj....
E acu am exagerat si eu insa cred ca atentionarea ar fi buna.

Emil Kolbert

dyazzz
13 Oct 2010 19:31


Da a naibi de buna 1/5  :lol: Cred ca atentionarea ar fi buna......ceva in genul de alerta de razboi pe fundal  :lol:

dyazzz
14 Oct 2010 18:03


Mno Doamne.......Care naiba voteaza de acum?Dati la stiri sa nu se mai voteze......Puneti un sunet de vuvuzela poate se sperie si ies de pe album  :lol:

psemil
16 Oct 2010 00:32


Inscrierile au fost numai pana la 1 octombrie sau se mai pot inscrie si altii? Daca da incerc si eu. :)

neox
16 Oct 2010 00:54


Toate bune si frumoase da' eu nu inteleg o treaba...cand intri la album si vezi fiecare poza unde vezi cine-i autorul,  sau e lasat intentionat anonim? :o

Emil
16 Oct 2010 14:44


Salut,
@ psemil
eu nu am solicitat si nici nu am dorit "inscrierea", prin participare te inscrii automat.

@neox
Am sustinut de la bun inceput acest sistem tocmai pentru a elimina favoritismele.

Emil

cluci
16 Oct 2010 15:25


Salut

Am si eu o intrebare. Am doua poze cu jupiter facute in doua nopti succesive din care ar arata frumos un colaj. Pot sa particip cu o astfel de poza colaj sau doar cu pozele separate? 

Luci

Emil
16 Oct 2010 21:36


@cluci
din punctul meu de vedere un colaj poate fi considerat o imagine singulara pentru ca fac din doua una...
Insa pentru a evita discutiile de genul "atunci fac din 3 colaj sau din n colaj" cred ca e mai bine daca evitati colajul indiferent de cat de mult doare...
Sper ca nu te superi pe mine insa cred ca este cel mai bine asa, vom avea mai putine probleme.

off-topic
Oricum tare mi-e teama ca acest concurs va duce la ceva orgolii ranite :-(

Numai bine
Emil

cluci
16 Oct 2010 22:11


M-am gandit ca chestia cu colajul ar putea fi discutabila si de aia am si intrebat inainte sa postez. Teoretic un colaj ca sa fie "cinstit" ar trebui sa contina o serie de poze care au ceva in comun.. (arata diverse faze ale unui fenomen , fete sau faze ale unei planete etc) Nu orice n poze alaturate fara nicio legatura formeaza un colaj. Totusi chestiunea poate genera controverse asa cum ziceai (poti gasi mai mult sau mai putin fortat lucruri comune intre 2 poze aparent fara nicio legatura) , deci inteleg punctul tau de vedere De fapt la unele concursuri exista chiar o sectiune speciala de colaje - cum a fost de exemplu Astrofoto 2010  - probabil din motive asemanatoare. 
Oricum, chiar daca nu as fi fost de acord nu m-as fi suparat pentru atata lucru... (pt o poza, o parere, un colaj sau un concurs...) ;)
O sa postez deci poza cea mai buna din cele doua... Colajul la care ma gandeam o sa-l public ulterior - dupa terminarea concursului.

Cat priveste orgoliile ranite , eu sper sa nu se ajunga la asa ceva . Cum ziceam nu merita sa ne suparam pentru niste poze.

Luci

Stefan Angelescu
25 Oct 2010 14:39


Sa decis pana la urma cum se va acorda smartguiderul?

achy1978
25 Oct 2010 14:50


Scrie mai sus in topic "Un obiect abordat foarte rar" prin zona noastra :)

Stefan Angelescu
25 Oct 2010 15:15


OK, multam si scuze de neatentie :)

cluci
27 Oct 2010 00:01


Salut

Am incercat sa postez si eu o imagine pt concurs dar nu ma lasa pentru ca imaginea e prea mare (1.6 mega) Acum e un png necomprimat. As putea sa pun compresie dar probabil se mai pierde putin din calitatea imaginii. Ar fi posibil sa se modifice limita de dimensiune pt albumul concursului? 

