-----------------------------------
Bogdan C.
20 Feb 2011 18:35

Primele imagini
In ultimul an am inceput sa ma initiez in astronomie si fotografie. A trebuit sa fac un proiect si usor, usor a inceput sa-mi placa. Dupa ce mi-am achizitionat primul telescop am inceput sa indragesc si mai mult aceasta stiinta. Aici sunt cateva imagini. Desi a trecut ceva vreme de cand am mai atins telescopul datorita examenelor vreau sa traiesc din nou noptile acelea lungi in care stai si te uiti fara oprire. Din pacate, aici prin Barcelona nu prea ai parte de asa ceva datorita contaminarii luminice, dar ce sa-i facem, ata ete ....

Teo
20 Feb 2011 23:12


Felicitari, si bine ai venit pe forum !

Fotografiile sunt destul de ok, exceptand pe prima cu Luna, la care apare acel aspect putin mai ciudat, de parca imaginea ar fi fost rotita, putin tarsaita central. A doua este supraexpusa.
Cea mai reusita dintre fotografii, eu as spune ca este ultima de pe pagina.
Imi place cum a iesit si Jupiter. Se mai putea estompa putin zgomotul de fond. Eu am incercat pe calculator si a mers. Oricum, arata bine si asa. :)
Fotografia ai facut-o extrafocal, adaptand un aparat foto la ocularul telescopului ? Sau prime focus ?
Ai incercat foto si la Saturn ?
As fi curios sa vad cum apare Saturn prin acel telescop de 150 mm/750mm.

Numai bine si cer senin ! 

La Bucuresti e nor de cateva zile si se pare ca nu va fi senin prea curand...

Bogdan C.
21 Feb 2011 01:11


Camera care am folosit-o este un samsung vechi de vreo 6-7 ani, nu am cu ce sa o adaptez la ocular, am facut poza "manual", incercand sa stau nemiscat cu obiectivul camerei in fata ocularului. Cam asa am facut toate pozele. La Luna imi functioneaza fiindca este destul de mare si foarte apropiata, iar pentru Jupiter la fel, dar cand incerc ceva mai indepartat se noteaza tremuratul si imagina devine neclara. Am incercat sa fotografiez Saturn si Marte dar nu am obtinut nimic prea clar.

Teo
21 Feb 2011 01:22


La fel am procedat si eu pana acum. Tot cu camera tinuta cu mana la ocular si la fel am patit la Saturn.
Fiind mai putin luminos, necesita un timp de expunere putin mai lung si orice miscare a mainii duce la stricarea fotografiei. Nu mai vorbesc, daca nu ai motoras de urmarire la montura.
Incearca sa filmezi. Apoi sa scoti cateva cadre mai bunicele din film, eventual sa le procesezi in Registax.
Eu am scos doar cateva cadre dintr-un film facut la Saturn, fara sa le procesez in Registax.

Iata ce a iesit. Nu prea grozav, rezolutia camerei finn slaba la filmare, dar macar nu a mai iesit miscat.

Oricum, in timp ar trebui sa inceci sa faci un adaptor foto. Stiu cat de incomod este sa tii camera cu mana la ocular.

Uite, de asa ceva ai nevoie :  http://www.skywatcher.ro/Baader/microstage.htm

Mai jos postez o imagine cu un astfel de adaptor.

david_eco
01 Mar 2011 23:21

primele incercari
am sa postez si eu primele incercari care le-am facut in luna ianuarie 2010 dupa ce am achizitionat montura sky view pro:
sper pe viitor sa mai fac ceva pasi dar am nevoie de timp pentru a ma documenta in domeniul foto :roll: si desigur de un DSLR :D