-----------------------------------
Mike23
23 Sep 2011 17:27

Adaptor pentru DSLR ce parere aveti?
Buna ziua!

Navigand pe net in cautarea de accesorii de care as putea avea nevoie pt. telescopul meu si am dat peste acest acesoriu. http://astromagazin.ro/catalog/adaptor-125t2-p-273.html?osCsid=bf3e1943465b8a522ed75d4cf65e5581
Ce inteleg eu din asta e ca e un accesoriu la care sa atasezi un DSLR(pt. prime focus), dar care-ti ofera posibilitatea de a introduce un ocular intre DSLR si telescop pentru magnificatii mai mari.
Am inteles corect sau nu? Ar fi un accesoriu excelent pt detinatorii de DSLR-uri.

O zi excelenta 

Mihai

valy
23 Sep 2011 17:50


Un ocular produce pe suprafata senzorului o imagine nu foarte placuta, campul trebuie sa fie plat astfel incat sa utilizeze eficient suprafata unui senzor DSLR. Evident o sticla intre telescop si senzor vine cu propriile probleme.
Ai si avantaje: poti utiliza diverse focale pt. diverse magnificatii, am impresia ca chiar poti obtine efectul unui reducator de focala.
Un alt avantaj e ca nu iti trebuie obiectiv pe dslr, si daca nu ai barlow nu prea poti obtine alte focale decat are telescopul.
Device-ul e pe 1.25. Daca ai oculare mai mari s-ar putea sa nu incapa. Eu ma uitam la asta: https://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p280_Adapter-fuer-Okularprojektion---Fokalfotografie---2-.html
E mai modular, mai flexibil, e pe 2".
E intr-adevar un accesoriu interesant. Un ocular cu focala mica produce imagini marite.

Mike23
23 Sep 2011 21:36


Salut,

Ocularele mele sunt de 1,25. Deci nu ar fi o problema.
Sunt constient ca, cu cat bag mai multa sticla intre senzor sau ochi si cer apar probleme, dar fara unele compromisuri nu ajung nicaieri.
Arata bine si cel pe care l-ai vazut si tu dar e dublu ca pret si acum nu banetul acesta de dat pe accesorii :cry: . E mai scump decat binoclul pe care l-am achizitionat asta primavara.

Mihai