Luci

Emil
27 Oct 2010 08:27


Salut
@Luci,
80% JPG ar fi in regula fara a produce pierderi detectabile de calitate...eventual in combinatie cu un resize la imagine ar fi de asemenea o solutie.
Pentru marimea fisierelor trebuie sa luati legatura cu admin-ul, el este "Balaurul hal mare" :-))

@ Stefan,
Smartguiderul... nu s-a stabilit, nu am primit nici un fel de propuneri de atribuire, poate ma repet insa cu atat mai bine, nu este proprietatea mea deci consider ca este corect daca proprietarul decide cum si ce....

Emil

achy1978
27 Oct 2010 08:56


Smsrtguiderul cred ca ar merge ca premiu pt. un " subiect" deep sky,ceva mai putin abordat  pana in prezent.
Ce parere aveti ?

Eu am vazut mai sus acest raspuns !?

gabi
27 Oct 2010 08:58


Salut ,

La pagina 3 mi-am dat cu parerea, oricum trebuie oferit ca premiu pt. categoria Deep Sky{ fiind folosit la ghidaj}

Juriul trebuie sa stabileasca criteriile de acordare a premiilor si sa le faca cunoscute in timp util .

Gabi.

Emil
27 Oct 2010 09:11


Juriul nu exista in forma aceea de juriu pe care o stim, toti membrii sunt de fapt juriu, deoarece se vor acorda puncte prin sistem de votare...

Pana acum a fost stabilit asa:
Binocularul la deep-sky
Obiectivul la camp larg
Ocularul la planetare

Putem face eventual modificari.. Propun astfel

Guiderul la deep-sky
Obiectivul la camp larg
Binocularul la planetare
Ocularul la "best new comer"?

Alte propuneri?

Emil

cluci
27 Oct 2010 09:27


Salut
@Luci,
80% JPG ar fi in regula fara a produce pierderi detectabile de calitate...eventual in combinatie cu un resize la imagine ar fi de asemenea o solutie.

S-a rezolvat . Am facut un JPG la 100% chiar si vad ca e suficient de mic.. asa ca am postat Intr-adevar "ochiometric" nu vad absolut nicio diferenta

Stefan Angelescu
27 Oct 2010 12:11


Mie mi se pare ok asa si cu sectiunea cu "best new comer"

Dan Vasiliu
27 Oct 2010 12:30


A doua varianta de acordare a premiilor este mai OK.  8)

cluci
27 Oct 2010 12:39


se mie mi se pare buna ultima varianta propusa de Emil

Luci

achy1978
27 Oct 2010 15:25


Asa este, premiile sunt aranjate acum pe sectiunile corecte

admin
13 Noi 2010 02:18


Frumoase lucrarile incarcate pana acum in album: 
http://www.astronomy.ro/album/index-18.html
insa doar 12 imagini postate intro luna si jumatate? Ma gandesc ca vom vedea mai multe pe ultima suta de metrii.  :wink:

psemil
18 Noi 2010 13:36


3 poze pe categorie este limita? deci 9 poze de caciula, parca asa era, nu?

Emil
18 Noi 2010 13:50


DA, 3 poze pe categorie pentru fiecare participant total 9 poze.

achy1978
22 Noi 2010 21:22


Cred ca exista probleme la upload!

Im spune ca dimansiunile nu sunt acceptate de album, insa am incercat mai multe variante!

achy1978
24 Noi 2010 08:29


Au disparut 2 lucrari la DSO! Au fost descalificate ? :)

psemil
30 Noi 2010 02:30


Vad ca exista un real interes in publicarea pozelor la concurs. 
Acum ca suntem in ultima zi a concursului propun admin/moderatorilor sa ne prezinte inca o data modalitatea de votare a pozelor si eventual sa faca o fereastra pop-up (la deschiderea site-ului, forumului) care sa directioneze membrii spre concurs pentru vot... Daca sunt idei mai bune...:? 
 Dupa ce se termina concursul acesta ar trebui sa facem planul pentru editia de primavara... :D

Erwin
30 Noi 2010 03:05


dacă se închide concursul, măcar să mai lăsați câteva zile în plus pentru votare, vă rugăm, n-am apucat să văd toate pozele, presupun că nici alții încă nu le-au văzut.

achy1978
30 Noi 2010 08:48


Procedura de vot va incepe abia la 01.12.2010, asa ca este timp suficient.
@ psemil - buna ideea cu redirectionarea spre concurs!

