-----------------------------------
Oliver Dragan
23 Aug 2011 13:36

Star party Braila
Atentie braileni!
Intr-o noapte (preferabil in week-end, nu neaparat saptamana aceasta), haideti sa ne adunam sa facem o iesire astronomica. Cine este doritor il rog sa scrie aici si saptamana/ziua in care este disponibil. Am speranta ca vom ajunge la o varianta comuna.

Somy, Lawreman, Ursamajor?

ursamajor
23 Aug 2011 13:46


Eu în mod sigur voi participa. De-abia aștept. Stabilim de comun acord și o facem. :) Rămâne de văzut și unde să fie.

somy
23 Aug 2011 21:10

star party
SALUT. Subscriu cu placere, mai ales ca sant la inceput, OLIVER stie, dar pe 3si 4 sept. sant la BUC., pana atunci ramane sa mai comunicam. Cu bine,

skyhawk
24 Aug 2011 13:57


acum ca am si eu cu ce privi daca am timp as putea participa

ursamajor
24 Aug 2011 14:11


Găsim noi o cale de compromis să ne-ntâlnim cu toții.  :)

Oliver Dragan
24 Aug 2011 16:55


Va rog sa propuneti pana duminica seara o zi si discutam apoi. Eu sunt disponibil oricand ca teoretic nu am timp mai deloc asa ca ce naiba...  :lol:

ursamajor
25 Aug 2011 08:41


Dacă lucrurile merg așa cum doresc eu, sâmbătă aș putea spune "prezent!". Confirmarea, vineri.

skyhawk
25 Aug 2011 12:54


Sambata ar fi bine dar la fel de bine ar fi sa stim unde ne intalnim. S-a gandit cineva la o locatie anume?

Oliver Dragan
25 Aug 2011 15:05


Vom sta toata noaptea pana dimineata?
Daca alegem o locatie pe langa Braila trebuie sa mergem inspre sud. Nu am idee unde. 
Cunosc un loc perfect este peste Dunare, aproape de Cerna, daca stiti acolo unde soseaua ce duce la Tulcea este din piatra cubica si urca un mic deal, pe care apoi il coboara. Este loc langa sosea, nu va fi trafic noaptea iar Caleea Lactee se vede cu ochiul liber.

Propuneri?

ursamajor
25 Aug 2011 20:17


Păi, ce mama mă-sii? Toată noaptea, nu? Prindem și Jupiter sus, orbecăim între timp după DSO-uri...
Mă gândesc că dacă părăsim incinta :D spre Dobrogea, e nevoie de transport. Eu pot lua cu mine încă o persoană + scula din dotare ( telescopu', bre). Mai mulți nu cred că încăpem decât dacă inventăm ceva. Facem bara-bara transport + bac și ieșim ieftinache.
Oliver, un loc prin m-ții Măcinului nu știi? Pe unde se duc flăcăii din Galați când mai fac câte-o ieșire.

Oliver Dragan
25 Aug 2011 22:57


Se duc undeva langa Luncavita. Nu stiu exact unde. Sa vedem ce parere au si ceilalti despre un drum peste Dunare.

skyhawk
26 Aug 2011 07:12


probabil o parere buna, mai ales ca acolo cerul e negru

somy
26 Aug 2011 08:11

party
Buna dimineata. Locatia ar fi buna, sigur implica un efort din orice punct de vedere, propunerea a venit prea in scurt timp, facandu-mi un calcul cred ca pentru mine 80% iesirea fiind ratata .
Ca o prima iesire, asi fi preferat  undeva in sud s-au vestul orasului la30-35 km sant locuri acceptabile, pentru astro. avad posibilitatea de a te retrage mai confortabil  spre casa ex. pe malul BUZAULUI undeva unde nu este pic de poluare , una din sugestii. Si inspre sud sant posibilitati pe una din cotele mai inalte[movile] izolate. Oricum sigur prima iesire inpreuna, pe care o doresc foarte mult, va fi dupa data de 5 sept. in acest moment motive serioase ma retin. Daca  veti iesi  in Dobrogea va doresc un CER SENIN si multe satisfactii. Vom tine legatura. Cu bine,

