-----------------------------------
Ema11
31 Aug 2011 22:56

Obiect luminos vazut in data de 28.08.11
In data de 28.08.11. am observat un obiect foarte luminos ce a facut cateva miscari de dute-vino pe cer ca si cum ar fi observat ceva iar dupa un timp acesta s-a indepartat putin, insa nu mi-a disparut din raza mea vizuala continuandu-si traseul apoi a disparut. Era aceeasi lumina pe care am vazut-o in data de 15.08.11. SA fii fost un O.Z.N.? :shock:  :o :D  :D

skyhawk
31 Aug 2011 23:13


daca nu stii ce a fost atunci a fost sigur un OZN :)

saiph
01 Sep 2011 08:47

Re:
Propun mutarea topicului la Diverse. 
Nu vad legatura cu observatiile astronomice. Nu are ora exacta mentionata, nu contine descrierea clara/amanuntita a obiectului observat si nici pozitia pe cer (eventual si a observatorului).

Am vazut si eu de-a lungul timpului fenomene luminoase aparent inexplicabile (la momentul respectiv) dar pana la urma m-am lamurit ca erau doar avioane, baloane meteo, sateliti, si alte prostioare (uneori chiar resturi de pe orbita - desi de obicei acestea au magnitudini foarte mici/slabe).


Cer senin!

Stanescu Octavian
01 Sep 2011 09:37


Nave ale altor civilizatii nu pot ajunge pana la noi sunt convins  doar diverse fenomene meteo gen Sprites recent decoperit  sau altele . sau obiecte  artificiale :Iridium satellite flare, avioane ,dirijabile .
Recent am patit si eu ceva chiar daca am vazut multe obiecte developate ca explicabile cu ajutorul unui binoclu. 
Am zarit din oras noaptea la ora  1 lumini galbene la orizont  lent miscatoare  ce se depasau un timp apoi se stingeau.
timp de 20 minute tot apareau altele noi . zburau aparent pe acelasi traseu . cate 2 -3 si chiar 5 buc simultan.
am luat binoclu 20X60 sprijinit de perete si am identificat forma de para intoarsa cu sursa de lumina jos . cu suprafata iluminata parca din interior ma gandeam la balon imediat . 
am sunat dimneata la o firma de baloane de agrement dar au spus ca nu au activitate noaptea.
apoi dupa alte investigatii am ajuns la adevar   :lol: http://www.youtube.com/watch?v=zqf8E2-WKoM

Daniyyel
01 Sep 2011 09:48


Ce tare faza asta cu "sky lantern" .........ce le mai trec la unii oameni prin cap!!!!

Erwin
01 Sep 2011 10:44


am văzut și eu în seara de dinainte de 1 aprilie 3 sky-lantern care au fost lansate din comuna Dumbrăvița și au fost purtate de vânt până deasupra nordului Timișoarei. Am avut monocularul 10x46 și astfel le-am putut identifica, într-adevăr la prima vedere erau niște OZN-uri... :D Probabil cine le-a lansat a vrut să facă o glumă de 1 aprilie, căci niciunul din cei care le-au văzut dacă ar fi spus a doua zi altcuiva că au văzut OZN-uri ar fi fost luat în râs.

Laurentiu
01 Sep 2011 20:45


Si mai exista si "banalele" iluzii optice (am pus ghilimele pentru ca unele nu-s chiar asa banale :-)).

Eu am "muscat-o" intr-o noapte, tot din oras, cu o lumina extrem de stralucitoare care venea fix in directia mea, dinspre nord-nord-est. Cum eram in mers, m-am optit si am cascat ochii cat cepele. Cateva secunde bune a fost destul sa inceapa sa-mi treaca prin cap idei de genul "mai, si totusi astia cu UFO-urile ar putea avea dreptate...". Dar m-am calmat repede pentru ca lumina a ajuns mai aproape si imediat am... auzit-o: era un helicopter care avea un ditai proiectorul frontal  :lol:  :lol:  :lol: 

Nu zic ca nu am fost un pic dezamagit ... :P