-----------------------------------
MariusP
31 Aug 2011 08:28

Cometa C/2010 X1 (Elenin) se fragmenteaza
Se parea ca  va fi o cometa destul de stralucitoare, vizibila bine si de la noi incepand cu luna octombrie. Insa cometa are alte planuri si observatiile arata ca nucleul se fragmenteaza, magnitudinea totala scade si se presupune ca nu va rezista trecerii la periheliu.

Cateva link-uri despre cometa Cometa C/2010 X1 (Elenin):
- http://www.spaceweather.com/archive.php?view=1&day=30&month=08&year=2011
- http://www.aerith.net/comet/catalog/2010X1/2010X1.html
- http://cometography.com/lcomets/2010x1.html
- http://www.icq.eps.harvard.edu/CometMags.html#2010X1

Mircea Pteancu
31 Aug 2011 21:21


Sic,sic,mare necaz si suparare la zerotv si la fraierii care s-au apucat sa construiasca bunchere pentru apocalipsa care ''urma'' sa fie adusa in Septembrie de catre cometa Elenin.
dede viitorul presedinte al actualilor semianalfabeti si barbu ''apostolu' eleninist'' ar trebui sa ''anceapa'' sa-si dea cu tesla in direct la tembeliziunea poporului.
Iar CNA nu este o institutie care vegheaza respectarea deontologiei jurnalistilor ci a demonstrat inca odata ca, la modul colectiv ,este ''un organ''.Ia ghiciti la care ma gandesc eu?
Mircea

zoth
31 Aug 2011 22:28


Ia ghiciti la care ma gandesc eu 
... precis te gandesti la ... organu' de partid ...nu-i asa?
sau poate la ala de ordine publica ...???   :?  

PS. "anceapa" se scrie corect gramatical: "an ceapa"   :lol:

Mircea Pteancu
01 Sep 2011 00:36


Am awut ,tres rknsk,ganduri nai atanomice.

(Sper k intelegeti ca vb in kontuare lba oteava,wafi lb de (go)stat.)Baa,kre nuntelegi: nai otv nai parte,kui nui plce sa scri lu elodia sau lu CNA,tot aia.

kt despre kum se skr ''anceapa'' sau ''an ceapa'' koreckt ar fii k aktualul vitor prsedinte sa ceara smsuri(kosta5 centi in toate retelele) numai pentru fraierii sustinatori 3 Euro (plus twa). :evil:  :evil:  :evil:  :evil: 
mrka

PITON
05 Sep 2011 11:47


Uf ce m-am linistit acum dupa ce am citit ca Elenin-ul e doar un subiect artificial al zero-TV-ului.  :mrgreen: Dupa emisiunea de aseara aproape ca-mi venea sa-mi fac "plinul" la orez, fasole boabe si toate alea, mai putin arme de foc contra extraterestrilor ca n-am de unde sa-mi fac rost de AKM-uri si munitia aferenta. Rasuflam linistiti pana in decembrie 2012.  :lol:

Erwin
05 Sep 2011 11:56


Cum, nu vatz cumprat kostume antiatomice shi nu vatz sapat adapost?! Mai avetzi timp, cine vrea, mai am 11 kostume shtoc, 5 dama ku OB inklus! Am shi lopetzi ranbatabile! 

 :lol: 

@mod. 
Mutați vă rugăm aberațiile la offtopic!  :oops:

MariusP
05 Sep 2011 13:11


@mod. 
Mutați vă rugăm aberațiile la offtopic!  :oops:
Sigur ca o sa le mut, sint cu ochii pe voi  :twisted: , dar vorba bancului, "mai lasa-l oleaaaacaaaa", poate mai apare si vreun mesaj "la obiect", altfel mut tot topicul...  :roll:

Mircea Pteancu
05 Sep 2011 22:21


Sa fim deci macar noi seriosi,de acord!
Cometa Elenin se vede de la noi,acuma?A vazut-o cineva?Daca da,ar fi buna o harta,niste indicatii practice.
Mircea

Laurentiu
05 Sep 2011 22:43


Harta gasesti aici: http://www.aerith.net/comet/catalog/2010X1/2010X1.html (link-ul a fost dat si mai sus de MariusP).

Pare-se ca nu-i vizibila la noi (acum e undeva in Virgo).

Mircea Pteancu
05 Sep 2011 22:57


Multumesc Laurentiu,multumesc si scuze Marius,la acest link nu m-am uitat.
Azi-noapte,in jurul orei 1 cred ca am vazut Capella ,la Est sub Perseu,ridicata peste casa lui tanti Milan,vecina noastra.Asta inseamna ca Elenin va deveni vizibila pentru noi in a doua jumatate a lui Octombrie?In Noiembrie cu certitudine,daca mai ramane ceva de vazut.
Mircea

MariusP
06 Sep 2011 10:34


Asta inseamna ca Elenin va deveni vizibila pentru noi in a doua jumatate a lui Octombrie? In Noiembrie cu certitudine, daca mai ramane ceva de vazut.
Da Mircea, din primele zile ale lui octombrie va incepe sa fie observabila spre Est la inaltime mica, in Leu, apoi in a 2-a jumatate a lunii in Rac si Gemeni si asa mai departe pana-n ianuarie 2012 cand se va opri in Berbec si va face cale-ntoarsa pe cer...

Mircea Pteancu
06 Sep 2011 21:28


Mersi de confirmare.Numai vreme buna sa fie,se anunta o toamna buna dpdv astronomic.
Mircea