-----------------------------------
Blakut
23 Oct 2010 03:47

Aventuri cu Newtonianul meu
Am scos aseara Newtonianul meu pe facultate la Magurele si pe langa observatii (am avut ceva oameni) am incercat niste astrofoto. Uitasem ca trebuie ca aparatul sa fie cat mai inafara asa ca am scos tot ce insemna tub prelungitor si am asezat aparatul cat mai aproape de tub. Documentandu-ma din nou, mai bine, mi-am dat seama ca greseam. 

Maine, daca mai este senin, o sa ies pe bloc si o sa incerc niste expuneri cu Luna. 

Intrebare, un focal reducer + coma corrector fac echipa buna? Adica focal reducer 0.5 + coma corrector ar scoate imagini interesante?

horea_florin
23 Oct 2010 05:22


Domnule Blakut.Eu sunt la facultatea de fizica la Magurele anul intai si as dori si eu sa fac observatii...binenteles daca se poate. Sa imi lasati un nr de tel ca sa ne putem sa ne intalnim.Sau macar sa ne cunoastem.Stime si toate cele bune!

neox
23 Oct 2010 11:38


Daca vrei sa pui reductor focal pe Newton nu prea vad rostul, sunt sigur ca F/D-ul nu-i asa mare mai ales la 10". In a doilea rand nici nu ai avea spatiu de focusare pe Newton, planul focal aproape de tub. 
Iti trebuie numai corectorul de coma. 
Nu am auzit sa se foloseasca combinatia dintre corector si reductor focal mai ales pe Newton.

red giant
23 Oct 2010 13:59


Reductoarele de focală din magazine sunt făcute pentru telescoape cu F/D mare (cass-uri). Cu corectorul de comă nu o să ajungi la focus în configura&#539;ia standard a telescopului. Singura combina&#539;ie viabilă, fără modificări, e cu camera pusă pe filetul T2 al adaptorului de 1,25".