-----------------------------------
Laurentiu
06 Ian 2011 12:27

Adeziv lipire cauciuc DSLR Nikon
DSLR-ul meu, Nikon D50 are o mica problema "cosmetica": cauciucul de pe spate, care formeaza suportul pentru degetul mare, se tot dezlipeste. Am incercat tot felul de solutii, inclusiv asa numitii adezivi de contact (tip Prenadez) dar lipitura nu tine.

S-a mai lovit careva de problema aceasta ? exista vreun adeziv special care rezista ?

dragos.n
06 Ian 2011 13:19


Incearca cu adeziv poliuretanic. Sunt de mai multe tipuri, mono sau bicomponent. Eu folosesc unul mono pe care scrie ca e pentru lemn, si am lipit cu el de toate. Si bine. Problema e ca se usuca in aproximativ 2 ore, timp in care, daca piesele nu sunt puse bine, aluneca una peste alta, din pozitia normala. Nu trebuie sa pui mult, ca el se unfla daca e gros. Si, evident, suprafetele un pic zgariate, ca sa faca aderenta. Se gaseste pe la Praktiker.

mak
06 Ian 2011 13:51


Ma bag si eu in vorba cu toate ca nu am DSLR si nici treaba cu ele: eu as suna si la importator sa intreb cum se poate repara. Banuiesc ca nu mai e in garantie dupa modificarile facute pentru astrofotografie, dar macar poate iti dau o idee, ceva.

http://www.skin.ro/contact

Laurentiu
06 Ian 2011 13:58


@Dragos: multumesc frumos !

@Mak: baga-te, baga-te - asta e si ideea: am nevoie de orice sugestii  :wink:  aparatul nu e modificat dar nici vorba de garantie (il am de aproape 5 ani deja).

Laurentiu
07 Ian 2011 16:08


up...

alte sugestii ? nu de alta dar ma pregatesc sa merg la cumparaturi !  :)

nobody
07 Ian 2011 17:52


Banda dublu adeziva de calitate.

mircear
07 Ian 2011 19:27


Cauta pe forumurile DPreview, am mai intalnit pe-acolo problema asta dar nu mai stiu care era solutia :)
As recomada ceva gen Super Attack Gel, dar nu stiu in ce masura nu ataca plasticele si caucioacele.

catalin dumitru
07 Ian 2011 19:46


As merge pe mana lui Nobody. Chestia asta are mai putin de 0.1 mm grosime si e data dracu'.

Erwin
07 Ian 2011 21:24


Mie mi se tot dezlipeau piciorușele de cauciuc de la laptopul vechi, le-am lipit cu superglue după ce am curățat foarte bine vechiul lipici care cred că a fost o bandă dublu adezivă de care zic colegii. Piciorușele pierdute le-am înlocuit cu polietilenă turnată din bară rotundă, cu pistolul special de lipit.