-----------------------------------
somy
27 Oct 2010 14:27

buna ziua,
De mult am fost captivat de acest forum interesant si in sfarsit am ajuns printre voi .Se spune ca "noaptea nu ascunde o lume , ci dezvaluie un univers" . Cu ajutorul vostru am sa incerc sa dezvalui cate ceva din imensitatea universului, dotare am suficienta pentru inceput.Multumesc anticipat tuturor,

valy
27 Oct 2010 14:39

Re: buna ziua,
Bine ai venit.

...dotare am suficienta...
Sounds intriguing!

Teo
27 Oct 2010 15:57


Bine ai venit ! 
Poate ne spui si noua ce dotare tehnica ai ( asa din curiozitate ).
Spor in aceasta frumoasa pasiune !

somy
27 Oct 2010 19:17

dotare
am mentionat ca pentru un incepator; binocluri, Tento 10x50 Sotem 15x50 Tento 20x60, bushnell 20x80,este suficient? Am crezut ca o sa fiti mai blanzi, oare sa-mi schimb parerea?

catalin dumitru
27 Oct 2010 20:15


Suntem cei mai blanzi oameni de pe planeta ! :D .Pax Vobiscum !

Teo
27 Oct 2010 21:43

Re: dotare
am mentionat ca pentru un incepator; binocluri, Tento 10x50 Sotem 15x50 Tento 20x60, bushnell 20x80,este suficient? Am crezut ca o sa fiti mai blanzi, oare sa-mi schimb parerea?

Nu mentionasei nimic inainte. Cel putin, nu in acest topic. 
Daca un gand bun si un mesaj de bun venit le iei ca pe o " lipsa de blandete ", mai bine nu mai scriam nimic. 
Te intrebasem din pura curiozitate de ce instrumente dispui si iti urasem succes.
Asa e cand nu am ce face. Daca taceam, filosof ramaneam....

somy
27 Oct 2010 22:13

Re: dotare
Gata sant mai linistit  si cer mii de scuze, am crezut ca ati luat datele din  " profil" acolo era trecuta dotarea. Teo nu te superi daca pe viitor am sa apelez la cateva informatii.  Mersi mult cu stima,

Oliver Dragan
27 Oct 2010 22:29


Bine ai venit printre noi!
Daca ai nevoie vreodata de ajutor sunt aproape :wink: .


Oliver

Mircea Pteancu
27 Oct 2010 22:47


Salut si bine ai venit.Vad ca ai o frumoasa colectie de binocluri.O poza '' de grup'' a lor cred ca ar fi electrizanta.
Cat despre blandete,in nici o alta jungla a Internetului nu vei gasi bastinasi mai pasnici ca pe aici :D 
Mircea

somy
28 Oct 2010 14:20

binocluri
Buna ziua.
Incerc sa aplic pozele solicitate, sper sa ma descurc,nu prea stiu cum se procedeaza.Deci de la stanga ; Bushnell 20x80 nou, nout acum 2 luni din  Canada, Komz(Tento) 20x60, komz 15x50 si 10x50.am si trepiede,plus adaptor trepied special ptr. 20x60. Cu bine si la mai mare,

Teo
28 Oct 2010 18:06


Pentru a atasa o imagine ( ai grija sa nu fie mai mare de 1 MB si sa fie JPG) ai o optiune "Adauga atasament " apoi dai " previzualizeaza " si daca totul e ok, atunci apesi " Trimite ".
Probabil ai uitat sa dai pe " Adauga atasament " si apoi " Trimite ".