Dan Vasiliu
30 Noi 2010 09:52


Stimati colegi, eu daca as fi telescopul Hubble m-as da cu bariletul de pamant de ciuda, Asa de frumoase sunt pozele voastre.  :lol: 
Lasand metaforelele deoparte, sincer, nu ma pot decide ce sa votez. Felicitari !

Dan Vasiliu
30 Noi 2010 18:26


Cand primim instructiuni cu privire la procedura de votare? Mai sunt cateva ore si se incheie faza de postare a pozelor !  :lol:

cluci
30 Noi 2010 19:07


Apropo de votare...
La votul final n-ar trebui sa poata vota doar membrii forumului? Acum se pare ca poti vota si fara a fi logat ;)
Altfel va castiga cel care convinge mai multi prieteni (cu sau fara vreo legatura cu astronomia) sa voteze pentru el :)

Dan Vasiliu
30 Noi 2010 19:26


Se poate vota si acum ? Eu stiam ca incepand cu 1 decembrie.

Dan Stanciu
30 Noi 2010 21:14


Vot inseamna numar de vizualizari? Daca da, nu voi da click pe nicio poza; mai intru in fiecare zi sa vad cate vizualizari are poza mea...

Dan Vasiliu
30 Noi 2010 21:28


Nu poate fi numar de vizualizari. Este irelevant. Pot sa vad o poza si sa-mi placa iar la alta sa ma uit de mai multe ori sa-mi formez o parere.

Rog "Admin" sa ne scoata din impas !  :lol:

Dan Stanciu
30 Noi 2010 21:32


Multumesc!
Ar trebui sa nu ni se permita vot celor care am postat poze...

cluci
30 Noi 2010 23:01


Se poate vota si acum ? Eu stiam ca incepand cu 1 decembrie.
Da..se poate vota. Banui insa ca e de test si adminul va sterge maine voturile de pana acum si votarea efectiva va incepe de maine.

Vlad
01 Dec 2010 17:28


deci, cum se voteaza?

Este "rating"-ul de sub fiecare poza din catalog?

zoth
02 Dec 2010 09:02


Imi spune si mie cineva la ce link se pot vedea imaginile postate pentru concursul astrofoto?
Aceste imagini sunt structurate dupa vre-un criteriu?

Multumesc

auriga
02 Dec 2010 10:03


@zoth, linkul este [url=http://www.astronomy.ro/album/index-18.html]acesta si dupa cum se observa sunt trei categorii (planetare, deepsky si widefield).

apropos, la sectiunea widefield avem o perseida  :lol:
felicitari tuturor sunt cateva fotografii ce merita calificativul "great!"

Laurentiu
02 Dec 2010 10:26


Din cate stiu eu este o anumita perioada de timp in care e musai sa fie facute pozele. daca sunt facute inainte sau dupa, nu au ce cauta in concurs  :!:

Catalin Paduraru
02 Dec 2010 10:36


Si mie mi se pare ca regulile nu sunt cam explicite si poate nu ar strica sa se mai posteze inca o data ca sa nu mai lase loc de interpretari.
Si se pare ca perioada de votare s-a decalat putin fiindca nu a inceput pe 1/12/10.
Numai bine!

Vlad
02 Dec 2010 10:43


Ne scoate cineva din intuneric cu votarea?

Laurentiu
02 Dec 2010 10:47


Numai admin-ul sau initiatorul concursului au dreptul sa faca asta, in opinia mea. Eu unul nu ma amestec pentru ca particip la concurs la fel ca si ceilalti  :D

Emil
02 Dec 2010 11:30


EU SUNT IN SPITAL PANA VINERI DUPA AMIAZA. Modalitatea de votare a stabilit-o adminul si nu eu.

