-----------------------------------
tatiku78
20 Mar 2012 19:35

Salutare tuturor !
Numele meu este Alin si locuiesc langa Curtea de Arges. 
Astronomia m-a fascinat dintotdeauna , imi place sa observ cu ochiul liber cerul instelat , citesc cu cea mai mare placere orice articol despre astronomie si ma atrag in mod deosebit deocumentarele de pe Discovery sau National Geografic avand aceasta tema . 
Chiar daca nu mai sunt un copil  :(  (am 33 de ani ) am decis ca e timpul sa-mi cumpar si un intrument optic cu care sa "scrutez" mai bine cerul si de asemenea sa ma inregistrez pe un forum pentru a primi in primul rand sfaturi de la cei experimentati si de a afla cat mai multe despre aceasta pasiune !

Multumesc !

Erwin
21 Mar 2012 00:35


Bine ai venit, Alin! 
Nu-&#539;i face griji pentru vârstă, niciodată nu e prea târziu. De&#537;i eram oarecum interesat de astronomie fiind pasionat de fizică în &#537;coală &#537;i de &#537;tiin&#539;ă &#537;i tehnică mai apoi, la modul serios m-am apucat de astro abia acum vreo 3-4 ani &#537;i tocmai am trecut prin al 47-lea echinoc&#539;iu de primăvară! :D 
A&#537;a cum am recomandat &#537;i altora, începe cu un binoclu bun, de calitate, 7x sau 10x50 cu care vei învă&#539;a cerul &#537;i te va înso&#539;i mereu. Apoi caută să participi la star-party-uri din zona ta ca să po&#539;i privi prin instrumentele colegilor de suferin&#539;ă &#537;i să-&#539;i po&#539;i da seama ce instrument &#539;i se potrive&#537;te mai bine.

somy
21 Apr 2012 18:35


Salutare ALIN , si bine ai veni !
Nu uita . NOAPTEA nu ascunde o lume, ci dezvaluie  un UNIVERS. Mult succes si cat mai multe nopti cu cer senin. :o