-----------------------------------
Alex
24 Iul 2011 21:19

Ciclul Venusian
Salut,
Am terminat de citit cartea lui Dan Brown, Codul lui da Vinci.Si la un moment dat facea referire la ciclul venusian,de 4 ani, iar prima data am crezut ca se refera la timpul de rotatie in jurul Soarelui.Dar apoi m-am documentat si am aflat ca acest lucru nu e adevarat.Orbita lui Venus dureaza mult mai putin.Deci poate cineva sa imi spuna la ce fel de ciclu se referea?
Multumesc anticipat.

Dan Vasiliu
25 Iul 2011 11:31


Chestia aia pe care ai citit-o tu este un ROMAN in care totul este fictiune. Nimic nu corespunde cu realitatea. Exista si carti bune pe piata.  :wink:

Erwin
25 Iul 2011 11:57


Un sâmbure de adevăr există totuși, pentru că ciclurile lui Venus există și sunt chiar armonice, din cauza influențelor gravitaționale combinate între Venus, Terra și Soare. Numai că nu există un ciclu de 4 ani ci de 8 ani:
[url=http://www.lunarplanner.com/HCpages/Venus.html]The Venus Transits 2004/2012: The Pentagonal Cycle of Venus

Trebuie să fim pe fază în 2012 la următorul tranzit al lui Venus pe discul solar! :)

Dan Vasiliu
25 Iul 2011 12:12


Samburele este cam departe de adevar.  :wink:

Erwin
25 Iul 2011 12:16


au trecut vreo 4 ani de când am citit cartea, așa că nu țin minte ce se spunea acolo despre ciclul venusian.  :oops: 

Totuși, fenomenul este interesant de studiat, din perspectiva tranzitelor lui Venus și a ciclului sinodic, pentru a ști când putem face observațiile respective.