ursamajor
26 Aug 2011 10:00


Nu e nicio problemă să mergem și-n altă parte; o putem face și acum. Abia mai economisim niște bănuți de pe bac, care e cam 40 lei dus-intors (din ce-mi mai amintesc eu).
Înțeleg că maximum 3 inși am fi pentru mâine: eu, Oliver și skyhawk. Tot ne trebuiesc 2 mașini, fiindcă telescoapele sunt voluminoase (al meu și-al lui Oliver) și mai e și-al lui skyhawk. Aștept confirmarea și mai vorbim, eventual și pe YM, că e mai facil.

PS: era bine să fi putut și somy.

skyhawk
26 Aug 2011 10:28


eu merg dar trebuie sa stiu locatia unde vom merge

somy
26 Aug 2011 11:49

party
Momentan in MACIN nu pot am spus dupa 5 sept . Maine unde ati stabilit totusi ? DE fapt am sa-l  sun dupa amiaza pe OLIVER . Va tranmit in PM la fiecare no. tel al meu si alui OLIVER ,sper ca nu se supara.

ursamajor
26 Aug 2011 11:58


Păi nu-i musai Măcin. Dacă știi o altă locație, putem merge acolo.  :)

Oliver Dragan
26 Aug 2011 12:11


Merg oriunde, cu bacul sau fara, masina am (cred ca mai incape o persoana in fata, e un Tico). Cine nu are merge cu ursamajor daca e de acord si el si isi impart costurile. Daca stiti o locatie in judet este binevenit sa spuneti si mergem acolo, ar fi mai aproape si poate merge si somy. Tineti cont in schimb ca trebuie sa mergem departe de localitatile din sudul Brailei, toate au iluminat stradal.

ursamajor
26 Aug 2011 13:04


Haideți, fraților, spuneți unde, că așa, dacă o lăsăm unii pe alții, nu facem nimic. Somy zicea ceva de partea aia spre râul Buzău, parcă.

ursamajor
26 Aug 2011 14:07


No, cu doi petrecăreți printre stele am vorbit telefonic :D. Oliver și Somy. Somy a propus zona Râmnicelu, aproape de lunca Buzăului, cca. 38 km distanță de Brăila, din descriere într-o vale lină, mirifică. Propunerea a fost acceptată cu plăcere urmând ca viitoarea star party să se desfășoare în Dobrogea. :wink: 
Ora de plecare ~ 18-19, mâine, 27.08.2011.
skyhawk, te iau cu mine?

skyhawk
26 Aug 2011 14:16


da,merg si eu,mai vorbim pe mess maine cand ajung acasa.

ursamajor
26 Aug 2011 14:26


OK, sper să intru. :D

ursamajor
27 Aug 2011 12:01


Ce ziceți de 18.45, ca oră de întâlnire, în parcarea Praktiker?

skyhawk
27 Aug 2011 13:37


din partea mea e ok

ursamajor
27 Aug 2011 15:46


Întrebarea era mai mult retorică.  :mrgreen: 
Ne vedem acolo. Somy, recepționat?

somy
27 Aug 2011 16:50

party
Stabilisem cu OLIVER la ora 19, 30  si sa va intrebe de ceva gratar cald pe la 1 noaptea , eu acum am venit de la GALATI  crezand  ca ati vorbit intre timp.  Va sun la tel.

ursamajor
27 Aug 2011 17:03


Fraților, deci până la urmă LA CE ORĂ? Eu am vorbit cu Oliver pentru 18.45, acum văd că a vorbit și somy cu el. Deci, scrieți aici, pe topic ora. S-o poată citi toți. :)
Dacă vreți la 19.30 n-am nimic împotrivă, așa să rămână, dar confirmați aici pe topic. Locul de întâlnire tot la Praktiker.

Oliver Dragan
27 Aug 2011 21:09


Am inceput sesiunea de observatii. Suntem toti plus nasu. Il initiem in astronomie.

