-----------------------------------
CristiB
16 Noi 2010 22:00

Binoclu Bausch &amp; Lomb 12x50
Astazi am avut ocazia sa ma uit printre cutiile cu binocluri dintr-un depozit cu specific total altul decat astro, si la un moment dat unul dintre ele mi-a atras atentia. Solid, bine lucrat, acoperit bine cu cauciuc, mi-am dat seama imediat nu e chiar un binoclu oarecare. Denumirea lui e Bausch & Lomb si e un binoclu 12x50 . E prima data cand am auzit de aceasta denumire. L-am pus la ochi si ...hmmmm. Am fugit la laptop sa vad ce e cu el. Am aflat ca stocul cu acest model e epuizat de ceva vreme, referirile aveau mai mult legatura cu SUA si Canada decat cu Europa. Dealtfel si carnetul de garantie ofera ca puncte de reparatie doua adrese, una in SUA si una in Canada. Despre informatii din Romania nici vorba. Ma trimiteau doar la ceva site-uri in care firma aceasta e foarte buna la lentile de contact. Un pret de vanzare ca produs nou nu am gasit, doar second pe Amazon parca.. In site-ul in care spunea ca stocul e epuizat precizau ca acest binoclu e Waterproof/fogproof. Acelasi lucru l-am citit ulterior si in cartea tehnica care prezinta caracteristicile in engleza, franceza, spaniola si germana. Am intrat doar putin pe reviews, insa era la fel de recomandat ca si nume mari din optica. Din nou hmmmm. Il intreb pe cel cu depozitul ce e cu binoclul si imi spune ca e pe lista cu produse care nu se mai importa de mult timp. Am simtit chilipirul,... si am trecut la negociere.  :)  Ce mai faceti dumneavoastra cu un asa binoclu care s-a epuizat de mult, credeti ca vi-l mai cumpara cineva? Daca lasati din pret, hai ca va ajut eu!  :)  Si mi-l da la pret de binoclu din bazar. Am sters-o repede sa nu se razgandeasca. Acum l-am testat pe Luna si ...e mai mult decat bine. Luat ca ansamblu ca si calitati, pot spune ca e cel mai bun binoclu pe care il am acum.

Mircea Pteancu
16 Noi 2010 22:29


Cauta printre cei care se ocupa cu ''birding'' si vei gasi referinte cu duiumul despre Bausch&Lomb.Este o firma care produce instrumente optice pentru observatii terestre,lunetele lor terestre erau considerate acum 20-30 de ani ca fiind de top.Au produs si telescoape si binocluri.Nu stiu acuma.
Faptul ca nu-i cunoscuta in Romania...ai vrut sa ne faci sa zambim,nu-i asa?!
Felicitari,ai avut bafta,strasnica achizitie.
Mircea

CristiB
16 Noi 2010 22:49


Faptul ca nu-i cunoscuta in Romania...ai vrut sa ne faci sa zambim,nu-i asa?!
Felicitari,ai avut bafta,strasnica achizitie.
Mircea
Multumesc, insa chiar nu am vrut sa fac pe nimeni sa zambeasca, cel putin nu asa, il am de cateva ore insa cand am cautat pe net...nimic in romana. De aici concluzia mea. Dar daca am gresit ...sorry!

Vizual e excelent, are un camp foarte larg, l-am testat in comparatie cu 10x50, si sper sa nu gresesc, cred ca la marire mai mica avem un camp mai mare si invers marire mare/camp mic. Insa cand am luat repere cu 10x50 si am verificat apoi cu acest binoclu 12x50 nu numai ca obiectul( un bloc foarte inalt/lung) era mai mare dar si campul cuprins de el era de o data si jumatate decat la 10x50.

Erwin
16 Noi 2010 23:37


Felicitări pentru achiziție! În mod sigur acele oculare nu sunt simple Kelner!

CristiB
16 Noi 2010 23:52


Multumesc, si trebuie sa spun ca  nu prea e nimic ,,simplu" la el. Denota calitate fara indoiala si in scurt timp a ajuns binoclul meu de suflet  :D . Ma mir doar ca cineva il tinea intr-un depozit sa se aseze praful pe cutia lui, si nu stia ce are acolo.

