-----------------------------------
saiph
07 Sep 2011 00:07

Se cauta strungar
Salut. 

As dori sa apelez la cei care cunosc operator de strung sau au acces la un atelier de prelucrari mecanice.
As avea doua adaptoare: unul simplu si altul nu foarte complicat, dar e deja facut, mai trebuie doar corectat.

In prima poza este primul adaptor, fara filete, doar suprafete cilindrice (concentrice - singura conditie - deci trebuie cam dintr-o prindere facut), fara tolerante (cote libere) si fara pretentii de rugozitate.

In a doua poza este al doilea adaptor. Are un filet interior ce ar trebui sa se potriveasca pe iesirea de Schmidt de la telescoapele compacte ce pot primi accesorii pe 2". Acest filet a iesit insa, dintr-o regretabila eroare de prelucrare, cam cu 1mm mai mic in diametru nominal..... 

Am materialele, pun la dispozitie schitele/detaliile necesare, sunt dispus sa platesc manopera plus transportul semifabricatelor si pieselor finite prin posta .



Astept eventualele oferte.
Va multumesc.

saiph
12 Sep 2011 16:23

Re:
:(

nimeni??..

catalin dumitru
12 Sep 2011 16:29


Eu caut strung. 
De strungari sunt satul ;cand tre' sa apelez la vreunul ma simt de  parca m-as duce sa-mi fac chiuretaj.

alderamin59
12 Sep 2011 20:19


Catalin Dumitru, daca nu vrei CNC, uite aici:

http://www.okazii.ro/catalog/53151611/strung-snu-380x1500.html#galerie

alderamin59

catalin dumitru
12 Sep 2011 21:10


Multumesc pentru link alderamin59 , doar ca sunt nevoit sa caut prin zona in care locuiesc. 

Cam asa ceva caut  , insa trebuie sa vad cu ochii mei pe ce dau banii.

catalin

saiph
12 Aug 2012 22:57

Re:
Salut.

Revin pe acest topic, intrucat nu am reusit sa gasesc o persoana care sa aiba acces la un atelier de prelucrari si pregatirea necesara pentru a prelucra pe strung niste amarate de piese - adaptoare pt telescop, care zac pe foaie de mai bine de un an (unele chiar de doi). 

Asadar, daca exista printre voi cineva dispus sa imi ofere o mana de ajutor, un indiciu, o recomandare, orice, as fi mai mult decat recunoscator. Chiar si in formula in care aduc material, schite si suma aferenta (pt manopera) la un loc cu alte piese de facut undeva, unde mai stiti ca se mai fac astfel de prelucrari.

Pana acum nici una din promisiunile pe care le-am primit nu s-au finalizat intr-un mod constructiv, ci au ramas undeva, suspendate, fie din lipsa timpului, fie a chefului, fie a sculelor (cutia de avansuri si filete a strungului nu ar fi avut si pasul acela "american"...).


Astept orice propunere.
Va multumesc

Cer senin! :)

jimao22
14 Aug 2012 00:13


Am eu strung si in lipsa unui strungar de meserie, imi fac eu prelucrarile. Daca nu ai pretentii mari si ai materialul din care sa fac piesele, te pot ajuta, in limita timpului disponibil.