-----------------------------------
Vlad
27 Feb 2012 00:56

M51
M51, facute in vreo 2-3 nopti (culorile in Sambata cand am iesit, iar Luminanta de acasa.)



http://astrobin_images.s3.amazonaws.com/e6e1921c-0d72-4326-b0c8-2f492f906ee4_thumb.png

gabi
27 Feb 2012 01:29


Salut,

Imi place cum ti-au iesit culorile. Ai incercat filtrele LRGB Astronomik si din oras? Se pot folosi cu rezultate satisfacatoare si din zone cu poluare luminoasa ?

Gabi.

Vlad
27 Feb 2012 01:34


Cred ca cel mai bine ca sa-ti raspund la intrebare este sa atasez o poza cu M95, facuta complet de acasa.
Dupa cum vezi, dupa foarte mult umblat la ea si procesat, tot se simte poluarea destul de mult.
De acasa fac expuneri color de 30-40s in bin1 ca sa obtin stele mai frumoase pentru pozele in Narrowband.

psemil
27 Feb 2012 14:44


mi se pare foarte sharp... 
si in culori vii, foarte greu de reprodus... 
ma uitam si la poza ta cu m33 ... si acolo ai facut culorile la distanta de oras?

Vlad
27 Feb 2012 15:18


Multam fain.
da, tot departe..
Imposibil din oras. La un moment dat am sa incerc sa trag prin doua filtre, cu un IDAS LPS in fata, dar banuiesc ca desi va fi ceva mai bine, nu va fi la fel.

Nu exista substitut pentru cerul negru

Din experienta mea pot sa spun ca se simte chiar si la poze narrowband. E adevarat ca acolo ai mai multa margine si te descurci din oras, dar tot nu ies la fel de bine ca facute din afara.