CristiB
17 Noi 2010 00:07


Aici http://www.thefind.com/electronics/browse-bausch-and-lomb-legacy-binoculars se vinde cu 2479 de dolari  :shock:  !  Deabia  acum zambete, ceva nu e in regula.

CristiB
17 Noi 2010 00:18


Am gasit si un review http://www99.epinions.com/review/pr-Bausch_and_Lomb_Legacy_12-1250_12x50_Binocular/content_505305206404

CristiB
17 Noi 2010 00:29


Gata m-am lamurit http://homewarehouseusa.com/bauschandlomblegacy12x50mmbinoculars-14603.aspx
Are o reducere de 146 de dolari, probabil in momentul cand s-a dorit epuizarea stocului, dar pretul de plecare e 365 dolari. Pfffiuuuu!

Herr_Alien
17 Noi 2010 10:34


Felicitări pentru achiziție! În mod sigur acele oculare nu sunt simple Kelner!

Corect!
In review e mentionat un camp de "314 feet at 1000 yards", ceea ce duce la un camp real de approx. 5.5 grade. La grosisment de 12, campul aparent al ocularului ar fi 66 de grade ... Erfle?

Fain binoclul! Spor la "vazut" :)

MariusP
17 Noi 2010 10:59


"314 feet at 1000 yards", ceea ce duce la un camp real de approx. 5.5 grade.
Mie mi-a dat exact 6 grade camp vizual real, adica 72 grade camp aparent (1 yard = 3 feet).

CristiB
17 Noi 2010 12:01


Cateva imagini facute prin el de dimineata, pe ploaie.

Herr_Alien
17 Noi 2010 12:07


"314 feet at 1000 yards", ceea ce duce la un camp real de approx. 5.5 grade.
Mie mi-a dat exact 6 grade camp vizual real, adica 72 grade camp aparent (1 yard = 3 feet).

Calculul tau e mai bun, asa e.

CristiB
17 Noi 2010 20:51


Am mai sapat...compania si-a inceput activitatea in SUA, New York, apoi si-a mutat productia in Japonia. Pt mine e suficient....

nobody
17 Noi 2010 22:22


Bushnell also owns the rights to the Tasco brand and has made binoculars for Bausch & Lomb. Although Bushnell took over the Bausch & Lomb binocular line, they no longer make this brand -- but they do honor any outstanding warranty on Bausch & Lomb binoculars. 
http://www.thebinocularsite.com/bushnell/

Al tau e din seria aceasta:
http://www.thebinocularsite.com/bushnell/legacy-waterproof-binoculars/

CristiB
17 Noi 2010 23:24




da, seamana cu cel 10x50, inseamna ca le-au marcat diferit, pt ca pe al meu nu e nici urma de alta firma, dupa cum se vede. Insa faptul ca e waterproof si fogproof e de ajuns ca sa-ti dai seama ca nu e un binoclu oarecare. Putine binocluri de pe piata noastra indeplinesc aceste conditii, insa cand te uiti la pret...... Insa cel mai important element pt mine e claritatea lentilelor si poate spun o prostie dar cand am privit luna nu am avut aceeasi senzatie de imagine fixa ca la 10x50 ci senzatia de 3D. Nu se poate explica asta, insa cred ca se intelege.

Mircea Pteancu
19 Noi 2010 00:32


Asa ceva este chilipir adevarat.Odata am avut si eu asa o bafta acum vreo zece ani cand pentru 60 de lei am cumparat un Fujinon Mariner WP care atunci se vindea cu  375$.Proprietarul l-a primit din Austria dar...il incurca prin casa,asa ca l-a vandut vecinului sau pentru 40de lei si care ,intrevazand o buna afacere mi l-a vandut mie cu 60 de lei.Si toata lumea a fost multumita,mai ales eu :D .
Inca si acuma,dupa o noua reducere cu 90$,se vinde cu 175$.

Dar despre ce inseamna chilipir la superlativ,povestim alta data si din pacate nu mi s-a intamplat mie.
Mircea

Dan Vasiliu
19 Noi 2010 15:26


:x Se pare ca numai prin provincie aveti bafta de astfel de chilipiruri. Pe aici prin capitala daca se poate sa-ti vanda cineva ceva "de bazar" la pret de "profesional" sigur va incerca. Ar trebui sa-mi fac timp de excursii ...  :wink:

CristiB
19 Noi 2010 16:45


 Pe aici prin capitala ...