MariusP
27 Aug 2011 22:18


Spor la observatii! Se anunta o noapte lunga...  :wink:

ursamajor
28 Aug 2011 11:53


Da, a fost.
O noapte reușită, IMHO. Entuziasmul a fost la el acasă. Oliver ne-a oferit cu Dobsonul lui de 10 ", dacă nu "un maraton", măcar o "cursă de 10.000 metri" de obiecte Messier. Lista mai detaliată a observațiilor o are el și cred că va fi publicată aici. Printre altele s-au observat Jupiter (gold winner-ul sesiunii, deși detaliile oferite n-au excelat), M31, M51, Triffid, Lagoon, Dumbell etc.
Spre ora 02.00 răcoarea a grăbit formarea condensului pe instrumente, unii dintre noi având probleme cu ocularele aburite, iar spre ora 03.00 din instrumentele noastre picura apa distilată de se putea strânge pentru scopuri auto.  :mrgreen: 
La răsăritul lui Orion s-a decis abandonarea locației și deplasarea înspre paturile din locațiile de domiciliu.  :D 
Tehnic vorbind, cerul a fost senin complet, fără pic de nor. Seeing-ul a fost acceptabil începând cu orele 23.00 cam până la 01.00, ca după 01.00 să asistăm la o ușoară deteriorare a acestuia. Jupiter n-a oferit detaliile excelente care să permită obținerea unor fotografii excelente, dar personal mă declar mulțumit de primele rezultate.

Erwin
28 Aug 2011 12:44


Felicitări! Cerul a fost cam la fel și în vest însă n-am avut mari probleme cu umezeala până la 2 cât am stat eu. Deranjant a fost că atlasul tipărit pe care l-am lăsat pe capota mașinii s-a umezit. Dacă tot ați făcut poze de grup, prezentați-vă! :)

ursamajor
28 Aug 2011 13:00


Ăștia suntem.  :wink:

Da, necazul e că mie mi s-a bulit un sector de taste la netbook aseară de la condens. Și e numai 135 lei tastatura.  :cry:  :cry:

Oliver Dragan
28 Aug 2011 14:29


Cursa de 10.000 de metri a avut urmatoarele opriri:
M13 in Hercule, M4, M80, Butterfly Cluster sau M6, M51 sau Whirpool Galaxy unde am avut impresia ca am observat si brate, M69, M54, M31+M110, Triffid Nebula (M20) si Lagoon Nebula (M8 ), M21, M22, M28, M23, M25, Omega Nebula sau M17, M18, Wild Duck Cluster sau M11, M26, M107, M10, M12, M14, M92, Ring Nebula sau M57, M56, M71 fara cometa Garradd (am uitat de ea), Dumbbell Nebula sau M27, M101, Bode's Nebulae sau M81+M82, Double Cluster intre Perseu si Cassiopeea (NGC884 si NGC869), M103, M52, M33 sau Triangulum Galaxy, M30 si M2. Toate au fost observate intre orele 21:00 si 01:00.
Mai tarziu in noapte a aparut condensul, la inceput pe cautator, ceea ce a facut dificil de identificat obiectele vizate.
Au fost meteori din belsug si am asistat la trecerea ISS-ului la ora 21:18.

Erwin
28 Aug 2011 14:39


@ursamajor: 
Încearcă s-o pui la uscat și s-ar putea să-și revină. Unele se pot demonta cu grijă și curăța. Din păcate nu toate, nu știu în cazul tău.

ursamajor
28 Aug 2011 15:12


Eu sunt ing. Dan Vlad.  :) 

Clipul din care l-am "extras" pe Jupânu'. Din păcate, am sesizat că montura vibrează, nu merge lin, motiv pentru care voi cere curând ajutorul pentru a rezolva problema.

