-----------------------------------
Alexandru Savin
10 Iun 2011 17:34

Reductor focala 0.5X
In primul rand ,sper ca am postat la categoria care trebuie,daca nu, rog un moderator sa mute thread-ul :)
Am un Mak90/1250 .
Acum doua seri am reusit sa vad M5,bucuria a fost enorma ! Dar n-am vazut decat o mica pata difuza!!! (observatie dintr-un balcon de bloc din Bucuresti).
Daca cumpar un reductor 0.5x ar trebui sa ajung la f/7, ceea ce l-ar face mai ok (si) pentru DSO? 
Intrebarea mea este daca [/b] creste odata cu reducerea rapotului focal,iar a 2-a daca cumva incepe sa mi vigneteze la anumite distante focale ale ocularului.
Multumesc anticipat.

PS: Ma refer daca luminozitatea creste intr-un mod Vizibil. Adica nu vreau sa cumpar un reductor si sa nu vad diferente vizibile :)

Laurentiu
10 Iun 2011 17:37


Reductorul nu o sa transforme acea pata difuza in ceea ce ai dori sa vezi. iesi din oras, lucrurile se schimba radical...

valy
10 Iun 2011 17:50


Reductorul nu va face ca instrumentul sa adune mai multa lumina, cu el obiectul va aparea mai mic si aparent mai luminos. Deci probabil cel mai bine e sa urmezi sfatul lui Laurentiu.

Alexandru Savin
10 Iun 2011 18:12


Sa inteleg ca iesirea din oras va schimba drastic ceea ce vad? chiar pentru 90mm :D ???

valy
10 Iun 2011 18:28


Depinde ce intelegi prin "drastic", asta tinand cont si de cei 90mm :lol:.

Laurentiu
10 Iun 2011 18:29


Nu trebuie sa ma crezi pe cuvant. Incearca.

Alexandru Savin
10 Iun 2011 18:45


Drastic adica in sensul ca dintr-o mica pata foarte difuza sa vad distinct in ea macar 5 stele?
Cer prea mult pentru 90mm ? :)