-----------------------------------
ovidiu chira
26 Ian 2011 12:50

buna
Buna. ma numesc Ovidiu  si sunt din Maramures.Sunt pasionat de astronomie  de cand ma stiu si imi pare bine ca v-am gasit.  Observatii fac dar cu aparatura mai putina (o luneta si un binoclu). Pe parcurs vreau sa-mi construiesc un telescop cu eforturile mele proprii si bineinteles cu opiniile voastre. Multumesc si cer senin la toti.

MariusP
26 Ian 2011 13:52


Bine-ai venit, Ovidiu si sa ai spor la constructia telescopului!

O rugaminte: vezi ca scrii mesaje dublate si chiar topicul asta a aparut dublat. Poate e browser-ul tau de vina...

Herr_Alien
26 Ian 2011 19:02


Salut, si bine ai venit!

Am sa raman la stereotipul meu, si o sa recomand o biblioteca virtuala:

http://sarm.astroclubul.org/carti/

O recomand si fiindca e singurul loc unde am gasit "Cerul, o carte pentru toti".

Mircea Pteancu
26 Ian 2011 23:49


Salut Ovidiu
si bine ai venit pe forum.Am facut stagiatura intre '81-'84 in Baia Mare,la IMUAS,zisa si Ramira.
S-a desfiintat de mult,am auzit.
In schimb planetariul mai exista?Aveau acolo si un telescop Cassegrain Zeiss de 150mm F/15.
Spor la slefuit si cer senin la observat.
Mircea

Teo
27 Ian 2011 04:11


Bine ai venit, Ovidiu ! 
Mult succes pe mai departe si sa nu ne parasesti asa curand. :)

ovidiu chira
27 Ian 2011 09:57


Salut Ovidiu
si bine ai venit pe forum.Am facut stagiatura intre '81-'84 in Baia Mare,la IMUAS,zisa si Ramira.
S-a desfiintat de mult,am auzit.
In schimb planetariul mai exista?Aveau acolo si un telescop Cassegrain Zeiss de 150mm F/15.
Spor la slefuit si cer senin la observat.
Mircea        Salut Mircea   Sa stii ca Ramira  s-a desfiintat din pacate  iar in cea ce priveste planetariul  inca mai exista nu stiu pana cand  iar ca dotari  inca mai au telescopul iar altceva... cam atat deocamdata.  Numai bine.

victor Lupu
29 Ian 2011 17:36

Re: buna
Buna. ma numesc Ovidiu  si sunt din Maramures.Sunt pasionat de astronomie  de cand ma stiu si imi pare bine ca v-am gasit.  Observatii fac dar cu aparatura mai putina (o luneta si un binoclu). Pe parcurs vreau sa-mi construiesc un telescop cu eforturile mele proprii si bineinteles cu opiniile voastre. Multumesc si cer senin la toti.
Bine ai venit.Si eu sunt din maramures .poate ar trebui sa infiintam un club  :D