-----------------------------------
Alexandru Rautu
03 Oct 2006 19:09

rautu
Mă numesc Răuțu Alexandru m-am născut pe 26 . 12 . 1987, iar în prezent sunt elev in clasa a 12-a, la Colegiu National "Grigore Ghica". Sunt atras de fizică și de modul în care acesta descrie lumea inconjurătoare, pasiune care mi s-a declanșat acum 4 ani in urmă, când am deschis o carte de fizică teoretică și am văzut pentru prima dată minunatele legi ale naturei (eu inițial nu am fost atras de fizică, mai mult matematica era ținta mea pe acea vreme), dar ceea ce mi-a placut cel mai mult este modul în care acesta abordează matematica. Daca m-ași uita in urma cu doi sau trei ani asupra cunoștiințelor mele despre fizică aș spune ca sunt foarte limitate, dar ceea ce mi-a sugerat că fizica este domeniu pe care îl ador și îl voi urma în viitor, a fost participarea și rezultatele obținute la ultimile două olimpiade naționale de fizică, rezultate care nu sunt &#8222;cine știe ce&#8221;, dar pentru mine reprezintă mult și asta contează. Efectul a fost unul pozitiv, care m-a obligat să învăț și să citesc cât de mult se poate despre fizică; dar și din punct de vedere matematic am fost nevoit să înaintez, deoarece pentru a înțelege fizica în profunzimea ei calculul diferențial este fundamental, noțiuni care le-am învățat în clasa a 10-a și care ma ajutat substanțial în ceea ce privește rezolvarea unor probleme dar și modul în care priveam până în acel moment o problema de fizică.
Ca orice pasionat de fizică acesta încercă să-și pună întrebări despre lumea înconjurătoare, și să intuiască anumite idei / teorii care să-l ajute în soluționarea unor probleme din fizică; și întradevar ideile oamenilor sunt mai importante decat orice altceva, pentru că niciodată nu putem fi siguri dacă o teorie reprezintă realitatea sau e doar o propoziție matematică abstractă care poate reprezenta într-o mică sau mare parte realitatea care ne înconjoară, tot ce ne rămâne este o tratare a teorei experimental.
	In ceea ce privește ideile mele în general se focalizează pe gravitație, o posibila sursă a acesteia și o eventulă legătură între sarcina electrică și gravitație. Consider că lumea care ne înconjoară nu trebuie să fie o &#8222;incertitudine&#8221; chiar daca suntem limitați de fizica experimentală.

        Văzând importanța acestui forum în dezvoltarea și înțelegerea profundă a unor aspecte din fizică, am ramas pe acest forum în scopul de a participa la interesante discuții legate de fizică.

Roman
03 Oct 2006 19:40


Salut Alexandru

Speram sa gasesti raspuns la intrebarile tale. Dk ai intrebari legate de forum contacteaza administratorii/moderatorii sau deschide un thread in sectiunea "Despre site/forum". 

Bine ai venit
Cer senin.

Abel Cavași
03 Oct 2006 19:50


Sandule, citind despre tine am constatat că evoluția ta seamănă puțin cu a mea, cu excepția că eu nu am ajuns la olimpiade. M-a impresionat claritatea cu care vezi problemele actuale din Fizică. Mi-a plăcut observația ta că relativitatea generalizată este un pic forțată, îmi place că te preocupă importanta relație dintre gravitație și electromagnetism și apreciez enorm faptul că, așa ca un om de Știință profund, ești adeptul determinismului. Mă bucur că ai început atât de devreme să-ți pui asemenea probleme.
Sunt convins că dacă vei citi mult și dacă vei continua cu același interes să-ți pui probleme fundamentale, vei contribui major la evoluția societății noastre.

Alexandru Rautu
03 Oct 2006 20:31


 
Mă bucur că ai început atât de devreme să-ți pui asemenea probleme.
Sunt convins că dacă vei citi mult și dacă vei continua cu același interes să-ți pui probleme fundamentale, vei contribui major la evoluția societății noastre.


 ... nici nu ma las daca nu contribui cu ceva :)) e visul meu ... iar unul dintre principele mele de viata este ca : "unul dintre cele mai importante lucruri in viata este contribuirea in evolutia umanitatii, fie el stiintific sau doar moral, pentru ca numai in acest sens putem capata statulul de nemuritor " ( nu Highlander :) ) ...  nu mai zic mai mult ca bat campii cu filozofia asta de viata :) ... domnule Abel mersi, sarutmana, pt aprecieri ... 

P.S. Prefer sa-mi spuneti Alex ... please  :P :))

HoO_Germany
03 Oct 2006 20:49


Bine venit Alexandru

fizica este asa de interesanta, ne inconjura fiecare zi si noapte, stam in ea si tot nu ne putem inchipui cat de mare este.

Robert

stelaru
05 Oct 2006 22:05


Bine ai venit!

Abel Cavași
26 Apr 2007 21:29


Ce s-a întâmplat, Alex? Ne spui și nouă cu ce probleme te confrunți?

raduM
26 Apr 2007 22:50


Alex are Bac-ul de luat. 8)  :wink:

raduM
26 Apr 2007 22:52


Și-l ia în serios, așa cum trebuie.  :!:

Abel Cavași
26 Apr 2007 23:09


Radu, m-ai liniștit :).
P.S. Cred că o să iasă ceva tare bun din băiatul ăsta...

Doru Dragan
26 Apr 2007 23:14


Da de unde, e extrem de valoros, asa cum suntem noi cu totii :)  :lol:

IccyNecro
27 Apr 2007 20:43


Eu nu am mai postat nimic, ci doar am citit, deoarece mi-am dat seama ca mai am extrem de mult de invatat.. Oricum, chiar frumoasa "povestea" ta.. Am vazut ca avem un lucru in comun^^.. si eu am aceasi credinta, "daca nu faci nimic pentru omenire, nu esti om in esenta ta".. 
 In concluzie nu pot decat sa-ti urez succes la Bac, incurajandu-te cu urmatoarele cuvinte "Your`re a beautiful mind".

P.S.: mai postati si voi pe "cosmologie", ca sa am si eu cate ceva de  invatat si poate si de spus..

Alexandru Rautu
20 Iul 2007 22:36


I'm back http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/mesg/emoticons7/4.gif .

Am lipsit ceva ... http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/mesg/emoticons7/71.gif

Abel Cavași
20 Iul 2007 22:46


Bine ai revenit, flăcăule!

Alexandru Rautu
04 Aug 2007 15:43


Așa cum zicea și lucia văd ca e la modă să se uite oamenii ochi în ochi http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/mesg/emoticons7/21.gif... așa că mi-am pus și eu fața să sperii lumea de-pe-aici. http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/mesg/emoticons7/4.gif

lucia lucia
04 Aug 2007 17:57


Salut.
I'm pleased to meet you.  :D 
And good luck !

PS. Văd un tânăr care radiază siguranță, încredere și inteligență.

IACOB DUMITRU
05 Aug 2007 07:46


I'm pleased to meet you.

Noi nu ne îdoim de acest lucru.  Oare de ce? :oops:

Alexandru Rautu
05 Aug 2007 19:56


I'm pleased to meet you.

Noi nu ne îdoim de acest lucru.  Oare de ce? :oops: