-----------------------------------
Adrian Sirean
28 Oct 2011 21:00

Trepied aluminiu deluxe (tunat pentru foto)
In primul rand buna seara tuturor. In aceasta seara o sa prezint o metoda de intarire a trepiedului de aluminiu cu care vine montura NEQ3. Intr-un fel ma bucur ca am primit unul de aluminiu, la cel de otel nu se poate aplica acest tuning.

O sa fie multe poze si explicatii pe masura. Chiar in aceasta seara l-am terminat asa ca pozele sunt facute pe intuneric la repezeala.

Prima poza cu materialele necesare: teava rectangulara de 10x10mm 3mm grosime, teava rectangulara 20x30mm 3mm grosime, profil ob(cred ca ii zice) cu filet 14mm diametru.

In picioarele trepiedului au fost introduse pe toata lungimea tevile de mai sus, cele mici in picioarele mai inguste iar cel mare in piciorul care se extinde. Deasemenea toate prinderile au fost intarite cu suruburi metrice, saibe si piulite, cele din fabrica fiind de toata jena. OB-ul de 14 mm este reglabil pe toata lungimea de extindere avand rol de siguranta in cazul extinderii (am vazut ca unele trepiede de otel au probleme cu piciorul care se extinde acesta neramanand fixat, de aici risc de prabusire). Toate prinderile au fost facute direct prin tevile rectangulare si nu doar de aluminiul subtire de 0,8mm cum era initial.

Per total trepiedul este de patru ori mai greu (l-am cantarit si inainte si dupa), mult mai rezistent atat la incarcatura cat si la vibratii.

M-am suit pe el si nici nu clinteste, am 109 kg. 
Aceasta imbunatatire vine in sprijinul celor care isi doresc un trepied rezistent la vibratii si incarcatura atat pentru foto cat si vizual.
Costul materialelor: 100 Ron. Timp de executie: 5 ore.
 Parca il si aud cum cere un EQ5. Dar atat cu vorba urmeaza pozele.

Adrian Sirean
28 Oct 2011 21:02


Poza 2

Adrian Sirean
28 Oct 2011 21:02


poza 3

Adrian Sirean
28 Oct 2011 21:03


poza 4

Adrian Sirean
28 Oct 2011 21:03


poza 5

Adrian Sirean
28 Oct 2011 21:04


poza 6

ursamajor


Păi, o să obții ceva foarte greu, și greu transportabil. Nu sunt convins că pentru încărcătură trepiedul trebuie să fie "dibaci". Mai degrabă montura... Dar, nu zic nu, rezultatul e frumos. :)
PS: Unii atârnă în acest scop greutăți de trepied. :)

Adrian Sirean


poza 7

Adrian Sirean


poza 8

Adrian Sirean
28 Oct 2011 21:05


poza 9

Adrian Sirean
28 Oct 2011 21:05


poza 10

Adrian Sirean
28 Oct 2011 21:06


si ultima

Adrian Sirean
28 Oct 2011 21:12


Intr-adevar este mai greu de transportat :)

Adrian Sirean
29 Oct 2011 02:52


O sa achizitionez in curand, probabil pana de Craciun, o montura EQ5 care o s-o montez pe acest trepied. NEQ3-ul care il am acuma va ajunge la Bazar impreuna cu trepiedul de otel cu care vine EQ5-ul.

Erwin
29 Oct 2011 09:19


Din câte văd, șuruburile de M14 sunt fixate cu piulițe și șaibe. Asta înseamnă că nu mai poți strânge sau extinde picioarele trepiedului fără a-ți lua un timp considerabil, necesar pentru rotirea celor 3 piulițe. Eu m-aș plictisi să învârt la ele...  :roll:

Adrian Sirean
29 Oct 2011 13:38


Suruburile M14 au niste piulite cu strangere rapida, mai exact daca dai o data cu mana pe ele, netensionate fiind, se ridica sau coboara cativa centimetri. Oricum dureaza ceva pana pui tot sistemul in statie si o faci odata, doar nu tot extinzi si contracti picioarele de mai multe ori intr-o noapte. Dar cand ai aparatura de cateva mii de lei pe trepied parca siguranta ar fi pe primul loc, iar acele suruburi M14 ti-o confera din plin.

Alexandru Savin
30 Oct 2011 18:34


Salutare!
Luati un EQ5 pe trepied de otel si vindeti EQ3 impreuna cu trepiedul de otel? 
Eu zic sa faceti o proba la trepiedul de otel vs cel de aluminiu 'tunat'
Sa nu aveti surprize! :)


Cer senin !
Alex.

Adrian Sirean
30 Oct 2011 19:31


Mi-as dorii sa am surpriza despre care vorbesti. Oricum o sa va tin la curent. Si mersi pentru atentionare, dupa cum se poate observa nu am vazut inca live un trepied de otel de 1,75.