-----------------------------------
mugur
01 Ian 2012 19:41

Bine v-am gasit
Salut si bine v-am gasit.
Sunt Mugur din Buzau (gata sa sune a manelist da' n-am nici o treaba cu problema). 
Dotarea in mare parte e pe drum dar in general: 
un telescop, cateva oculare un DSLR si o gramada de rabdare. o sa incropesc si un sistem "video" dar mai bine vorbesc despre el cand e gata. Am un atelier complet dotat de la CNC, strung, freza, pana la surubelnite.

P.S. meseria mea e alta. Am atelierul asta facut din pura pasiune dar s-a dovedit util si in alte "apucaturi" ale mele (modelism, airsoft, automatica, roboti, etc)

dragos.n
01 Ian 2012 20:23


Bine ai venit. Sper sa te simti bine aici.

Cat despre dotari, strungul si freza sunt cele mai interesante. S-ar putea sa gasesti niste amatori care sa aiba nevoie de ajutorul tau.

mugur
01 Ian 2012 20:26


Multumesc Dragos.

sabin fota
01 Ian 2012 21:18


bun venit!
ascute frezele strungului, sigur o sa ai cereri :)

Laurentiu
01 Ian 2012 22:15


Am citit bine, CNC ?  :)

De care ? da, te rog, detalii, pe aici CNC-ul e un subiect "hot" si chiar "tabu" (nu stiu cati au vazut vreodata un astfel de "animal"). 

Ar fi extrem de interesant si cu siguranta, asa cum ziceau si baietii mai sus, ai avea de lucru  :wink:

mugur
01 Ian 2012 23:29


Ai citit bine :D. 
Are clasa de precizie ~1 sutime de mm la capete de cursa
avand 65x42x18 cm anvelopa de lucru. Am preferat unul precis in locul unuia cu curse mari, pentru ca ce fac eu nu ajunge decat rareori la jumatate din capacitatile lui in schimb precizie imi trebuie. E o poza mai jos care arata la ce imi trebuie.

http://qav.ro/projects/work/1.jpg

http://qav.ro/projects/work/2.jpg

http://qav.ro/projects/work/3.jpg

http://qav.ro/projects/work/8.jpg

Stanescu Octavian
02 Ian 2012 00:25


Bine ai venit   :)  adica repari sau construiesti instrumente din poza de jos ?   :| 
inteleg atunci ce e si cu intensificatoarele de fotoni .

mugur
02 Ian 2012 01:28


:mrgreen: Sper sa se inteleaga ca sunt jucarii. Airsoft se numeste la ce sunt folosite.
M-am jucat pe vremea impuscatului destul cu plumb. Mi-a ajuns.

RaZvI5
02 Ian 2012 09:52

Re: Bine v-am gasit
Salut si bine v-am gasit.
Sunt Mugur.


1.Bine ai venit!
2.Oare sa imi fi gasit in sfarsit buzoianul mult dorit?

mugur
02 Ian 2012 11:11


Mersi :)
Ramane de vazut. Nu sunt alti buzoieni pe aici ??

P.S. Rugaminte la admini: nu se poate sa faceti grup "Muntenia" ?

achy1978
02 Ian 2012 12:04


Ma bucur tare mult ca ai ajuns pe acest forum si sunt convins ca o sa-ti fructificam atat cunostintele cat si dotarea, in special CNC :)

mugur
02 Ian 2012 12:11


mersi pentru urari.

Cunostintele mele in domeniul asto sunt nule spre minus. Am avut in casa acum vreo 6 ani un telescop Yli (parca) al prietenei mele; era o catastrofa. Telescopul. 

Acum am un soft in android care ma ajuta: il indrept spre cer si imi potriveste o harta exact peste harta cerului si macar ma prind si eu la ce ma uit :)

Cunostintele mele in alte domenii... vedem cat de folositoare or fi. Daca pot o sa incerc sa ajut.

achy1978
02 Ian 2012 12:36


Pai sa vedem .... electronica + CNC ..... astronomia are mare nevoie de ambele  :wink:

mugur
02 Ian 2012 12:54


Mersi. 

Cel mai bun sunt la citit.  :mrgreen:  :mrgreen:

jimao22
02 Ian 2012 13:56


Salut. CNC-ul l-ai facut tu? Stiu ca exista chiar un forum despre electronica unde se discuta intens si se fac chiar CNC-uri, e o idee atragatoare.
Daca da, poti sa ne dai mai multe detalii despre CNC-ul tau?

mugur
02 Ian 2012 14:02


E facut pe comanda dar nu de mine. S-au folosit materiale din clasa medie si pro, si nu e tocmai ieftin cand e facut asa. Daca imi spui exact ce vrei sa stii o sa incerc sa iti raspund.

jimao22
02 Ian 2012 19:50


Ok.
Cat a costat, de exemplu?

mugur
02 Ian 2012 19:53


peste 3000E

jimao22
02 Ian 2012 20:04


Aha.
Si cine l-a facut? E vre-o firma? 
Daca nu poti sa scri pe topic, poti trimite pm.

Erwin
03 Ian 2012 12:36


Bine ai venit, Mugur! 

Subiectul CNC-urilor este interesant și pentru mine. Din ce am văzut pe net se găsesc și la noi câteva magazine virtuale specializate de unde se pot procura astfel de componente, ghidaje, șuruburi cu bile, motoare și controlere. Ce e mai dificil e construcția propriu-zisă. Poate deschidem un topic separat la ATM privind uneltele. Deocamdată am deschis un topic despre [url=http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?t=7465&postdays=0&postorder=asc&start=0]Autoutilare.

dragos.n
03 Ian 2012 15:10


Erwin, te rog, daca mai ai ceva adrese de magazine de la noi, care au piese pt CNC, te rog trimite-mi si mie linkuri, ca eu nu stiu decat pe aia de la Hi-end

http://www.hi-end.ro/

Erwin
03 Ian 2012 17:06


Cred că ar fi potrivit să facem un topic nou pe secțiunea ATM. Automatizările pentru observatoare sunt foarte similare cu un CNC, mai puțin limbajul mașină "G" utilizat.

mugur
03 Ian 2012 17:13


Dragos, din cate stiu eu Vasile (hi-end) e cel mai vechi in bransa si bine pozitionat in piata. Ca si la astro (si la altele) ai 2 variante:
- din RO scump si cu garanatie
- de afara ieftin si mai greu cu garantia.

Garantia la produsele CNC e cam ciudata oricum, ai de facut singur o gramada de lucru manual si nu stii ce garantie mai ai daca ai facut tu o tampenie...

Erwin
04 Ian 2012 20:43


Desigur, depinde de producător. Un amic a avut o experiență cu o firmă din USA și i-au trimis gratis alte circuite în locul celor arse din cauza unui scurt-circuit provocat de un radiator montat greșit de producător. 

Site-ul hi-end.ro îl știam și eu. Altele sunt magazine de componente electronice de unde pot fi cumpărate și controlere, drivere și mpp:

http://www.adelaida.ro/index.php?cPath=32_402
http://conexelectronic.ro/

mugur
04 Ian 2012 20:53


Mea culpa. M-am exprimat gresit.

"de afara" => china vaporware  sau "nobody knows that guy who sell"

Mai toate firmele de afara care se respecta ofera garantii, indiferent de pe ce parte a globului sunt.
Ah, si ca o culme, am luat de la un chinez un chestie electronica care a decedat subit din cauza mortii.
 
Nu numai ca nu a fost curios deloc de ce a decedat sau daca chiar a decedat, dar mi-a trimis inca 2 pe banii lui si transportul. Care alea 2 merg si azi. 

Imi mai amintesc despre un Dremel 4000 care a mers exact 5 minute. Cand am contactat firma (era luat de afara) l-au trimis pe celalalt inainte sa apuc eu sa ajung cu asta la posta ca sa il returnez...

Nu trebuie generalizat adica, si ca sa fiu sincer cumpar mult prea rar din tara ca sa am dreptul moral de a-mi da cu parerea...