-----------------------------------
s.p.a.c.e
07 Sep 2011 15:34

Proiectul spatial romanesc Elysium
Elysium, a luat fiinta in iunie 2010 si este impartit in 3 etape (BalloonSat- CubeSat prototype- CubeSat), urmand sa creasca progresiv pana in 2014 de la cei 8 membri actuali pana la o echipa de 25 de oameni.

Proiectul, realizat pe baza de voluntariat, are in primul rand un scop educativ si va fi facut in sistem &#8216;open source&#8217; -majoritatea datelor și tehnologiilor dezvoltate în cadrul acestuia fiind disponibile gratuit celor care le solicită.
Cei 8 (Alexandru-Răzvan Ghinea, Oliver Aldulea, Petruț Mălăescu, Sebastian Liviu Dinu, Andra-Teodora Tonie, Valentin Costianu, Cristian-Mihai Banciu, Cătălin Bivolaru) isi propun sa fie prima echipă de studenți din România care va construi un satelit de dimensiuni mici, funcțional, după standardul CubeSat, care să achiziționeze date de ordin științific si prin aceasta sa creeze o infrastructură ce permite dezvoltarea de proiecte asemănătoare în viitor și managementul datelor colectate.

http://www.spacealliance.ro/articles/view.aspx?id=20110830025658

s.p.a.c.e
15 Sep 2011 14:36

Scurt interviu despre proiectul spatial Elysium
[url=http://www.spacealliance.ro/articles/view.aspx?id=20110912052119]Scurt interviu despre proiectul spatial Elysium cu Alexandru Razvan Ghinea, cel care este coordonatorul acestui proiect

ursamajor
15 Sep 2011 15:07


Eu de câte ori citesc despre astfel de proiecte românești, mi-aduc aminte de odiseea complexului orbital Miorița, un serial umoristic ce apărea în trecut în Almanahul Anticipația și/sau Știință și Tehnică, scris fiind de grupul Ars Amatoria (din câte-mi mai aduc aminte)..

Dan Vasiliu
15 Sep 2011 15:39


Sper sa nu se transforme in ARCA 2 (pour les connaisseurs).  :lol:  Spor ... la zbor!