Culmea e ca are legatura cu capitala, de acolo a venit dar cu ceva timp in urma, nu pot spune cat. Probabil cei din capitala le-au cumparat imediat, iar provincia nu. Din fericire! Azi am observat un fenomen cu acest binoclu, si anume ca atunci cand inchid unghiul dintre cele 2 oculare, imaginea e mai intunecata putin, daca deschid unghiul luminozitatea creste foarte mult. Am verificat si cu 10x50 si e la fel. Care sa fie cauza? Cantitatea de lumina captata ramane aceeasi. Pozitia ,,transmitatorilor" adica prismele sa fie motivul?

nobody
19 Noi 2010 17:08


Daca te referi la distanta interpupilara (nu unghi) atunci doar intr-o singura pozitie se potrivesc pupilele de iesire ale ocularelor cu pupilele de intrare ale ochilor tai. Daca aceste pupile se suprapun doar partial vei vedea o imagine mai intunecata. Adica nu toata lumina ce iese din ocular ajunge si la tine in ochi.

Herr_Alien
19 Noi 2010 17:11


Nu ar trebui sa fie cazul ... obiectivul, prismele si ocularul nu ar trebui sa isi modifice pozitia relativa, unul/una fata de cealalta.

Cea mai probabila explicatie e ca pupilele de iesire nu mai sunt departate la aceiasi distanta cat ai tu distanta interpupilara, si din cauza asta irisul ochiului vigneteaza.

O alta explicatie (feri Doamne!) e sa nu ai ceva mizerii care sa obstructioneze lumina catre ocular, sau faptul ca ocularele stau 'inclinat' fata de fascicolul de lumina cand inclhizi binoclul, ceea ce indica o mecanica mai slabuta.

Ca sa verifici, priveste doar cu un ochi, tinand cealalta jumatate de binoclul in sus. Inchide si deschide binoclul. Daca nu se schimba luminozitatea, inseamna ca explicatia e cea cu distanta interpupilara si vignetarea data de irisul ochiului.

----- edited ------
lol, vad ca nobody a raspuns si el :D

CristiB
19 Noi 2010 17:20


Daca te referi la distanta interpupilara (nu unghi) atunci doar intr-o singura pozitie se potrivesc pupilele de iesire ale ocularelor cu pupilele de intrare ale ochilor tai. Daca aceste pupile se suprapun doar partial vei vedea o imagine mai intunecata. Adica nu toata lumina ce iese din ocular ajunge si la tine in ochi.

Da, ai dreptate.... ca intotdeauna. Am presimtit oarecum varianta aceasta, insa nu m-am gandit prea mult la ea, cum am observat lucrul asta am si postat imediat.

CristiB
20 Noi 2010 15:38





Daca e asa atunci pretul in RO era cel putin atat  http://www.best-trade.ro/ro/10x50-legacy-wtp-fp.html

Mircea Pteancu
21 Noi 2010 19:15


cristib
am citit doar jumate din fraza si deja am recunoscut problema pe care o am eu la Baigish10x50mm.Daca vei verifica in modul monocular fiecare luneta nu vei vedea nimic in neregula.Problema provine din articulatie.La mine se rezolva astfel:daca am ''trecut'' de distanta interpupilara optima pentru ochii mei,nu are rost sa-ti pierzi timpul ba chiar sa te panichezi revenind prin tatonari spre distanta optima,de la mare spre mic.Cee ce trebuie sa faci este sa inchizi articulatia la distanta minima posibila si acum,marind incet,incet sa mergi spre distanta optima ,de la mica spre mare.Si,ca sa vezi,defectul...nu se manifesta :shock: 
Pare a fi un defect destul de frecvent.In aceasta toamna l-am intalnit si la un Tento 10x50mm.
Procedand cum am explicat,cu Baigish 10x50mm am rezolvat stele duble precum Albireo sau 61 Lebada sau Zeta Lyrae,pana in aceasta vara duble telescopice pentru mine.
Si,probabil, pentru majoritatea ''infanteristilor'' :D .
Mircea

Herr_Alien
22 Noi 2010 13:30


"Cee ce trebuie sa faci este sa inchizi articulatia la distanta minima posibila si acum,marind incet,incet sa mergi spre distanta optima ,de la mica spre mare"

:shock: Ok, asta e ceva nou, trebuie testat si bagat la cutiuta ...