[url=http://www.youtube.com/watch?v=55sE1qZPlyU]Jupiter.

psemil
28 Aug 2011 15:40


Frumoasa gasca si la mai mare si ... la multe intalniri de acum inainte.

ursamajor
29 Aug 2011 09:32


E-n plan o ieșire și în munții Dobrogei. Acolo, în mod sigur, condițiile vor fi mai bune. Sau așa sper eu. :)

skyhawk
29 Aug 2011 11:10


Locul de observatii cred ca a fost undeva prin zona marcata cu rosu, daca nu ma insel.

ursamajor
29 Aug 2011 14:13


Da, acolo a fost.

EDIT: văd că un subforum cu Muntenia nu există. Nu de alta, dar spun alții că ne-am pierdut printre stele și nu mai știm geografia RO. Deși mă simt bine oriunde, BR e, totuși, în Muntenia.  :)

Oliver Dragan
29 Aug 2011 16:23


Da, nu exista. Aveam de ales intre Moldova si Dobrogea. Am ales Dobrogea. De ADMIN e mai greu de dat dar il voi contacta sa il rog sa infiinteze un astfel de subforum.

ursamajor
29 Aug 2011 17:19


Cu ajutorul lui croko, am refăcut Jupiter și-am obținut ceva ce aproape seamănă a Jupiter.

Jabba the Hutt
29 Aug 2011 17:31


Felicitari! Oricum va astept mereu la Observatorul astronomic Constanta la care sunt ajutor de prezentator.

valy
29 Aug 2011 17:38


ursamajor cred ca a iesit mai bine dar i-ai dat cu waveleturi? Parca (mai) cere.

ursamajor
29 Aug 2011 17:42


I-am dat dar apar artefacte. E suficient, zic eu. Oricum, sunt super mulțumit de rezultat. Mersi de sfatul cu sliderele. Învăț din mers. Că pe-aici lumea nu prea are chef de vorbă, din păcate. :)

ursamajor
29 Aug 2011 19:35


Oliver, ne trimiți și nouă pozele? Dă-le pe YM, că suntem mai tot timpul, ori eu, ori skyhawk. Thanks!

skyhawk
29 Aug 2011 21:00


Mai urmeaza cateva imagini  :D

ursamajor
29 Aug 2011 21:12


Da, sunt de pe camera lui Oliver.

CristiB
29 Aug 2011 21:29


. Aveam de ales intre Moldova si Dobrogea. Am ales Dobrogea. .
 :oops:  discriminare?!  :)

ursamajor
29 Aug 2011 21:32


Nu, eroare. Brăila e în Muntenia. :P

Oliver Dragan
29 Aug 2011 23:39


Stiu, stiu, dar nu imi place sa ni se spuna ca suntem moldoveni, e un pitic mai vechi de-al meu.  :P

Edit: gata, s-a rezolvat, ne-am mutat din Dobrogea in Muntenia.

ursamajor
30 Aug 2011 09:08


Moldoveni, munteni, ardeleni, toți oprimați supt Băsescu-Vodă și duduia Boc.  :mrgreen:

cecilozaur
30 Aug 2011 09:57


supt Băsescu-Vodă
Asa sa ne ajute ??? voda.  :lol:

Alex.

ursamajor
30 Aug 2011 13:18


Băieții, ce facem, comandăm laserii ăia?

Oliver Dragan
30 Aug 2011 13:32


Da, iau legatura azi cu tipul.

somy
30 Aug 2011 21:13

lasere
Salutarii la toata lumea. Cumpar si eu unul, cand vor sosi ne anunta capitan OLIVER.

ursamajor
30 Aug 2011 21:35


Păi să vedem cât e unul și la ce putere, că sunt și prin alte părți la prețuri mai bune decât pe aici. Aceeași calitate. Dacă băieții de pe-aici țin la preț, eu îmi comand din altă parte, fără supărare. :)

Oliver Dragan
30 Aug 2011 21:55


Astept raspuns de la om. Daca pana maine nu da semn de viata cautam in alta parte.

ursamajor
01 Sep 2011 09:52


Până la urmă cum facem, comand de la tipul/firma de pe okazii pe cel de 200 mW (zic ei)? N-am primit răspuns de la toată lumea, așa încât aștept, ca să pot comanda. Mulțumesc.

