-----------------------------------
victor Lupu
18 Noi 2010 10:46

Ce am mai fotografiat
http://3.bp.blogspot.com/_0i_ib4H8-ms/TM8d4K5I46I/AAAAAAAAAOY/LPOK-gsdRDg/s1600/moon+registax19.jpg
Sper sa va placa  :lol:

valy
18 Noi 2010 11:25


E cam fuzzy pe margini, asa iese sau ai prelucrat-o? Ai incercat sa dai un zoom si sa faci panoramica? Tot nu m-am prins ce ocular si ce zoom folosesti.

victor Lupu
18 Noi 2010 12:20


E cam fuzzy pe margini, asa iese sau ai prelucrat-o? Ai incercat sa dai un zoom si sa faci panoramica? Tot nu m-am prins ce ocular si ce zoom folosesti.
-este fuzzy doar pe margini pt ca luna pleca incet in videoclip si registax corecteaza numai imaginile care sunt tot timpul in cadru
-nu m0am gandit la panorama.o sa o fac si asa si o voi posta
-ocularul folosit este de 20 mm plossl dar zoom-ul nu pot sa-l zic pt ca folosesc si zoom-ul optic de la camera video
-mai multe pe blog http:astrofotografieluna.blogspot.com

valy
18 Noi 2010 12:48


Regsitax nu urmareste obiectul prin cadru?

...mai multe pe blog...Tu vrei sa-ti faci trafic pe blog :lol:

Laurentiu
18 Noi 2010 13:06


Rugaminte pentru Victor: de acum inainte incearca sa postezi la sectiunea potrivita (acest topic a fost deschis la "Observatii Astronomice" si nu la Astrofoto asa cum ar fi trebuit).

victor Lupu
18 Noi 2010 13:27


Regsitax nu urmareste obiectul prin cadru?

...mai multe pe blog...Tu vrei sa-ti faci trafic pe blog :lol:
Blogul meu e in totalitate creatia mea si asa va fi mereu. :P  nu fac reclama la produse cum fac altii..dar asta nu tine de astronomie si iar o sa fiu atentionat. :lol:

valy
18 Noi 2010 13:37


Era mai mult o gluma. Insa macar poti spune echipamentul, pentru unii e destul de important, ca citind pe blog nu am reusit sa deslusesc chiar toate detaliile (ex ce ocular folosesti).

O alta curiozitate: vad ca ai si dlsr, nu faci niste poze prime focus cu c8-ul si dslr? Ai barlow?

LE 
O observatie: as vedea filmare+stack la detalii lunare (cratere). Asta ar insemna zoom cat permite optica si atmosfera centrat pe un detaliu si stackuit ulterior pana iese bine. Asa cum pozezi luna intreaga, as vedea-o mai degraba prime focus cu dslr, asta daca vrei rezultate mai bune. Iar daca chiar vrei toata luna cu camera video, la fel, zoom pe detalii + panoramica.
Parerea mea.

victor Lupu
18 Noi 2010 14:03


Era mai mult o gluma. Insa macar poti spune echipamentul, pentru unii e destul de important, ca citind pe blog nu am reusit sa deslusesc chiar toate detaliile (ex ce ocular folosesti).

O alta curiozitate: vad ca ai si dlsr, nu faci niste poze prime focus cu c8-ul si dslr? Ai barlow?
am o lentila barlow 2x,mai am un super plossl 7,5 mm si unul de 20 mm
am multe fotografii cu dslr-ul.am luat un inel T de la http://www.skywatcher.ro/astrofoto_cel.htm . dar trebuie sa caut pozele prin dvd-uri.o sa postez pe blog cateva  :lol: ca aici nu pot uploada fisiere mari.ms ca mi-ai amintit de nikonu meu.o sa-l suflu de praf la urmatoarea iesire cu scopul  :P

Sebastian P
25 Dec 2010 01:39


Pleiadele.

recab
25 Dec 2010 10:58


Ce aparat si ce expunere ai folosit?

Sebastian P
25 Dec 2010 13:05


Am folosit un FujiFilm FinePix S9500, ISO 400, 66,7mm (10x), f4,9, 4 cadre a cate 4 secunde prelucrate cu Photoshop.