CristiB
22 Noi 2010 19:00


Nu are nici o problema binoclul, functioneaza foarte bine, proprietarul mai are cate o problema. Asa cum a spus colegul de forum mai sus trebuie gasita distanta interpupilara corecta, altfel orice binoclu oricat de scump da rateuri.

catalin dumitru
22 Noi 2010 22:02


Am schimbat ceva binocluri la viata mea si nu am avut nici o problema in potrivirea ecartului.Asta dupa ce la unele l-am marit intentionat. Nu m-am gandit ca cineva ar putea avea probleme cu asta. O fi vreo smecherie pe care eu nu o stiu? Daca as avea un singur ochi , atunci da , ar putea fi o problema. :shock: . Sau poate ca nu :wink: .

CristiB
25 Noi 2010 20:14


Astazi am colindat din nou judetul in care am gasit acest binoclu, deci e o urma de adevar in ce spunea cineva ca trebuie sa cauti in ,,provincie", si am fost intr-un loc in care se afla un observator cu totul special pentru Romania. Am facut cateva poze prin binoclu, din pacate cam proaste, au fost facute cu telefonul, camera a catadicsit sa-si fi consumat bateriile. Intr-una din ele apare si soarele, cu toate acestea el era in spatele meu.

CristiB
25 Noi 2010 20:18


Iar aici e un alt loc, un mall, am fotografiat parcarea  :D

Dan Vasiliu
25 Noi 2010 20:27


Ce observator? Ce este special? Unde? Da-ne si noua ceva amanunte.  :lol: 
Bune si pozele dar ne faci curiosi.  8)

CristiB
25 Noi 2010 20:32


Sunt cativa pe aici din acel judet, vreau sa vad daca stiu locul.

Dan Vasiliu
25 Noi 2010 20:47


Si noi ailalti, care nu suntem din judet? Mai avem rabdare sa inteleg.  :lol: Vrei sa-ti pui la incercare conjudetenii !
Poate ne dezvalui si misterul cu Soarele.  8)

CristiB
25 Noi 2010 20:59


Nu sunt conjudeteni.  :)  Nici macar vecini cu judetul meu. Iar soarele era intr-adevar in spate. Imaginea e luata de telefon de pe ocularul binoclului. Observatorul e lumina captata din fata ocularului,  iar soarele e cea captata din spatele ocularului, deci reflexie.

Erwin
25 Noi 2010 23:03


în cupola aia este un radar (meteo), iar în parcare sunt avioane de "mafioți"...  :twisted: nuștiuuuu, nuștiuu io de-astea!  :lol:

CristiB
25 Noi 2010 23:26


în cupola aia este un radar (meteo), iar în parcare sunt avioane de "mafioți"...  :twisted: nuștiuuuu, nuștiuu io de-astea!  :lol:

Bravo! Destul de aproape. In acea cupola se afla aparatura care asigura securitatea aeriana a estului Romaniei. La distanta de 5 km se afla aeroportul militar din Bacau. Nu am mai pus poze cu el ca se prindea toata lumea. Insa MIG-urile stateau pregatite, aliniate perfect, si colorate mai nou dupa bunul plac al pilotului(cum faceau americanii). Intr-una din fotografii se poate distinge ca la rebus Aerostar. Am postat doar partea civila.  :D  Cred ca cei din Bacau nu au intrat pe forum inseara asta.
Sarcina secundara a ,,cupolei" este de a mentine un control total al curselor comerciale.

CristiB
26 Noi 2010 09:16


Si o intrebare, cum se scot urmele lasate pe ocularele binoclului? Au fost atingeri involuntare dar care au lasat ceva ,,pete" care sigur contin si o doza de grasimi. Servetelele umede sunt bune sau aduc pagube in acoperirile antireflex?

Herr_Alien
26 Noi 2010 11:28


Salut,

In cartea asta zice cate ceva si de curatarea binoclurilor:

http://89.122.40.35/sarm/carti/Astronomie-Binoculara.pdf