Erwin
01 Sep 2011 10:23


Atenție la laserii ieftini. Eu am unul chinezesc de 50mW, a mers bine un an, bateriile nu sunt descărcate, l-am folosit puțin, însă la ultima ieșire am constatat că nu mai dă constant puterea maximă. Se aprinde la puterea maximă o fracțiune de secundă, apoi intensitatea scade undeva la 10-20% și pe cer nu se mai vede aproape deloc. L-am ținut în buzunar mai mult timp la căldură și pentru scurt timp a mers mai bine. E pe ducă?

Oliver Dragan
01 Sep 2011 10:53


Nu am primit raspuns de la vanzator. Tot de la el am cumparat acum 3 ani laserul meu de <30mW si este bun. De pe okazii nu am cumparat niciodata si deocamdata zic pas.

ursamajor
01 Sep 2011 15:10


OK, deci rămânem eu, somy și skyhawk. O să întreb din nou să văd dacă menține reducerea de 10 lei.

Ca o paranteză, care laser nu-i chinezesc, Erwin? Da, există unii mai de calitate (mă refer la execuție), dar nu cred că merită 250 lei unul. Părerea mea.

Oliver Dragan
17 Sep 2011 21:37


Salutari dragi tovarasi!
Propun sa organizam o noua iesire la observatii peste o saptamana, sambata 24 septembrie, in aceeasi formula sau chiar intr-una largita daca mai sunt amatori. Luna rasare in jurul orei 3:00 AM si se afla intre ultimul patrar (20 sept.) si Luna noua (27 sept). Asta inseamna ca va deranja doar intr-o mica masura si asta doar daca rezistam pe baricade pana atunci, caz in care vom profita sa realizam ceva instantanee cu terminatorul Lunii.
Locatia? In preajma Brailei sau poate chiar in M-tii Macin, de ce nu? Voi hotarati dar am o mica observatie: data trecuta am fost in preajma unei ape si, din cate stiu, doi dintre noi au fost afectati fizic iar un al treilea tehnic de umezeala excesiva din aer. Cu vremea nu cred ca vom avea probleme, prognoza pare sa tina cu noi.
Astept confirmarea prezentei si propunerea voastra pentru o locatie!

P.S. Cine doreste amanarea din motive obiective este rugat sa comunice cand este disponibil.

skyhawk
17 Sep 2011 21:40


Deocamdata e bine , cred ca voi putea participa si eu.

ursamajor
17 Sep 2011 21:47


Eu numai cu noroc aș putea merge, fiindcă vin nave la încarcat în ritm bestial. Vă țin la curent.

somy
17 Sep 2011 21:50

star party
Salutari. Chiar astazi m-am intalnit cu RADU si ne intrebam; unde or fi ai nostri ca nu mai apar pe forum? Perfecta propunerea , dar sa ne gandim si la data de 8 oct. DRACONIDELE. Ascultam si pe dl. DAN  sa vedem si locatia. Tinem legatura. Sa ne intalnim cu bine,

somy
17 Sep 2011 22:13

PARTY
Haide sa incerc eu, pe langa propunerea lui OLIVER, in cazul cand nu se merge la MACIN avem pe terasa undeva la 28 km. spre MOVILA  MIRESI o cota fara culturi pe ea 20m alt. chiar la sosea, alt reper in zona Viziru  CUZA  o cota  la 24m  dar sant cca. 45 km. tot la sosea. Mai sant si alte repere las propunerea urmatorului.

Anka
17 Sep 2011 23:17


Cati braileni aici :D Buna seara, ma numesc Anca, tot braileanca, dar mai "pierd" vremea prin Bucuresti. Teoretic, am studiat geodezia astronomica in timpul facultatii si mi-a placut foarte mult.Practic, "masor doar pe Pamant" cu instrumente topografice iar personal detin doar un monoclu Bushnell  :lol: Mi-a facut placere sa citesc mesajele voastre si sa va gasesc aici.
Cer senin!
Anca

Oliver Dragan
17 Sep 2011 23:27


Daca poti veni si tu esti binevenita, ca oricare altcineva.

