-----------------------------------
vladut0294
23 Apr 2011 08:11

intrebare oculare
salut am si eu o intrebare, care dintre urmatoarele  oculare credeti ca este mai bun: 
-celestron omni 1.25 http://astromagazin.ro/catalog/oculare-oculare-celestron-omni-c-11_14_210.html
-super plossl 1.25 http://astromagazin.ro/catalog/oculare-oculare-super-pl&#195;&#182;ssl-c-11_14_23.html
-skywacher planetary 1.25 http://magazin.telescop-expert.ro/oculare-skywacher-planetary.html
astept raspunsurile voastre

cudjo66
23 Apr 2011 09:17


Salut

Am avut cate un ocular din fiecare. Recomand ocularul Skywatcher Planetary.
Cel de la Celestron (Omni) are un eye-relief mic si trebuie sa stai cu ochiul cam aproape de el.

O zi buna

MariusP
23 Apr 2011 09:46


Pentru distante focale cuprinse intre 2.5 mm si 9 mm recomand si eu Sky-Watcher Planetary comparativ cu Super Plossl sau Omni. Sint foarte comode, campul vizual este bine corectat si mai luminos decat ofera Plossl la aceeasi distanta focala.

Forever_Man
23 Apr 2011 09:59


Eu am Celestron Omni de 40mm. Mi se pare un ocular foarte bun, ce imi creeaza o senzatie placuta cand il folosesc. Atentie insa, are doar 43 de grade campul, nu 52. Am comentat si pe site acum.

vladut0294
23 Apr 2011 10:58


Multumesc la toata lumea pt promtitudine, Forever_Man am si eu o intrebare stiu ca ai un dobson 8 am si eu unul si as vrea sa te intreb crezi ca un ocular de 4mm este potrivit pt observatii planetare sau ar fi potrivit un ocular cu distanta focala ceva mai lunga? te intreb asta pt ca nu am oculare cu o asa distanta focala scurta si mi se pare cam putin cam mare marirea de 300X

Forever_Man
23 Apr 2011 18:09


Nu stiu ce sa zic. Eu nu am ocular asa mic. Parca am privit odata Saturn printr-un skywatcher planetary de 5mm si se vedea foarte clar. In plus era si confortabil de privit. Dar la planete depinde si de conditiile atmosferice.

horatius
23 Apr 2011 23:15


Vladut, iti recomand X-Cell LX 5mm. Sunt ultima revelatie avuta in materie de oculare &#8222;planetare&#8221;. Am facut comparatii la un starparty intre ocularele X-Cell LX si ocularele SkyWatcher planetare, si daca pana atunci toti credeam ocularele planetare SW bune, dupa comparatia cu X-Cell LX, planetarele SW au devenit slabute.

Pe de alta parte, nu cauta ocular care sa produca o marire la limita teoretica a instrumentului. Cauta ceva sa dea o marire o idee mai mica.

vladut0294
24 Apr 2011 09:11


ms pt sfat horatius imi poti da un site romanesc cu acest ocular am vazut ceva oferte pe amazon.. dar ma orientez spre siteuri romane pt ca nu am cumparat niciodata din strainatate.. si nu stiu cum sunt taxele..