-----------------------------------
horatius
08 Aug 2011 12:34

Soare - h-alfa
Mai multe fotografii in h-alfa la Soare, facute duminica 7 august in jurul orei 11 dimineata.

Erwin
09 Aug 2011 01:19


Coronado+prismă herschel?

theogon
09 Aug 2011 08:57


Imagini excelente.
Unul dintre puținele refractoare cu filtru halfa de la noi care produce, dar cum am mai discutat  datele tehnice sunt utile și de interes.

horatius
09 Aug 2011 10:39


Doar un filtru h-alfa, nici o prisma herschel. Tot stackul de filtre e mai elaborat. Refractorul e un Scopos 66 Baader, la care am adaugat un etalon coronado 60mm 0,7A si filtru de blocaj 10mm. In fata etalonului am adaugat un filtru de rezectie Baader DERF de 75mm. Camera e un DBK21AU618, care e atat de sensibila incat poti expune si coroana si discul in acelasi timp corect, nu e nevoie de expuneri separate. Pe viitor voi schimba camera cu una monocrom, intrucat am constatat ca cipul color mai mult dauneaza, se pierde ceva din rezolutie comparat cu un cip color.

horatius
16 Aug 2011 15:30


Un detaliu pe Soare, proeminente din 12 august, in h-alfa.

MikeC
16 Aug 2011 15:59


Frumoase detaliile, dar cam multe artefacte de registax. artefacte date de multialign points... trebuie lucrat cu atentie, ca sunt cam greu de scos dupa cu alt program.

Mihai F. Dinu
22 Ian 2012 21:41

Pete solare
Am un newton  de 150 mm sky watcher, ce filtru îmi trebuie sa observ soarele? A&#537; vrea să pun pe exterior, nu pe ocular, să nu se întâmple ceva.

valy
22 Ian 2012 21:56


Baader solar filter de exemplu. La reflectoare nu prea ai cum decat in fata tubului, la ocular cam greu sa pui ceva, concentreaza prea multa caldura pe secundara si la ocular.

MariusP
22 Ian 2012 22:00

Re: Pete solare
Am un newton  de 150 mm sky watcher, ce filtru îmi trebuie sa observ soarele?
Un exemplu: SWSF150N - filtru solar pentru telescoapele Newton SkyWatcher cu oglinda de 150mm diametru: http://instrumenteoptice.ro/produs_i.php?cod=SWSF

starbuck
22 Ian 2012 22:36


Scuze, Horatius...nu m-am putut abtine. E pacat de bunatate de scule sa nu evidentiezi putin ce pot scoate cu adevarat :) ...

Numai bine.