Anka
17 Sep 2011 23:31


Multumesc! Suna bine iar week-end ul viitor voi fi acasa. Tinem legatura.

somy
19 Sep 2011 18:22

PARTY
IARBA VERDE DE ACASA 
SA MA RATACESC PRIN LUME NU MA LASA.
Si uite asa BRAILA se aduna. Bine ai venit ANKA. Te primim cu drag. IN privinta instrumentelor optice sa nu iti faci probleme, avem noi suficiente; binoclurii, telescoape de la 130 la 254mm, mai recent o baterie intrega de lasere,asteptam mobilizarea.

ursamajor
19 Sep 2011 21:34


Dacă nu ne iese cu astronomia, voi dați cu laserele și eu o fac pe Jean Michel Jarre...  :mrgreen: 

Misty sunrise... de pe la noi de prin Brăila.

Oliver Dragan
19 Sep 2011 23:48


Dacă nu ne iese cu astronomia, voi dați cu laserele și eu o fac pe Jean Michel Jarre...  :mrgreen: 

Sa inteleg ca iti confirmi prezenta?

ursamajor
20 Sep 2011 06:48


Iti dai seama ca vreau sa merg. Inca nu pot spune cu certitudine. Revin.

ursamajor
21 Sep 2011 13:36


Cu regret vă anunț că nu pot participa la această sesiune de observații/foto. :cry: 
Ceasul rău, pisica neagră au adus o deplasare în interes de serviciu, taman sâmbătă.

Oliver Dragan
21 Sep 2011 14:55


Dar vineri? E valabil pentru toti intrebarea deoarece am impresia ca va fi senin vineri iar sambata usor inorat. Ramane sa stam cu ochii pe cer si pe prognoze.

skyhawk
21 Sep 2011 18:34


vineri nu pot, merg la servici :roll:

Oliver Dragan
21 Sep 2011 21:32


Deci asteptam sa vedem cum va fi sambata.

somy
23 Sep 2011 13:56

party
Radu pentru maine seara ia legatura cu mine. Tel; 0763609593.

Oliver Dragan
23 Sep 2011 14:38


S-a stabilit si locatia. Este undeva intre Tudor Vladimirescu si Movila Miresii, cam la 25 km de Braila.
Participare confirmata: Somy, Nasu', Skyhawk si Oliver Dragan. Asteptam raspuns de la tine Anka! Intalnire sambata 24.09.2011 la Billa 1 la ora 17:50.

somy
23 Sep 2011 17:30

party
Astept sa ma sune RADU. Deci intalnirea la BILLA- PRAKTIKER- METRO. Ora este buna ,aici ajungem mai repede.

skyhawk
24 Sep 2011 10:08


cerul e putin noros din pacate, poate se mai curata pana la noapte

ursamajor
24 Sep 2011 15:42


Ce faceți, vă duceți?

Oliver Dragan
24 Sep 2011 16:40


DA. Ramane cum am stabilit.

skyhawk
24 Sep 2011 16:48


sper sa avem noroc de cer senin, acum sunt nori  :(

ursamajor
24 Sep 2011 16:56


OK, așteptați-mă și pe mine. Doar ce-am sosit. :D

ursamajor
24 Sep 2011 21:36


Fiasco: toți prezenți și deplasați la locație, dar nori, ploaie etc. fără speranță de îmbunătățire. :cry:
Măcar am cunoscut-o pe fătuca asta drăguță și interesată de astre, Anca. Și ca să-l parafrazez pe departe pe Neil Armstrong, "un om câștigat pentru astro, un manelist mai puțin".  :mrgreen:

Oliver Dragan
24 Sep 2011 21:38


Intalnire esuata.
Am mers pana la locatia aleasa mai mult in recunoastere si cu o mica speranta ca vom avea noroc. Am asteptat poate poate se imprastie norii dar din pacate acestia au adus ploaia si ne-au gonit. Imi pare rau mai mult pentru Anka pentru ca nu a avut sansa sa-l observe nici macar pe Jupanu', acolo printre nori. Pe altadata!