Teo
28 Dec 2010 12:18


Ziua buna si LA MULTI ANI !
Am revenit si eu pe forum, dupa o absenta de vreo 8-10 zile.
Intre timp, am fost pecat la tara, unde spre dezamagirea mea, au fost numai nopti cu ceata.
Intr-o singura noapte am prin senin si am tras cateva cadre la ORION SI HYADE.
Aparatul folosit a fost Fujifilm Finepix A900. Expunerea 5 secunde. 
Aparatul a fost sprijinit de o bicatica de lemn, pus pe carta de la tara  :) 

Aici aveti si linkul albumului pentru a face zoom :

http://s803.photobucket.com/albums/yy318/irimiateodorian/DEEP-SKY/

Iata rezultatul mai jos :

http://i803.photobucket.com/albums/yy318/irimiateodorian/DEEP-SKY/1procesat.jpg

http://i803.photobucket.com/albums/yy318/irimiateodorian/DEEP-SKY/2procesat-1.jpg

CristiB
29 Dec 2010 20:32


Cu noaptea-n cap, cand am vazut ce limpede e cerul mi s-a facut brusc pofta sa folosesc noul Canon 500D din dotare  :D . Gerul extrem care era a format un peisaj uimitor, cerul avea o claritate cum rar am vazut, nu trebuia decat sa folosesc la zoom maxim instrumentele din dotare. Nu stiu daca are valoare ce a iesit dar pun aici.

Cristi M.
29 Dec 2010 20:36


Foarte multe stele...nu prea recunosc nicio constelatie....

victor Lupu
29 Dec 2010 20:59


Cu noaptea-n cap, cand am vazut ce limpede e cerul mi s-a facut brusc pofta sa folosesc noul Canon 500D din dotare  :D . Gerul extrem care era a format un peisaj uimitor, cerul avea o claritate cum rar am vazut, nu trebuia decat sa folosesc la zoom maxim instrumentele din dotare. Nu stiu daca are valoare ce a iesit dar pun aici.
Super pozaPoti da mai multe detalii? La expunere si daca a fost mai mare de 20 sec cum ai sincronizat miscarea pamantului cu stelele

Laurentiu
30 Dec 2010 19:12



Nu cumva ai pozat geamul inghetat si un bec de pe strada ?   :oops:

Dan Stanciu
30 Dec 2010 19:37


:shock:  :lol:

CristiB
30 Dec 2010 21:15



Nu cumva ai pozat geamul inghetat si un bec de pe strada ?   :oops:

Mda, deci blasfemie! Poate cineva sa-mi spuna cu mana pe inima ca in acea fotografie nu e nici o stea reala? Pentru ca asa rezulta, bec + geam inghetat= zero stele.

Laurentiu
30 Dec 2010 21:24


O fi si vreo stea pe acolo dar eu cum pot sa imi dau seama - sa iau fiecare pixel la rand si sa-i fac analiza spectrala ?   :lol: 

Mie poza ta imi seamana a geam inghetat. Nu-i nici o problema daca ma insel, numai sa ne spui atunci si noua ce stele sunt acelea si din ce constelatie...

CristiB
30 Dec 2010 21:35


O fi si vreo stea pe acolo ....
Mie poza ta imi seamana a geam inghetat. ...
....sa ne spui atunci si noua ce stele sunt acelea si din ce constelatie...

Bine, tu ai vrut! Intr-adevar este si o stea acolo, Soarele. Restul e ce ai zis. Felicitari! 100 de vizualizari si doar tu ti-ai dat seama.

victor Lupu
30 Dec 2010 23:26


Cristib .ok.poza ta e superba.desigur k ai folosit si f expunere dar nu ai dat detalii.si te-ai suparat din cauza comentariilor "pertinente" de aici.totusi iti recomand:incearca sa postezi aceeasi poza pe orice alt forum international si ai sa vezi diferenta dintre gandirea romanilor si a strainilor. Vei fi uimit. Succes.