Laurentiu
02 Dec 2010 11:36


I-am transmis un mesaj Admin-ului. Sper sa intervina in timp util  :wink:

Erwin
02 Dec 2010 13:09


Eu am votat poze în seara zilei de 30 nov și azi dimineață. La pozele deja votate mi-a apărut un mesaj corespunzător că nu mai pot vota. Ce m-a nedumerit la început a fost faptul că se pot da 5 steluțe la 5 niveluri prestabilite. Sistemul de punctaj e prea complicat, era mai simplu unul cu 10 puncte. Dacă am votat, nu mă pot răzgândi, ceea ce este neplăcut, poate vreau să revin asupra unei poze? N-am citit la toate descrierea instrumentelor cu care au fost făcute, ceea ce ar conta la calificativul dat.

Vlad
02 Dec 2010 13:42


Mi se pare normal sa nu poti reveni asupra unui vot.
Ca la orice sistem de votare, nu doar aici dar oriunde, fie pe un for, fie politic, treb sa ne gandim bine si sa citim tot ce e de citit inainte de a emite un vot.

cluci
02 Dec 2010 13:52


Si eu sunt de acord cu asta..te gandesti bine.. si apoi votezi De asemenea faptul ca poti vota doar odata de pe un IP e f corect.. Mai mare problema mi se pare cu faptul ca poti vota fara sa fi logat... deci poate vota si oricine din afara forumului ...

nobody
02 Dec 2010 14:40


Restrictia la IP address e discutabila. Majoritatea providerilor din ziua de azi folosesc IP address dinamic. Adica daca te reconectezi dupa o anumita pauza ai mari sanse sa primesti alta adresa.

Dan Vasiliu
02 Dec 2010 14:47


Nu mai vorbesc de faptul ca daca ai mai multe locatii diferite sau te plimibi cu un laptop prin oras ai IP-uri diferite. Eu, de exemplu, am un provider la firma, altul acasa, pot sa ma loghez la net de pe telefon sau cu un modem mobil (am doua: Orange si RDS). In total: 5 IP-uri diferite. Bineinteles ca nu voi profita de situatie din bun simt si respect fata de colegii de pe forum. Dar altii ... ?

catalin dumitru
02 Dec 2010 14:53


Problema asta ar fi avut ceva rezolvare daca ar fi avut drept de vot doar cei logati pana la 30 noiembrie , inclusiv. Aplicarea retroactiva ar anihila orice tentativa de smechereala. :D

cluci
02 Dec 2010 16:01


Nu mai vorbesc de faptul ca daca ai mai multe locatii diferite sau te plimibi cu un laptop prin oras ai IP-uri diferite. Eu, de exemplu, am un provider la firma, altul acasa, pot sa ma loghez la net de pe telefon sau cu un modem mobil (am doua: Orange si RDS). In total: 5 IP-uri diferite. Bineinteles ca nu voi profita de situatie din bun simt si respect fata de colegii de pe forum. Dar altii ... ?
Sau mai simplu.. iti convingi fratii, verii , matusile , prietenii , coelgii de scoala sau gradinita >:)  - toti care au calculator sa voteze.. Nu de putine ori primesc astfel de solicitari pe messenger sau mail de la cate un cunoscut "intra te rog pe adresa asta si doar un click".. si in general multi sunt usor de convins.. ca nu e mare lucru.. si nu costa nimic. Daca insa ar tb sa-si faca un user si sa voteze deja e mai complicat si e mai greu sa-i convingi.

nobody
02 Dec 2010 16:27


Credeti ca este cazul ?
Sunt mai putine voturi decat numarul de fotografii. Si alea putine, dupa parerea mea.

