-----------------------------------
Daniyyel
07 Iul 2011 21:14

Sfaturi achizitionare telescop &quot;sh&quot;
Salutare tuturor! 

Sunt destul de nou pe acest forum, incepator si in domeniul astronomiei si am nevoie de cateva sfaturi ce trebuiesc avute in vedere. La prezentarea pe forum am mentionat ca am facut o comanda pentru un telescop OMEGON 150/750. Dupa 3 saptamani de la comanda, i-am contactat din nou pe cei cu telescopul, spunandu-mi ca nu exista deocamdata in stoc la furnizor si nu se stie cand va fi livrat.

De zilele trecute am pus ochii pe un telescop de la Skywatcher 150/750 black diamond care este net superior primei mele alegeri. Este vorba de acesta : 

http://astromagazin.ro/catalog/skywatcher-150750-neq3-blackdiamond-ochii-p-55.html?osCsid=3ef6gom4lr90eqmqlnc6bpik50 

insa nu este din magazin. Cel care il vinde pretinde ca este nou, am primit poze cu telescopul in cutie, telescopul este invelit in plastic, la fel ca toate accesoriile, montura, etc........

Ce sfaturi imi puteti da? Ce lucruri trebuie avute in vedere in cazul acesta? Din pacate persoana respectiva sta in Constanta, eu in Bucuresti, deci nu o sa il pot testa noaptea, caci nu am unde petrece o noapte in Constanta.

Forever_Man
07 Iul 2011 21:31


Sa il cumperi. Eu telescopul de 200mm tot la sh l-am luat. Tipul chiar a fost de treaba. Mi l-a trimis, si abia dupa ce l-am primit si l-am testat, i-am depus bani in cont.

Daniyyel
07 Iul 2011 21:44


Eu asta as dori, sa il cumpar, ca este cu 3 mil jumate mai ieftin ca in comert! Totusi am o mica retinere.......sunt 10 milioane totusi :)

ZENDOW
07 Iul 2011 22:21

Sfaturi sh
Salut Daniel !

Din cate am vazut eu pe acest forum sunt multi oameni de calitate ,si mai putini care obtin avantaje comerciale. Eu te sfatuiesc sa cumperi un telescop SH care in aceeasi bani e superior celui nou!
Nu neaparat trebuie sa fie in folie "ca nou" pentru ca telescopul este cumparat sa fie folosit si daca optica e in regula poate fi si zgariat sau lovit , dar sa functioneze la fel de bine ca unul nou, mai ales daca este bine reglat.

Si pentru ca il cumperi SH nu te da inapoi de la a negocia, doar e economie de piata!

Succes!

Erwin
07 Iul 2011 22:23


Roagă pe cineva de încredere din Constanța să-l vadă. Dacă e ca în poze, ia-l. Oricum trebuie colimat și va trebui să parcurgi niște pași obligatorii de obținerea "permisului de conducere" categoria "newtoniene"!  :D

Daniyyel
08 Iul 2011 08:50


Maine plec spre Constanta sa iau telescopul! Tipul pare ok, a spus ca pot sa ii fac ce teste vreau la telescop.....deci pare a fi in regula!

Dupa ce vin de la Constanta, revin cu un review al telescopului!

Multmuesc tuturor!

chataros
24 Noi 2011 13:30


Cum a mers achizitia?

Teo
24 Noi 2011 13:37


Din cate stiu, raspunsul se poate gasi aici :

http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=73689&highlight=#73689