CristiB
30 Dec 2010 23:30


Cristib .ok.poza ta e superba.desigur k ai folosit si f expunere dar nu ai dat detalii.si te-ai suparat din cauza comentariilor "pertinente" de aici.totusi iti recomand:incearca sa postezi aceeasi poza pe orice alt forum international si ai sa vezi diferenta dintre gandirea romanilor si a strainilor. Vei fi uimit. Succes.
Nu sunt suparat deloc, chiar trebuie sa-mi cer scuze fata de tine, dar daca as fi spus ceva disparea misterul.

victor Lupu
30 Dec 2010 23:36


Nu sunt suparat deloc, chiar trebuie sa-mi cer scuze fata de tine, dar daca as fi spus ceva disparea misterul.
Dar nu poti da niciun detaliu k eu tot nu inteleg despre ce e vb. :)

Dan Vasiliu
31 Dec 2010 01:28


Ceata mare zilele astea si voi umblati cu ghicitori ...  8)

CristiB
31 Dec 2010 08:28


Dar nu poti da niciun detaliu k eu tot nu inteleg despre ce e vb. :)

Pai scria totul mai sus. Poza e facuta unui geam inghetat, eu eram de-o parte si soarele pe cealalta parte. Miile de stele  sunt mii de microcristale care reflecta lumina. Mai multe amanunte nu am nici eu.  :D

CristiB
31 Dec 2010 08:40


Uite un alt exemplu

Dan Vasiliu
31 Dec 2010 11:00


Faina poza. Apropo' eu credeam ca ne aflam pe un forum serios nu pe mess. S-a lansat vre-un concurs "cine posteaza mai repede" si nu stiu eu ?  :roll:

CristiB
31 Dec 2010 11:08


Apropo' eu credeam ca ne aflam pe un forum serios nu pe mess. S-a lansat vre-un concurs "cine posteaza mai repede" si nu stiu eu ?  :roll:

De la ce v-ati luat?

victor Lupu
31 Dec 2010 14:40


Faina poza. Apropo' eu credeam ca ne aflam pe un forum serios nu pe mess. S-a lansat vre-un concurs "cine posteaza mai repede" si nu stiu eu ?  :roll:
Eh,e in spiritul sarbatorilor.merge n pauza in care sa ne imaginam cerul pe un geam inflorit de gheata.

Dan Vasiliu
31 Dec 2010 14:58


Era doar o mica tachinare ... asa ca intre prieteni.  :wink:

dragos.n
31 Dec 2010 17:40


Cristib, cea de-a doua poza, cu stele de gheata chiar arata frumos.

CristiB
31 Dec 2010 17:46


Multumesc, am facut mai multe, am iesit si cu CristiM la vanat de peisaje, sunt invatacelul lui, dar cred ca si aparatul e de ,,vina", e diferenta mare intre ce foloseam cu ceva vreme in urma si Canon 500D.

Sebastian P
01 Ian 2011 14:20


Orin la inceput de an.


LA MULTI ANI!

victor Lupu
01 Ian 2011 14:34


Orin la inceput de an.


LA MULTI ANI!
Ai facut-o chiar in noaptea de revelion?

Teo
01 Ian 2011 14:46


Originala idee :)
Bravo ! E bine ca ai avut cer senin in acele momente :)

Sebastian P
01 Ian 2011 15:23


Da. Este facuta la 12.08, filmam artificiile de deasupra Bucurestiului si atunci l-am vazut(deasupra fumului ce se ridicase de la atatea pirotehnice) pe Orion facandu-mi cu mana si nu am ezitat sa ii fac o poza alaturi de luminile bucuriei noastre. Ne-am urat cele binecunoscute apoi am intrat in casa ca deja imi inghetase nasul.
Sa nu uit ca m-a rugat sa va transmit si voua La Multi Ani, un an fericit si plin de impliniri, sanatate si cat mai mult cer senin, sa ne vedem mai des.

victor Lupu
01 Ian 2011 17:28


   La Multi Ani, un an fericit si plin de impliniri, sanatate si cat mai mult cer senin, sa ne vedem mai des.
Sa speram macar pe 4 ian sa fie senin de eclipsa  :wink:

victor Lupu
01 Ian 2011 17:38


Nu stiu cine e moderator la noi incepatorii,dar il rog daca poate sa stearga topicul inceput de mine, "Astrofotografia zilei" daca tot e pus lacatelul pe el.se poate? Astept raspuns.

Sebastian P
03 Ian 2011 22:32


Mai am si eu doua poze.

victor Lupu
11 Feb 2011 14:21

Rigel 09.02.2011
Rigel pe 09.02.2011.Nu gasesc pe Rigel B in poze  :lol: 
Celestron 8",hyperion 10 mm.barlow 2x si nikon d80.
Expunere 3 sec,iso 1250.