Dan Vasiliu
02 Dec 2010 16:32


Eu inca nu m-am prins ce este cu cele 5 casute cu cate 5 stelute mai colorate sau mai putin colorate. Adica: daca pentru o poza vreau sa votez "excelent" are importanta pe care steluta din casuta respectiva apas? Sau: pot acorda unei poze de la 0 la 5 stelute dupa cum imi place?  :wink:

achy1978
02 Dec 2010 16:52


Eu tot nu inteleg cum se stabileste castigatorul: numarul de voturi sau rating-ul sau .......?

cluci
02 Dec 2010 16:58


Logic ar fi ca ratingul.. altfel ce sens are rating-ul?

nobody
02 Dec 2010 17:07


Sper ca nu-i nimic grav. Insanatosire grabnica !
EU SUNT IN SPITAL PANA VINERI DUPA AMIAZA. Modalitatea de votare a stabilit-o adminul si nu eu.

Scorul este media aritmetica a voturilor (de la 0 la 5) si este afisat deasupra stelutelor.

achy1978
02 Dec 2010 20:57


Atunci cred ca este o eroare. O poza care primeste un singur vot de 5 puncte va castiga in defavoarea unei poze votata de 100 de ori, care primeste 99 de voturi de 5 si unul de 4, pentru ca va avea rating 4,99 ??????

Cred ca procedura de vot  ar trebui sa fie intrerupta si/sau reluata, fiind facute cateva clarificari ..... si sa poata vota doar membrii logati pana la data de 30.11.2010.

Dan Vasiliu
02 Dec 2010 21:09


Si eu consider ca trebuie sa-l rugam pe "Admin" sa vina cu instructiuni si sa se reia procedura de votare.

Emil
02 Dec 2010 21:34


Intervin scurt intre 2 sonde aplicate nazal (ca la asta micu inca nu i-au cedat nervii m-a umple de uimire si respect thats my boy and my hero) votarea sa se faca fara calificativ. Adica o aleg pe cea mai buna si gata ce rost are sa ne incurcam in calificative?
vezi astrophotogallery.org ca exemplu

Emil

P.S. Si inca ceva nu uitati ca este prima incercare de concurs deci acum dam forma la un sistem... asa ca incercati sa fi constructivi si nu asteptati neaparat pana raspund eu sau adminul sau Laurentiu. Semnalati o problema si venti simultan cu o propunere... asa mi-ar place mie sa fie

Dan Vasiliu
02 Dec 2010 21:40


Sanatate multa copilului. Sa se faca bine repede ! 
Cam asa cred ca ne dorim toti. Votam pe cea care ne place mai mult din fiecare categorie si gata.

admin
03 Dec 2010 01:43


Procesul de votare este simplu: acordati un numar de stelute in functie de cum va place fotografia. Se merge de la 0 stelute (fotografie nereusita) pana la 5 stelute (fotografie nemaipomenita).

In legatura cu ratingul imaginii, situatia este de asemenea simpla: cine are mai multe stelute castiga.
Cum se deduce numarul de stelute? Din numarul de voturi si din ratingul curent (X/5).

Se pot vota mai multe imagini dintr-o categorie, cu numarul de stelute corespunzator.

Votul nu este public. Doar membrii forumului pot vota.

Dupa ce incheiem votul vom publica o lista cu castigatorii, imaginile castigatoare si numarul de stelute primite.

psemil
03 Dec 2010 04:51


Acest sistem de vot mi se pare foarte potrivit deoarece mie imi este greu sa aleg o poza ...   Insa as mai avea o intrebare:
     Nu ar fi mai indicat ca numarul de stelute primite si numarul de voturi pentru fiecare fotografie sa ramana secret pana la final, atunci cand se vor afisa si castigatorii?
     Un clasament intermediar cum este cel afisat acum poate stimula un concurent sa saboteze pozele celorlalti prin a le da note foarte mici si nu numai de a puncta pozitiv poza favorita (cum ar fi normal) ... pe langa asta isi poate anunta prietenii sa dea un rand de voturi, etc.....  Pe langa aceasta incurajeaza subiectivismul de genul: "Daca ceilalti au dat o nota buna acestei poze inseamna ca stiu ei de ce --> dau si eu o nota buna..." etc, etc.

admin
03 Dec 2010 10:28


Numarul de voturi si ratingul sunt vizibile. Nu se pot ascunde.
Fiecare poate vedea cum s-a votat o imagine. 