Sau poti sa iti faci un cont pe Picasa sau pe orice site de IMAGE HOSTING si iei de acolo codul HTML al pozei, apoi dai "PASTE" in casuta cu mesajul. Apoi apesi " Trimite ".
Metoda cu Image Hosting e mult mai placuta deoarece pe forum ai prea putin spatiu alocat atasarii de documente, in special poze.

somy
28 Oct 2010 22:11

Re: binocluri
Am incercat din nou dar nu reusesc .Apare pe ficare imagine o incarcare de 1,40MB, 1,56MB si 1,60MB. Oare aceasta sa fie motivul? Pozele sant facute cu o camera digitala Canon A 550. Multumesc celor care incearca sa ma ajute.Nu ma dau batut trebuie sa reusesc.Cu bine,

valy
29 Oct 2010 00:12


Deschide poza in Paint si da-i Image Stretch la 50% si save as JPEG. O face mai mica. Poate asa merge.

ursamajor
29 Oct 2010 13:09


Wow, bine că aflai că mai sunt și alți brăileni. Poate reușesc să-mi colimez și eu Celestronul
http://www.celestron.com/c3/product.php?ProdID=429 
cu amabilitatea și laserul vreunuia dintre voi. :D

somy
29 Oct 2010 14:34

re binocluri
INcerc inca odata, asadar de la stanga; Bushnell australian 20x80 Tento 20x60  15x50  10x50  , poate reusesc,

Teo
29 Oct 2010 14:36

Re: binocluri
Am incercat din nou dar nu reusesc .Apare pe ficare imagine o incarcare de 1,40MB, 1,56MB si 1,60MB. Oare aceasta sa fie motivul? Pozele sant facute cu o camera digitala Canon A 550. Multumesc celor care incearca sa ma ajute.Nu ma dau batut trebuie sa reusesc.Cu bine,

E foarte simplu sa micsorezi calitatea unui jpeg, eventual rezolutia. Poti folosi ACD SEE sau mai simplu, daca nu il ai, intra aici si poti redimensiona poza si sa o salvezi al o calitate mai slabuta. Iti arata exact cati mega va avea. Nu mai vorbesc, ca acest site il folosesc cu succes si la prelucrarea fotografiei astro.

Iata linkul ( pentru mine foarte folositor ) : www.picnik.com

Teo
29 Oct 2010 14:40


Acum vad ca ai reusit sa postezi imaginile. In timp ce eu scriam mesajul anterior, tocmai postai imaginile.
Frumoasa colectie ! Poate le adaugi in timp si un frate mai mare ( ma refer la un telescop ).

Binoclurile cele mai mari, ar trebui sa incerci sa le faci o adaptare pentru un trepied. E greu sa la tii in mana si sa nu joace imaginea.

MariusP
29 Oct 2010 14:47

Re: re binocluri
INcerc inca odata, asadar de la stanga; Bushnell australian 20x80 Tento 20x60  15x50  10x50  , poate reusesc,
Faine binocluri! Trebuie puse serios la munca...

Cele 3 Tento (din cate stiu sint rusesti) au obiectivele in celule excentrice pentru colimare?

somy
29 Oct 2010 15:10

re binocluri
IN sfarsit am reusit.Am intrat in meniul aparatului foto si am cautat cele mai mici poze (cu cei mai mici biti) m-am orientat dupa numarul de poze care crestea ca numar disponibil in card si a zis ca asa trebuie sa mearga. Am fotografiat din noua, stocat in p.c. si am reusit. Adaptorul trepied pentru cele rusesti se confectioneaza foarte simplu.Preferinta binoclurilor rusesti a fost pentru ; robustetea lor, calitate optica foarte buna,claritate,luminozitate ,corpuri absolut metalice greutate mica; 20x60=1,4kg. 15x=920gr.  10x= 860gr. Multumesc  la totii pentru incurajare, CU BINE,

somy
29 Oct 2010 15:24

colimare binoclu
Pentru "ursa major"  .Daca poti ia legatura cu DL.OLIVER  DRAGAN se pare ca dansul ne poate ajuta in multe Si eu sant aproape incepator,cand o sa am ceva timp incerc sa iau contact cu dansul.Cu stima,

somy
29 Oct 2010 15:32

Re: re binocluri
Faine binocluri! Trebuie puse serios la munca...

Cele 3 Tento (din cate stiu sint rusesti) au obiectivele in celule excentrice pentru colimare?
Da, sint rusesti, foarte fiabile, obiectivele in celule excentrice pentru colimare si sant ca pret convenabile. Mai multe date am aflat de la DL. DAN SMARANDOI, membru al forumului. Cu stima.