-----------------------------------
Anka
17 Sep 2011 01:14

Anka
Am citit primul articol din nr.5 al revistei "Pagini astronomice" si l-am gasit interesant mai ales prin prisma faptului utilizarii la crearea retelei de nivelment geodezic astronomic a tarii noastre, a astrolabului cu prisma. Gasesc astronomia prietena veche a geodeziei, caci acum i-au cam luat locul constelatiile de sateliti artificiali, dar nu uitam niciodata de unde plecam :) asa ca, fara astronomie nu ar fi fost geodezie si astazi nu am stii pe ce fel de suprafata ne deplasam. Multumiri lui Galileo, Snellius, Newton,  Listing, Gauss, Molodenski si..lista poate continua.
Bine v-am gasit !

Herr_Alien
17 Sep 2011 06:57


Bine ai venit!

Ca si Andreei, iti recomad o biblioteca online:

http://sarm.astroclubul.org/carti/

Cartile lui Alexescu sunt un punct bun de inceput. Si daca apar intrebari, nu te sfii sa le postezi pe forum :)

Mircea Pteancu
17 Sep 2011 19:48


Anka
bine ai venit ''omule al preciziei''.
Geodezia este chiar mai mult decat prietena Astronomiei,este fiica ei.
Ma bucur ca apreciezi importanta istorica a Astronomiei dar nu te grabi sa o pui la naftalina.
Dincolo de constelatiile de tinichea ale satelitilor artificiali continua sa existe frumusetea inegalabila a constelatiilor de stele.
Iti urez cer senin si succes deplin in hobby-ul astronomic.
Mircea

Anka
17 Sep 2011 23:03


Eu nu ma grabesc, se grabeste stiinta :) Multumesc pentru urare si sa ne auzim cu bine pe forum.
Anca