Anka
24 Sep 2011 21:53


Ramane sa ne uitam la un documentar  :( daca live nu am dus la indeplinire misiunea. dar totusi ne-am intalnit noi, brailenii si am gasit si borna de pe "movila miresii"  :lol: , am reusit sa vad o parte din echipament si sa discutam despre montura ecuatoriala si orientarea catre steaua Polara.
Tinem legatura! 
 :)

somy
05 Oct 2011 15:32

PARTY
Salutari si urari de bine. Nimic nou pe frontul de EST? Ce facem pe data de 8 oct. se pare ca la noi vor fi ceva norisori , dar pe 7 vineri , curat ca lacrima. Ce propuneti ?

ursamajor
05 Oct 2011 16:54


Me, work. :cry:

Oliver Dragan
05 Oct 2011 23:17


Luna este sus pe cer, asadar se pot face observatii doar la Luna si la Jupiter, in principiu.
In privinta unei intalniri, eu zic sa stabilim o data convenabila pentru toti.

Oliver Dragan
05 Oct 2011 23:19


Uite ca mai avem un coleg de forum din Braila:  [url=http://www.astronomy.ro/forum/profile.php?mode=viewprofile&u=2067]alex2k10
L-am instiintat ca existam si noi.

somy
06 Oct 2011 14:10

PARTY
Ne bucuram, la mai MULTII!!

Apa-care-rade
04 Noi 2011 02:14


Recent & Upcoming Earth-asteroid encounters: Asteroid Date(UT) Miss Distance Mag. Size 
2011 UX255 Oct 28 0.4 LD -- 15 m 
2011 FZ2 Nov 7 75.9 LD -- 1.6 km 
2005 YU55 Nov 8 0.8 LD -- 200 m 
2011 UT91 Nov 15 9.9 LD -- 102 m 
1994 CK1 Nov 16 68.8 LD -- 1.5 km 
1996 FG3 Nov 23 39.5 LD -- 1.1 km 
2003 WM7 Dec 9 47.6 LD -- 1.6 km 
1999 XP35 Dec 20 77.5 LD -- 1.0 km 
2000 YA Dec 26 2.9 LD -- 80 m 
2011 SL102 Dec 28 75.9 LD -- 1.1 km 


Un asteroid de 200 metri la 0,8 L.D. de Pamant...acel 2005 yu55 pe 8 noiembrie...deci va trece intre pamant si Luna. E cel mai mare de care am cunostinta,la o distanta atat de mica...

Oliver Dragan
05 Noi 2011 15:33


Ce fac baietii? Nerabdatori de o noua iesire? Sambata viitoare e bine?

skyhawk
05 Noi 2011 21:35


Sa speram ca o sa fie vreme buna. Prognoza pentru 12 Noiembrie arata bine , cer senin, dar pana atunci mai e destul.

Apa-care-rade
12 Noi 2011 01:27


pare a fi ceva nor in bucuresti.

Oliver Dragan
07 Mar 2012 23:10


Braileni, care va incumetati la un maraton Messier pe 23/24 martie, adica vineri spre sambata?

ursamajor
09 Mar 2012 21:38


Să vedem ce-o mai fi până atunci. Cam frig nop&#539;ile, încă. Sincer, nu prea e de star party. Dacă am putea să ne strângem undeva mai pe-aproape, la adăpost, ar fi ceva. Dar să ie&#537;i acum la mama naibii, e cam... mult. :mrgreen:

PS: &#537;i mie mi-e ciudă că se duc planetele, dar până voi găsi o solu&#539;ie de compromis, voi a&#537;tepta nop&#539;i ceva mai suportabile.

somy
11 Mar 2012 13:19

Party BRAILA
Salutari. Urmarim METEO si daca va fi mai acceptabil vom incerca, sa ne orientam si la o locatie mai aproape, mai tinem legatura. Cu bine,

