-----------------------------------
psemil
02 Sep 2011 21:11

Helix Nebula
De curand am ajuns pe muntele mic pentru o seara de vis. De fapt a fost jumatete de seara de vis (cerul fiind cam de 2,5 3 ori mai negru decat acasa) , cam pe la jumatatea noptii aparad ceva nori amenintatori dinspre sud + un vant sporadic. In schimb turbulente deloc.
Cam pe atunci nebuloasa Helix se inaltase vreo 15 grade deasupra orizontului am reusit sa adun 22x5' expuneri ( restul mi le-au stricat vantul si norii).
Newton 8'', Eq6 Pro, Canon 500Da, iso 800, ghidaj. Exp - 22x5 - total 1h 50'  Temperatura 10 grade. Transparenta 7/10, Seeing 10/10 - Muntele Mic altitudine 1700m

Catalin Paduraru
02 Sep 2011 21:18


Frumoasa imagine. 

Ai stack-at cu DSS?

Spor!

Stanescu Octavian
02 Sep 2011 21:50


Frumos, frumos  :)  si asta e obiect ce greu lasa urma luminoasa pe cip.  pe cer asa negru si cip descoperit (fara filtru) ... 
la darkuri ai avut cred greutate sa potrivesti ca exista pe fond o ploaie slaba pe diagonala. 
Dar merita mers la altitudine asta e clar .
Asteptam si cealalta poza  :wink:

cmatei
02 Sep 2011 21:58


Mie mi-a fost mereu frica sa ma apuc de obiectul asta ca e prea jos, desi ma tenteaza de ceva vreme. Foarte faina poza!

saiph
02 Sep 2011 23:10

Re:
Wow, cat de fain! Iti dai seama daca puneai si un Filtru pe el...! :->

Super! O fotografie intr-adevar reusita. E un obiect dificil.



Cer senin!

achy1978
03 Sep 2011 02:09


Frumos obiect. L-am abordat si eu anul trecut in Ha, insa intr-o perioada nefavorabila si o sa incerc sa revin in acest an.

Felicitari!

psemil
04 Sep 2011 11:38


Multumesc Frumos.
Da am stackat cu DSS si intradevar nu am nimerit bine dark, insa m-a scos cerul de pe Muntele Mic.
 Desi acest obiect l-am pozat prin pacla, are enorm de mult semnal. Imi amintesc ca aveam in phd rms 0,3 -0,4 din cauza vantului si totusi a iesit cu FWHM de 4,5 (la o rez de 1,06 arcsec/pixel)
Daca nu ninge... eu mai merg pe acolo  :lol:  :lol:  :lol:

psemil
05 Sep 2011 16:05


Am mai facut cateva zeci de dark-uri  si remarc cu surprindere ca a disparut aproape complet zgomotul de fundal. 
Aceasta ar fi cred... varianta finala.

Cer Senin.