Atata timp cat dam dovada de decenta si nu abuzam votand cu toata familia si prietenii (inregistrandu-i pe forum), eu zic ca e OK.
De asemenea, ar fi corect ca cei care au participat la concurs sa nu isi voteze  propriile imaginile.
Oricum, intr-un final conteaza ce spune majoritatea.

psemil
03 Dec 2010 12:47


Bine atunci. Bafta tuturor.

Dan Stanciu
03 Dec 2010 23:19


@admin:
chiar daca nu credeti, nu-mi voi vota poza... Oricum e mult mai slaba decat majoritatea celor postate... Nici nu stiu cum arata formularul de votare, sau ce forma o avea suportul de votare. Ma bucur sa invat, sa castig experienta si sa pun in aplicare sugestiile si/sau sfaturile oricui doreste sa ma ajute...

dyazzz
12 Dec 2010 19:10


Deci maine se decid castigatorii nu?Nu ca as avea eu vreo sansa doar ca vreau sa vad de la cine pot sa fur niste experienta  :twisted:

Emil
12 Dec 2010 20:32


Salut
la ultima discutie avuta cu adminul si e de ceva vreme eu am propus data de 15 deoarece am dorit sa iau in calcul intarzierile produse initial....
Care este data reala nici eu nu stiu oricum sper si eu sa aflu.
Acu la final sau aproape de final tin sa felicit participantii indiferent de calitatea pozelor obtinute. Primul pas este cel mai greu de facut iar asta o stiu din proprie experienta.
Oricum am de gand ca dupa desemnarea castigatorilor sa scriu inca cateva cuvinte referitor la concurs pe ansablu...
Scuzati greselile scriu de pe mobil fiind din nou cu ala mic in spital.... incepe sa devina un fel de hobby. A vine sfarsitul de saptamana iar mergem la spital. Am intrebat doctorita daca avem parte de ceva reduceri de pret sau de vreu suc in plus daca suntem clienti fideli...

Numai bine prieteni si multumesc pentru ca ati crezut in acest concurs  si ca ati tremurat nopti intregi langa telescoape si ca v-ati mancat nervii la partea de prelucrare pentru mine sunteti toti castigatori si niste idealisti incurabili.

Emil

dyazzz
13 Dec 2010 16:32


Dar se tine cont de rating sau numar de voturi?

admin
16 Dec 2010 01:09


Votul s-a incheiat. Multumim participantilor si votantilor! Emil va publica in curand rezultatele, dupa o analiza a acestora. Rezultatele au fost impartasite si cu ceilalti moderatori, pentru a nu fi nici o urma de suspiciune sau subiectivitate.

Daca doriti in continuare sa votati imaginile, aceste voturi nu vor mai fi luate in considerare.  Din pacate nu putem "ingheta" voturile actuale. Singura varianta tehnica ar fi sa le dezactivam, ceea ce ar insemna insa ca acestea nu vor mai fi vizibile. Asadar lasam voturile sa fie vizibile in continuare.

Emil
17 Dec 2010 10:59


Deep Sky Castigator ionut.anghel

Wide-field Castigator: Catalin Paduraru

Planetare Castigator: Cluci

Best new comer: uzunu


Stefan Angelescu
17 Dec 2010 11:26


Felicitari tuturor participantilor si castigatorilor pentru imagini!  :) Sper ca evenimentele de gen sa devina un lucru obisnuit pentru mica noastra comunitate de "lunatici"
Rog un admin sa posteze aici sau intr-un thread nou imaginile castigatoare iar pe Catalin Paduraru sa imi dea un pm/mail cu datele necesare pentru ai inmana premiul.

Emil
17 Dec 2010 11:50


Postez un tabel cu castigatorii precum si cu imaginile postate (ca nume).

Deep-sky	m52.jpg	uzunu	Galaxia M51 impreuna cu companionii sai

Wide field	Wide_field.jpg	Catalin Paduraru	Constelatiile de iarna

Planetare	jupiter0002_10-10-12_23-39-58_st3300.png	cluci	Jupiter

Deep-sky	M42.jpg	ionut.anghel	M 42

dyazzz
17 Dec 2010 13:25


Felicitari tuturor pentru efortul depus :D Cer senin si spor in continuare la astrofoto!