Oliver Dragan
22 Mar 2012 15:04


[url=http://www.yr.no/place/Romania/Braila/Braila/]Prognoza Braila

Facem maine prezenta?

skyhawk
22 Mar 2012 15:05


eu nu am cum sa vin :(

Oliver Dragan
22 Mar 2012 22:31


... Cam frig nop&#539;ile, încă. Sincer, nu prea e de star party. Dacă am putea să ne strângem undeva mai pe-aproape, la adăpost, ar fi ceva. Dar să ie&#537;i acum la mama naibii, e cam... mult. :mrgreen:

PS: &#537;i mie mi-e ciudă că se duc planetele, dar până voi găsi o solu&#539;ie de compromis, voi a&#537;tepta nop&#539;i ceva mai suportabile.

Pai ne descurajeaza cele 7 grade care sunt noaptea? E vorba totusi de un Maraton Messier!

ursamajor
22 Mar 2012 22:38


Ehehe, în august trecut erau 20 de grade &#537;i-am tremurat ca niciodată-n via&#539;ă, &#539;i-aminte&#537;ti?  :mrgreen: Nu-&#537;' ce &#537;ă zic... Radu văd că nu poate, nenea Costică nu zice nimic... Ar fi bine să fim forma&#539;ie completă. Oricum, pe Saturn nu vreau să-l ratez, deci o ie&#537;ire va fi, cel pu&#539;in a&#537;a îmi propun.

APOLLO11
23 Mar 2012 00:55


Buna seara!
Daca va hotarati sa va intalniti spuneti-mi si mie unde si cand. :)
Am in schimb o problema, newtonu prietenului meu nu stiu ce are de nu merge si nu sunt foarte sigur ca facem rost de unul pana maine seara, dar ma straduiesc.
Sa auzim de bine!

Oliver Dragan
23 Mar 2012 01:50


Lipsa unui telescop nu este o problema in acest caz. Sa fim noi mai multi si sa ne impartim doar la 2 telescoape!

APOLLO11
23 Mar 2012 09:50


K. Anuntati-ma si pe mine, va rog, unde si la ce ora va intalniti.
Multumesc frumos, si precizez ca nu am mai participat niciodata la un astfel de maraton - sunt incepator :)

somy
23 Mar 2012 19:43

star party
Salutari la toata lumea, cred ca la aceasta ora faceti primele observatii, eu privesc pe geam la VENUS si JUPITER, o gripa rebela m-a blocat. M abucur ca mai avem un membru, cu noi sa aveti grija de el, cred ca la viitoarea iesire santem cu totii. CER SENIN .













































































































1

Oliver Dragan
05 Apr 2012 14:21


Salut!
Eu, [url=http://www.astronomy.ro/forum/profile.php?mode=viewprofile&u=2257]Apollo11 si cu un amic al acestuia din urma ne-am intalnit in jur de ora 19 pe 23 martie. Nu am iesit in afara orasului din diverse motive si ne-am adunat in cartier Brailita, la o curte cu o deschidere mare spre cer. Am avut parte doar de un cer senin reusind sa observam vreo 30 obiecte Messier plus cele 4 planete prin dob-ul meu de 10". Pe la 22 a venit si Nasu' si am ramas acolo pana aproape de ora 0:30. Au fost asa putine observatii din cauza organizarii facute pe ultima suta de metri, sper ca data viitoare sa observam un numar mai mare de obiecte din diverse cataloage si sa participam mai multi la observatii.

P.S. Data viitoare vom merge in M-tii Macin, probabil in [url=http://www.panoramio.com/photo/602484]Pasul Priopcea (alt. 152m).

somy
06 Apr 2012 18:40

Salut.
Cred ca veneam si eu fiind asa de aproape, eu am crezut ca mergeti pe malul Buzaului, un telefon si se rezolva. Am sunat la DAN dar nu raspunde am avut impresia ca va fi si el. Pe alta data. :lol: