-----------------------------------
Doru Dragan
03 Oct 2011 20:05

O cometa a lovit Soarele
Cine vrea sa afle mai mult : www.spaceweather.com

Erwin
03 Oct 2011 20:15


Interesant! A străpuns soarele și a ieșit pe partea cealaltă?  :shock:

Patrunjel
03 Oct 2011 21:08


Am primit si eu rss cu informatia acu ceva timp, insa din cate am inteles s-a dezintegrat, adica nu a facut contact cu soarele, deci nu l-a lovit. Ar fi si culmea la temeperaturile alea apa din cometa sa nu se fi evaporat.

 (daca gresesc, va rog sa ma corectati)

Doru Dragan
03 Oct 2011 21:08


@ erwin: Nu ... :roll: din cate ma duce pe mine capul cred ca era destul de departe de Soare si a cazut abia in zona aia :wink: Privind animatia aia in 2D pare ca se indreapta direct catre Soare si-l "gaureste" :lol: dar daca te gandesti un pic in 3D (in cap) se pare ca a venit prin spatele Soarelui si a cazut dupa ce aproape era sa scape :D
@ patrunjel: pare logic si ce zici tu dar asta nu explica explozia care se vede. Doar daca nu a fost o extrem de ciudata coincidenta :roll:

Patrunjel
03 Oct 2011 21:28


Parere mea (de astronom de maxim 2 saptamani :D ) e ca a fost o coincidenta. Eu comentasem doar in legatura cu lovirea soarelui.
E imposibil sa fi afectat cumva soarele, e ca povestea cu musca pe parbriz :)

MikeC
03 Oct 2011 21:55


Bai frate da scrie chiar mai jos :  "The timing of the CME so soon after the comet dove into the sun suggests a link. But what? There is no known mechanism for comets to trigger solar explosions. Before 2011 most solar physicists would have discounted the events of Oct. 1st as pure coincidence--and pure coincidence is still the most likely explanation. Earlier this year, however, the Solar Dynamics Observatory, watched another sungrazer disintegrate in the sun's atmosphere. On July 5, 2011, the unnamed comet appeared to interact with plasma and magnetic fields in its surroundings as it fell apart. Could a puny comet cause a magnetic instability that might propagate and blossom into a impressive CME? The question is not so crazy as it once seemed to be. "

Cred ca oamenii de la SOHO, mult mai calificati in domeniu vor cerceta treaba asta si vor raspunde la un moment dat... eventual dupa mai multe astfel de evenimente.[/u]

Erwin
03 Oct 2011 23:10


De-asta am și întrebat! E o chestiune nouă. Comete au mai căzut și au fost observate de SOHO dar numai acum s-a produs o explozie - aparent - pe partea cealaltă. 
O fi fost o cometă deturnată de jihadiști?  :lol:

MikeC
03 Oct 2011 23:14


Si o intreptau ei spre soare??? Ca sa ce? sa mai descopere americanii ceva :)) Nu cred... daca era deturnata era clar scenariu de Deep Impact :)) http://www.imdb.com/title/tt0120647/

ursamajor
05 Oct 2011 18:07


http://www.youtube.com/watch?v=6N_tgA92M64&feature=player_embedded