-----------------------------------
lutuvasile
10 Sep 2011 09:48

Barlow lens  3x
Salut baieti 
Am un Barlow lens 3x , l-am primit la telescop  imi spuneti va rog pt ce este ? Eu deobicei ma uit prin ocularele primite la telescop , si am incercat sa adaptez acel Barlow lens 3x si se pune un ocular in el , dar nu stiu , am o imagine ce nu-mi dau seama ce este, daca ma uit la luna am impresia ca se vede extraordinar de aproape adika nisipu' , nu stiu ce sa zic  :?:

MariusP
10 Sep 2011 12:57


Asta-i rolul lentilei Barlow 3x, sa tripleze puterea de marire fata de cea obtinuta folosind numai ocularul singur. In functie de ce telescop ai si ce oculare folosesti, s-ar putea sa ai probleme cu focalizarea, sa nu poti obtine o imagine foarte clara folosind lentila Bralow.

lutuvasile
10 Sep 2011 13:32

da
am impresia ca am o imagine in ceata cand folosesc barlow lens 3x 
zici ca-mi aduce de 3x puterea ocularului care-l pun pe el?

MariusP
10 Sep 2011 14:25


Cam asa sta treaba cu ocularul, telescopul si cu Barlow-ul...

Din ce-am vazut intr-un mesaj de-al tau , ai o luneta Celestron Powerseeker 60/700 mm cu 2 oculare: un Kellner de 20 mm, care e bunicel din cate stiu eu si un Super Ramsden (SR) de 4 mm, care nu cred ca-ti ofera o imagine clara nici folosit singur (poate doar la Luna sa fie acceptabil).

Deci, cu Barlow-ul 3x poti folosi doar ocularul K20 mm, care singur iti ofera o putere de marire de 35x, iar cu Barlow 3x iti da 105x, cam spre limita superioara din cat poate luneta ta.

lutuvasile
10 Sep 2011 21:23

acela este
acela este telescopu'  deci ce'l mai bine este sa folosesc barlow'ul 3x cu ocularu' de 20 mm , dar am impresia ca acela de 4 mm imi aduce mai aproape dar nu am asa claritate ca si acel de 20 mm 
ori cum , ms mult ca m-ai lamurit cu barlow-ul 3x, acuma stiu pt ce este

sternchen
11 Iul 2012 23:37


Redeschid subiectu cu barlow,caci caut ceva si nu am gasit
M-ar interesa un 3ori barlow ED de 2"