Catalin Paduraru
17 Dec 2010 13:49


Felicitari tuturor pentru poze si mai ales castigatorilor fiindca a fost concurenta serioasa, mai ales la deep-sky. 
Stefan ti-am dat PM.

Daca imi permiteti unele observatii:

- daca la Wide Field si la Planetare majoritatea trebuiau sa aibe un setup asemanator ca sa se incadreze in categoria respectiva la Deep Sky au fost diferente mari. Poate pe viitor o clasificare mai buna nu ar strica. 

- nu stiu exact care mai este distributia premiilor dar ar trebui sa fie oarecum de aceeasi valoare pentru fiecare categorie. Stiu ca este imposibil in situatia de fata din cauza premiilor.

Nu vreau sa reprosez nimanui nimic dar pe viitor s-ar putea sa fie utile :)

Numai bine!

Stanescu Octavian
17 Dec 2010 15:28


Felicitari castigatorilor in primul rand!  dar si participantilor si celor ce au organizat concursul  :)

uzunu
17 Dec 2010 15:36


Felicitari tuturor si multumesc pentru note, cat si pentru premiul acordat. E un mare impuls pentru mine, tinand cont ca telescopul mi l-am cumparat la sfarsitul lui septembrie, iar de atunci sunt inca in partea ascendenta a pantei de invarate a cerului.

cmatei
17 Dec 2010 15:46


Felicitari tuturor si din partea mea, au fost cateva imagini excelente la fiecare categorie. Sper si eu sa devina un eveniment permanent, cu participare cat mai numeroasa.

La deep-sky au lipsit imagini cu camp ingust (focale lungi), care intr-adevar ar fi insemnat diferente majore de echipare/dificultate - nu prea sunt de acord cu observatia lui Catalin :) Diferentele de apertura nu i-au impiedicat pe cei cu refractoare sa produca imagini foarte bune. Desigur, asta nu inseamna ca pe viitor ar strica o clasificare mai buna.

Ca perspectiva personala: concursul asta m-a impulsionat sa incerc pentru prima oara o imagine "deep" (7h) prilej cu care am dat tare cu capul de prag :-) atat la achizitie cat mai ales la procesare, experienta din care am avut multe de invatat. Ma gandesc ca o sa aibe acelasi efect si pentru alti incepatori, daca mai trebuia un motiv pentru a-l organiza din nou.

cluci
17 Dec 2010 15:52


Multumesc si eu celor care au votat, dar si organizatorilor. O initiativa foarte buna. Sper sa existe cat mai multe editii pe viitor a concursului, cu cat mai multi participanti si cat mai multe poze frumoase.
Felicitari tuturor participantilor la concurs care si-au petrecut noptile din toamna asta langa telescoape pentru a scoate poze cat mai faine. 

Luci

Emil
17 Dec 2010 15:59


Inainte de a ne lega de calitatea sau valoarea premiilor ar fi bine sa ne amintim ca aceste premii au fost niste donatii de fapt... Fara acesti oameni inimosi nu ar fi existat vreun concurs (subsemnatul se autoexclude).
Va multumesc ca m-ati sprijinit voua in special iar membrilor ca au luat parte cu atata inima.

Numai bine

Emil Kolbert
"Last message before the darkness comes"
Sau daca vreti
"Radio silence"

psemil
17 Dec 2010 16:27


Pozele ce mi-au placut cel mai mult au castigat. Consider ca este un succes. 
Felicitari tuturor castigatorilor si paticipantilor.

Astept cu nerabdare editia de primavara :D

Vlad
17 Dec 2010 17:21


votul a fost just cu castigatorii. Felicitari, iar acum, asteptam editia de primavara!

ionut.anghel
17 Dec 2010 17:31


Felicitari participantilor, castigatorilor si organizatorilor. 
Va multumesc pentru premiul acordat. 

