-----------------------------------
AndreeaHaos
15 Sep 2011 23:56

a new rookie
Hello, ma numesc Andreea si am 22 de ani. Ca orice viitor aspirant la titlul de astronom amator m-am gandit ca ar fi mai bine sa cercetez internetul(carti in format electronic, forumuri, diverse site-uri de profil) si apoi sa imi cumpar si eu un telescop. Asa ca primul pas l-a constituit crearea unui cont pe acest site. Motivul pentru care am devenit interesata de astronomie l-a reprezentat astrologia. Si sincer gasesc cerul pur si simplu mult mai fascinant decat o harta natala.
Adevarul e ca singurele mele temeri sunt sa nu pun intrebari stupide, sa nu creada lumea ca aceasta e doar o etapa trecatoare in existenta mea(avand in vedere varsta) si sa aveti rabdare cu mine sa ma familiarizez cu vocabularul de specialitate  :oops:

Erwin
16 Sep 2011 01:23


Bine ai venit, Andreea! Vei constata că astronomia de azi nu are nimic în comun cu astrologia în afară de numele câtorva planete și constelații și că e mult mai interesantă, cerul e mult mai bogat în obiecte, fenomene și frumusețe.

AndreeaHaos
16 Sep 2011 01:38


Bine m-ați primit! Da am observat că astrologia a început să nu mai corespundă cu noile realități din spațiu și nici din existența mea curentă  :lol: Era timpul să schimb perspectiva.

MariusP
16 Sep 2011 09:28


Bine-ai venit, Andreea!

Ceea ce ti-a spus Erwin in doar o fraza ar trebui sa te faca sa stergi repejor de la "Interese" "tarotul". E si mai sanatos...  :lol: 

Nu ezita sa pui intrebari, indiferent cat de "stupide" ti s-ar parea. Atunci cand esti la inceput, e normal sa nu le nimeresti din prima, important e sa nu creezi Haos...  :twisted:  Iar de rabdarea noastra sa nu-ti faci probleme, e inepuizabila! :wink:

Herr_Alien
16 Sep 2011 10:17


Bine ai venit. La o mare parte din intrebarile mele am gasit raspunsuri si aici:

http://sarm.astroclubul.org/carti/

Iti recomand cartile lui Alexescu, sunt super.

AndreeaHaos
16 Sep 2011 10:23


mersi mult pentru link, și eu am mai downloadat ceva cărți și reviste de pe torrenți. Acum să am parte de ochi buni  :mrgreen:

AndreeaHaos
16 Sep 2011 11:13


Bine-ai venit, Andreea!

Ceea ce ti-a spus Erwin in doar o fraza ar trebui sa te faca sa stergi repejor de la "Interese" "tarotul". E si mai sanatos...  :lol: 

Nu ezita sa pui intrebari, indiferent cat de "stupide" ti s-ar parea. Atunci cand esti la inceput, e normal sa nu le nimeresti din prima, important e sa nu creezi Haos...  :twisted:  Iar de rabdarea noastra sa nu-ti faci probleme, e inepuizabila! :wink:

M-a făcut să șterg astrologie  :) . Tarotul e altceva cel puțin pentru mine (îl folosesc mai mult pentru dezvoltare personală și nu pentru a "citi viitorul").

P.S. nu am putut să nu observ că și tu ești in depresiunea Tazlău-Cașin :wink:

MariusP
16 Sep 2011 12:39


nu am putut să nu observ că și tu ești in depresiunea Tazlău-Cașin :wink:
Asa e, pacat ca e o zona foarte frumoasa si "moare" incet de vreo 20 de ani incoace...

AndreeaHaos
16 Sep 2011 12:45


Mie îmi spui, mă apucă teama când mă gândesc la viitor.  :|

Mircea Pteancu
16 Sep 2011 21:50


Bine ai venit Andreea
Nu te lasa intimidata de ''inchizitorii'' astia.
Insusi Flammarion a studiat spiritismul si teozofia Elenei Blavatsky.
Insuseste-ti insa temeinic  Astronomia deoarece ea ofera scena pentru drama existentei.
Un cuvant de atentionare insa,daca practici divinatia prin tarot:ai foarte mare grija.
Uite ce s-a intamplat si cu teozofia:pana la urma a fost insusita de nazisti...si stim cu totii ce a urmat.
Si inca nu s-a terminat.

Mircea

AndreeaHaos
16 Sep 2011 23:08


Mulțumesc Mircea pentru incurajări și privind tarotul am reușit să îl stăpânesc eu pe el și nu invers :D (evident după o perioadă lungă de timp ).

P.S. în seara asta am pășit timid pe tărâmul astrografiei :oops: (având la dispoziție un binoclu și o cameră foto ieftină  :lol: ). Evident am fotografiat luna.  :mrgreen:

valy
17 Sep 2011 00:25


.. un binoclu și o cameră foto ieftină ..
Deja asta e un sistem astrofoto complet. Nu te lasa descurajata de prima poza, cu o mica atentie la focus se poate mai bine. Poza e crop sau e cadrul intreg?

AndreeaHaos
17 Sep 2011 13:00


e crop că mărimea inițială a fotografiei era de vreo 3 mega.  :)