-----------------------------------
adrianvl
06 Iun 2011 07:30

Sfat Binoclu PORST
Buna dimineata, va multumesc anticipat pentru timpul acordat si va supun atentiei faptul ca incepator fiind in acest domeniu al instrumentelor optice, m-am grabit si am achizitionat un binoclu

- Fernglas Porst 8x40 Wide Angle 151m/1000m Fully coated - despre care nu stiu nimic.

Am postat niste imagini aici cu starea lui actuala astfel incat sa vedeti si modelul despre care vorbesc:

http://imageshack.us/g/685/57110718.jpg/

Va rog sa-mi spuneti daca 50 EUR este o suma corecta pentru el.....atat am dat pe el!
Stima,

Erwin
06 Iun 2011 09:55


Uită-te timp mai lung prin el, preferabil pus pe un suport. Dacă este cumva decolimat, ochii îți vor obosi imediat. Uită-te invers, dinspre obiective spre oculare, dacă nu vezi crăpături sau mizerie pe prisme este OK. Seamănă foarte bine cu un binoclu militar. Testează-l pe stele. Chiar dacă pentru astronomie pare mic, să știi că anul trecut am văzut planeta Neptun cu un binoclu mai mic și mai ieftin, în condiții de cer bun. Dacă stelele sunt punctiforme pe întreg câmpul, ai pus mâna pe un instrument valabil.

adrianvl
07 Iun 2011 18:39


Multumesc pentru raspuns...eu habar nu am despre binocluri, instrumente optice....doar ce am cautat un binoclu german de calitate si pe ebay am avut sansa sa castig Porst`ul din imagine. Sper ca macar sa se apropie de performantele unui IOR romanesc care am inteles ca este foarte bun. Daca mai sunt si alte opinii sau cunoscatori ai firmei Porst, care au sau au avut un astfel de binoclu....sa lase comentarii....sunt curios pentru ca nu am gasit nimic despre Porst pe internet!