Sper ca la urmatoarea editie sa fie un numar si mai mare de participanti, poate chiar unii dintre organizatorii acestei editii  :D .

gabi
17 Dec 2010 17:44


Felicitari tuturor concurentilor si castigatorilor dar mai ales initiatorilor acestui concurs 

Craciun fericit 

Gabi

achy1978
17 Dec 2010 17:47


Felicitari la toti. Multumita lui Emil (MULTUMIM !) a fost extrem de animata aceasta frumoasa ramura a astronomiei. Ma bucur ca am castigat cu totii experienta si personal cred, ca daca nu ar fi existat acest concurs, am fi fost mai putini astrofotografi prin zona.

dragos.n
17 Dec 2010 17:57


Felicitari tuturor participantilor la acest concurs, si in primul rand lui Emil Kolbert pentru initiativa sa, si castigatorilor.

Personal imi pare rau ca nu au fost mai multi participanti, si de asemenea, mai multe voturi.

Cred ca acum ar fi nimerita publicarea unei liste cu toti participantii si cu pozele pe care le-au facut fiecare.

@uzunu, te rog sa imi trimiti pe PM datele unde sa-ti trimit premiul.

achy1978
18 Dec 2010 00:47


Premiul pentru categoria Planetare donat de Emil Kolbert este in custodia mea pana cand Lucian Curelaru imi va trimite datele pentru ca sa il pot livra. Asadar ...... cluci ....... astept :)

dragos.n
19 Dec 2010 16:15


Premiul la categoria Best New Commer, constand intr-un Ocular Celestron si un racord foto Vixen, donatie a lui Liliensternus si a mea, a fost remis castogatorului, uzunu.

uzunu
19 Dec 2010 16:47


Multumesc inca o data. 

Azi am apucat sa ma uit prin ocular si este worlds better fata de cele de la SW. Adaptorul initial nu am stiut cum il voi folosi, insa acum i-am gasit o utilizare ca si stativ piggy-back atat pentru camera de wide-field, cat si pentru guidescope-ul improvizat dintr-un Soligor catadioptric de 500mm.

Emil
20 Dec 2010 13:45


Lista continand participantii.
Sper ca fie cat de cat OK.

Catalin Paduraru
22 Dec 2010 00:45


Astazi am primit premiul. Multumesc celui care l-a oferit dar si organizatorilor. Sper sa fie cate un concurs in fiecare anotimp iar premiile sa fie tot la fel donate de membrii forumului. Pentru urmatorul concurs o sa donez si eu un accesoriu (inca nu stiu ce anume).
Numai bine!

admin
22 Dec 2010 01:51


In finalul acestui concurs vreau sa felicit inca odata membrii participanti, prin lucrarile realizate. Cele mai multe dintre acestea sunt de admirat si de laudat!

De asemenea vreau sa ii multumesc lui Emil pentru aceasta initiativa. A fost un concurs spontan, pe care Emil l-a lansat fara nicio discutie prealabila. 

Discutia generata a intrat in top 10 al celor mai active discutii in 2010 de pe forum. Intr-un interval de 3 luni 30 membrii ai forumului s-au implicat postand peste 150 mesaje. De asemenea peste 50 membrii ai forumului s-au implicate in procesul de votare. Cele peste 40 imagini au primit in jur de 600 voturi in total.

Este loc si de mai mult, insa cu siguranta a fost un start bun pentru primul concurs astrofoto de pe forum.

Cristi M.
22 Dec 2010 09:31


Felicitari castigatorilor si celor care au organizat concursul. Sper ca la urmatoarea editie, pe langa donatiile membrilor forumului, sa participe si cativa reprezentanti ai unor magazine de specialitate prezenti pe forum.  :wink: Ar fi o buna oportunitate pentru ei sa se faca cunoscuti membrilor noi, nu doar prin recomandarile noastre :P 
Sarbatori fericite!

admin
28 Dec 2010 14:11


La urmatoarea adresa gasiti un articol publicat de Dragos, ce include interviuri realizate cu castigatorii concursului astrofoto:

http://www.astronomy.ro/concursul-de-astrofotografie-stronomyro-2010_1764.html

Comentarii se pot posta direct pe blog.