-----------------------------------
Rahool
09 Mar 2012 19:35

Salutare
Salut tuturor si bine v-am gasit, ma numesc Raul, sunt din Oradea si de cand ma stiu am fost un curios. De mic m-au fascinat corpurile ceresti. Mi-am achizitionat recent un telescop Omegon 150/750 cu o montura EQ3 si incep sa fac primii mei pasi in astronomie.
 Sunt deschis sugestiilor dar si ofertelor intrucat incep sa-mi fac propria colectie de accesorii.
 Primul lucru pe care l-am invatat aici citind forumul a fost modul de salutare, asa ca va urez si eu:

 Cer senin!

Celly
10 Mar 2012 00:47


Salutare si bine ai venit......iti doresc sa fructifici cat mai mult posibil ce ai inceput si sa ai parte numai de evenimente frumoasa.


cer senin si sa ne auzim cu bine.

Marcel

Rahool
12 Mar 2012 21:00


Merci Marcel.

MariusP
12 Mar 2012 21:54


Bine-ai venit Raul!

Ai un telescop bun pentru incepatori. Cum se comporta pe montura EQ3, vibreaza tare cand focalizezi? Ai putea sa scrii la  ce observatii faci.

Am vazut ca esti deja interesat de filtre colorate. Din experienta, iti spun ca ajuta la observarea unor detalii diferitele filtre colorate, dar mai intai e bine sa-ti educi modul de observare a obiectelor si detaliilor, rabdarea de a astepta momentele de turbulenta mica. Pana cand nu vei prinde ceva experienta la observatii, nu vei sesiza rolul filtrelor colorate in evidentierea detaliilor fine. Poate mai indicate ar fi niste oculare bune. Apoi un accesoriu de colimare, de genul Chesire.

Oricum, esti pe drumul cel buna si asteptam cat mai multe interventii utile pe forum.

Rahool
12 Mar 2012 23:44


Merci Marius.