-----------------------------------
stelaru
08 Noi 2010 17:29

Ce binoclu poate folosi un copil de 5-10 ani?
Distanta interpupilara a copiilor mici (5-10 ani) este sub 50  mm (asa am gasit pe un site specializat, inclin sa cred asta).

Din pacate, majoritatea binoclurilor incep de la 60 reglarea distantei interpupilare.

Prin urmare, indiferent de ce caracteristici tehnice are, un binoclu, oricat de bun este de nefolosit de un copi, daca nu se paote regla sub 50 mm.

Cu tot efortul, nu am gasit decat un Olympus RC II (la 220 lei), dar care din toate review-urile spun ca se regleaza cumplit de greu, si un TASCO offroad, care doar din felul in care e construit pare sa fie reglabil sub 50 mm (inosibil de gasit distanta reala prin cautare pe internet).

Vreau sa ofer fetitei mele de 5 ani un astfel de binoclu, de uz general (ii place cerul, dar se uita si dupa pasari , copaci etc.).

As fi recunoascator pentr uorice sfat sau indrumare.

Si cred ca raspunsurile vor folosi multor parinti.

PS si OT: daca mai sunt din cei vechi pe aici (de acum 3-4 ani...)- omagiile mele!

CristiB
08 Noi 2010 21:14


http://magazin.telescop-expert.ro/binocular-de-buzunar-btc-10x25-.html

catalin dumitru
08 Noi 2010 23:41


Pe vremuri , cand nu prea aveai de unde alege, nu faceam altceva decat sa indepartez 1 sau 2 milimetri de material din umerii balamalelor . De obicei faceam asta pentru marirea ecartului pupilar. Daca insa pilesti balamalele in partea de desubt poti reduce ecartul  la fel de usor. Operatiunea nu afecteaza alinierea axelor optice.